lördag 8 december 2012

Limegröna erfarenheter

Som ni vet har vi fått ett nytt badrum (som vi är extremt missnöjda med) och en ny gästtoalett i samband med stambytet. Och bara för att ge er en fröjd för ögat (förhoppningsvis) visar jag upp några av mina kärleksfullt utvalda accessoarer – vissa av dom är lika oanvändbara som resten av badrummet.

Tandborsthållare

Tandborsthållarna står strategiskt placerade på keramikhyllan ovanför toaletten, är gjorda av keramik med ett yttre hölje av gummispray, vilket gör dom väldigt greppvänliga. De är så smala att de rymmer en tandborste – på sin höjd. Stöter man på dom hamnar dom i toaletten – uppenbarligen. Men visst är dom snygga;-)
Maken bad med bedjande röst om ett plast- eller akrylalternativ till hans svarta ”keramikrör”. Det fick han idag. Hittade det sista limegröna akrylexemplaret som fanns kvar hos Åhlens. Hans tandborstmaterial står nu lätt åtkomligt… på badkaret.

Toalettborste
Toaborsten klickades också hem från Mikadesign (Zone Denmark). Den är totalt oanvändbar då borsten är så hård att man skulle kunna skura balkonggolvet med den. Samma greppvänliga gummisprayhöljet som ovan. Ja och locket hamnar obönhörligen under vattnet vid rengöring av toan. Men snyggt är den och den tar inte mycket plats heller;-) Bilden bjuder även på lite rörspaghetti:-(

Tvålar kontra tvålpump
Vi har alltid använt tvålar. Här lyckades jag faktiskt med det perfekta köpet hos K-Rauta. Tvålskålarna är i plast och den blöta geggan rinner ner i en ”dosa”. Maken var väldigt nöjd med det valet. Snygga är dom också som ni ser – och de fungerar.
Då alla för nuvarande verkar använda tvålpumpar tänkte jag att testa en sådan i köket. Fyllde den med YES och kunde snabbt konstatera att den antingen sprutar diskmedlet i en båge på den som diskar eller så ”kissar” den på sig själv. Greppvänlig keramikpump med gummisprayhölje. Ja den är också bara snygg. Tvålarna får vara kvar i badrummet!
Japp, hoppas ni får er ett gott skratt när ni läser det här inlägget. Ni kanske lär er nå’t av mina misstag eller så är ni betydligt smartare än jag från början.


PS. Färgen på tandborstarna matchar inte resten av badrummet. Sorry, men min tandhygienist försörjer mig med dessa och då kan jag inte välja färg. Åsså kan jag avsluta med att badrumsvågen både är snygg och funktionell. För man kan väl knappast klaga när den visar 82,6 kilo för maken och 53,3 kilo för mig;-). DS.

25 kommentarer:

Della sa...

Men snyggt är det. :)

LissenTo sa...

Åh men attans att ni inte blev nöjd, fasen också!

Det får bli snabbbesök där inne.
Lika bra det

Freja sa...

Hahaha, huvudsaken är ju ändå att det är snyggt!

Hörni sa...

Hur snyggt som helst är det i alla fall. :)

Tony sa...

Är Liza toalektyr för maken?
Skoj att du är tillbaka!

SoF sa...

Ursnygg våg!

Efter allt besvär med renoveringen så tror man ju att resultatet skall vara outstanding...
Det är väl det minsta man kan begära. ;)

Kaklet på väggar och golv ser dock snyggt ut - men vad hjälper det om badrummet inte är praktiskt.

Men tillbehören där inne ser i alla fall uppiggande ut.

-11,5-graders-hälsningar!

Marit Johansson sa...

Så snygga badrums-accessoarer du införskaffat. Jag inser nu att jag måste köpa en nu badrumsvåg eftersom min visar betydligt mer är 53 kg.. :)

Stare Ström sa...

Vilka fynd du har gjort! :-D Du kan väl inte förvänta dig att få allt- både snygga att se på och funktion!

Irrhönan sa...

Jag skrattar när du skriver om dansk design... Efter många år i Danmark har jag kommit fram till en sanning:
"Dansk design - ser bra ut men fungerar inte." ;-)

Ama de casa sa...

Funktionellt är överskattat! ;-)

Shannara sa...

Kikar in en snabb sväng från jobbet innan det är dags att ta itu med ett ton post och annat kontorsarbete, ligger ju lite efter då jag varit hemma med sjuka ungar halva veckan. =) Ganska skönt att lämna kidsen hemma och smita hit till tystnaden. ;)

Sakerna år ju i alla fall snygga, älskar den limegröna färgen. Antar att mitt hem kommer bli mycket mer opraktiskt den dagen ungarna är utflugna! Haha...

Ha en underbar dag i snön! ;D

Guldkryckan sa...

Ja jösses...haha....det var grejer det. :)

Funktionsduglighet kombineras sällan numera med det estetiska.
Människor idag vill ju att det ska se bra ut, sen om det fungerar i praktiken...ja...det är en annan femma det. ;)


Själv borstar jag gaddarna i badrummet jag...vår miljonprogramms-lägenhet har ju en omodern standard i form av toalett och badrum i varsitt rum, toaletten har liksom bara en funktion således, men visst händer det att tandborstarna frugan har i sin ägo hamnar i "cementguden".
Då är det bra att ha en rejäl toaborste att ta till, ja, inte att borsta med utan att plocka upp eländet med.

Jane sa...

Ser ju jättefint ut (verkar proffsigt gjort med snygga fogar) plus tuffa accessoarer! Då ska du se mitt badrum ... orange plastmatta som i fogen visar det gråa betonggolvet under ... försök matcha det med snygga accessoarer! Orange och svarta handdukar plus svart självhäftande plast som lite kakeldekor, rostigt badrumsskåp (jo visst, rosten är nästan orange) - snyggt - not! Så är det att bo i hyreslägenhet ...

Olga T sa...

En sån bra våg vill jag också ha ;)
Renovering är knasigt. Vet hur det känns när det blir kass, man vet vad man ska tänka på nästa gång...

anne sa...

Hahahaaa!!!

Vem bryr sig om funktionalitet när grejerna är snygga!?! Utsida alltid viktigare än insida! ;)

Sv. Jag försvann inte i snön, har bara somnat så förtvivlat tidigt om kvällarna och sedan har jag läst... :)

anne sa...

Ja, alltså; jag somnar i soffan och sedan när jag förflyttat mig till sängen, DÅ läser jag en stund innan jag sover vidare. :)

Petra sa...

Snyggt med lime och gott är det oxå

Anders W sa...

Snyggt, men färg och form är ju din "grej".

llh sa...

Färgfint är det! Glad blir jag, smilar stort och brett, funktion är överskattat ;) Det har jag alltid tyckt utom i ett fall, rörspagetti. Ångrar att jag la den osynlig i väggen väl isolerad från sånt tjafs som golvvärmen i rummet. Kommer vinter kommer, kommer inget vatten ur duschkranen, kommer längtan efter rörspagetti.
Måste säga det igen: Så himla glad att du är tillbaka med dina kuliga inlägg :)

Kicki sa...

Det stör mig verkligen att en tandborste är limegrön och en svart!! Ställ mer praktiska (fula) användbara intill de snygga och så rensar ni bort när ni har gäster!:)

Pysselfarmor sa...

Ahaaaa man ska ha limegrönt och svart i badrummet och en grön våg....då väger man "rätt" :-))
Tack för det tipset - ska genast införskaffa det...
men en fråga - måste man ha boken också?

Susanne sa...

Sv: Det är 0 kalorier i peppisarna och de smakar kartong ;)

Bildgatan sa...

Vad kul att jag kikar in hos dig och ser att du återigen är på gång.

Måste skriva att jag gillar det rena i ditt nya badrum vilket gör att du kan skaffa de färger du vill och den gröna är helt i min smak. Sedan kan jag inte yttra mig över det funktionella. Har liknande tvålkopp, eftersom jag också vill ha vanlig två - vi har också både och.

Även jag skriver som Marit, måste köpa ny våg då min inte heller visar på de där 53 kilo och jag har för mig att du och jag är ungefär lika långa. Jag är kanske till och med lite kortare.

I alla fall är det superkul att komma hit och se en massa olästa inlägg, orkar inte ta dem idag men skulle tro att jag kan beta av dem lite senare.

Själv har jag inte kommit igång och vet inte om jag tänker göra det desto mer, men lite då och då i alla fall, bara för att ...

Allt kommer hädanefter att bli sporadiskt.

Men kul kul att jag fått läsa lite - ha en fortsatt skön andra advent och kanske har du fått i dig lite glögg och pepparkakor.

Pumita sa...

Huvudsaken är väl att det är snyggt bloggfoder! ;)

Benita sa...

Snyggt blev det i ditt badrum, påminner om vårt som vi renoverade förra hösten, men mina detaljer är i rött. Den boken har jag också läst. :)