torsdag 6 december 2012

”Efterskalv”

Dagen efter snökaoset i huvudstaden var värre – åtminstone för min del. Å japp, ni får gärna skratta, gråta och/eller tycka synd om mig. Vad ni än tycker om det här inlägget så vill jag gärna upprepa hur mycket jag hatar snö.

Imorse klockan 08:00 vid Tekniska Högskolan, Stockholm
Det ni ser på bilden är busshållplatsen för 73:ans buss. Busseländet dök upp efter en halvtimme. Bra att man har en bakgrund som gymnast och fotbollsmålvakt.

Ikväll klockan 17:45 på Roslagsbanan, Djursholms Ösby
Tåget gick i tid – 17:29. Då snabbtåget – som består av sex vagnar – hade ställts in fyra minuter tidigare fick dessa passagerare och mjölktågets diton samsas i tre (!) vagnar. Det gick väldig långsamt, vilket är fullt förståeligt med tanke på människo- och klädmassan ombord. Halvvägs till Täby orkade tågets kompressor inte längre. Även det kan jag sympatisera med. Men att bli strandsatt i mitten av ingenstans – för det är vad Djursholms Ösby är – i 30 minuter med täckbyxor, tre lager kläder och dunjacka ger sardinburken en hel annan dimension. För första gången sedan hemkomsten från Spanien i slutet på september kände jag antydan till en svettdroppe i pannan. Kändes riktigt skönt måste jag säga;-)


17 kommentarer:

Petra sa...

Huu, vilken dag. Vi har klarat oss bra här i Götet.

Rantamor sa...

Alltså hur mycket snö ska ni få därborta, förstår att du hatar snön efter detta, eller du kanske aldrig ha gillat snö ???
Jag är ju definitivt ingen vintermänniska...

Och herremingud va mycket folk på tåget, ser ut som i Indien där folk brukar klättra på varann och hänga ut genom dörrar, och sitta på taket....
men där är dom ju mera lättklädda.

Nu hoppas jag bara på en dag i morron utan kaos i Stockholm.
Här har det snöat lätt idag, men det ser ut att komma mera...

Håller tummarna för morrondagen!!

Tjingelingen.

Pumita sa...

Håller med du, BP! Inte svårt att hålla sig för skratt. Fattar inte att det inte finns beredskap för sånt här. Vi har ju faktiskt vinter varje år, i Sthlm också! Ge fn i att sänka skatterna och investera i folk och maskiner som tar hand om det! Grr!

Marita sa...

Jag läser din blogg med ett leende. Du beskriver dina vardagssituationer så bra. När det gäller snökaoset är det bara att gilla läget och ta´t som det kommer. Ingen ideé att få upp pulsen för. När folk jämför norrlänningarna med Sthlm hur mycket bättre de är på att ta hand om 30-50 cm snö som vräker ner på mindre än ett dygn blir jag lite fundersam. Jag tror det är mycket mer folk här som förflyttas på vägar och kommunikationer och då blir fler folk som drabbas. Och där uppe har de vinter mycket längre tid på året där av mera van. Snökaos hos oss kanske ett par dagar till en vecka varje vinter. Hur som haver kul att läsa din blogg :)

Susanne sa...

Avskyr snön intensivt =(

Della sa...

Huvva... den där sista bilden... Glad att GÅ hem!

SoF sa...

Jag får lite lätt panikkänsla när jag tittar på sardinburksbilden...

På tal om kollektivtrafik, så såg jag ett inslag på nyheterna från Umeå igår.
Där hade de installerat "sol"ljus i sina busskurer, så att de som stod och väntade fick ljusterapi på köpet.

Vilken idé!
...och vad kallades de?
Jo hälsokuren/er. :)
Kul när någon tänkt till och lyckats få in lite humor i benämningen också.

En sådan skulle jag gärna stå och vänta i.

Glad fredag & Trevlig helg!

Kicki sa...

Nästan så jag kan känna lukten och ångan från alla människor och kläder och kan se bacillerna hoppa från axel till axel, uhu, inte kul!

Ama de casa sa...

Oj vad jag avundas dig... NOT!

Men jag undrar en sak. Det där vita - vad är det? ;-)

Hörni sa...

Fy för snö mitt i storstan, det blir ju sånt kaos på en gång med all trafik och trängsel.
Men här hos oss älskar jag snön.:)

Guldkryckan sa...Urk...ja fan...skrev en lång kommentar här, men den försvann ju...satan i gatan :(

Men skit är det ju detta, älskar ju snö jag som du vet...men även solen har ju sina fläckar...skickar lite medlidande här, inte så kul att behöva stå där som en sardin i plåtburk med alla människor.

Hade fått ett Apspel jag :(

Monica sa...

Wow har aldrig sett så mycket folk på R-B, när man läser detta förstår man varför jag tar bilen eller bussen när jag har tider att passa.
Ha en skön helg;-)

Jane sa...

Vad härligt att få umgås, tycker du inte? Det enda jag tänker på är hur mumsigt det är för alla baskilusker att kunna sprida sig ohämmat i den där sardinburken ... speciellt i vinterkräksjuketid ... bläk!
Vi kollade på film om Mount Everest idag och jämförde med Kebnekaise - vet du att det går 4 Kebnekaise på ett Mount Everest? Precis som det går minst 5 av våra snödrivor på den där lilla fjutten du har på första bilden ;))

Simon sa...

Tycker synd om dig som måste åka buss/tåg har hållit mig borta från det dom senaste dagarna :)

Riktigt snygg bild där på tåget. Klaustrofobisk men riktigt häftig!

Gillar Ishäckarna föresten, kul idé! Tycker den manliga var bäst ;)

Freja sa...

Jag var där... Mitt i snökaoset och glad över att jag inte skulle flyga hem när Arlanda stängde... Det är helt OK att du inte gillar snö, men själv var jag överförtjust och valde att promenera genom ett nästan bilfritt Stockholm, hela Kungsholmen och lite till! Bilder kommer nog i morgon när jag orkat packa upp kameran... Nämligen så att när jag åkte hemifrån hade vi bara ett tunt, tunt lager snö och jag har längtat efter snö i minst en månad redan!

Pysselfarmor sa...

ash då du ska vara glad....pendeltågsresan som i vanliga fall tar 25 minuter tog i onsdags
4,5 timme för mig :-))

llh sa...

Vad sägs om att sjunga i korus "jag hatar snö". Sen tar jag ett solo "jag hatar kyla".
Nej det har aldrig varit min grej att gilla läget.