söndag 16 december 2012

Liiiitet halkigt

Ute
Man kan väl lugnt konstatera att det var liiiite (= mycket) halkigt ute på vägarna idag. Helt tippat med tanke på att det var 1,6 plusgrader och 50 centimeter snö måste ta vägen någonstans. Detta yttrar sig antingen i snorhala – vid det här laget – bruna isytor eller 10 centimeter höga vattenpölar. Nu bryr sig varken maken eller jag om sådant, vi har ju dobbar på fötterna – jag menar på skorna och med dessa halkar man inte. Dessutom är de vattentäta.

Inne
Ändå kunde inte maken låta bli att (mycket diplomatiskt) påpeka att han hellre skulle vilja halka i stil utomhus och bryta någon vital del än att göra detsamma i vårt nya (svarta, snygga), glansiga och hala badkar. Nu lider jag ju fortfarande av extremt dåligt samvete efter alla mina felval till badrummet och erbjöd mig genast att kolla halkmattar för badkar på nätet.Resultatet
Resultatet av olika slagningar var ganska nedslående tycker jag. Färgerna och mönstren föll oss inte ett dugg i smaken. Tackar för K-Rauta som bjöd på svarta och limefärgade halkmattor. Perfekt till vårt snygga (totalt funktionsodugliga) badrum som går i färgerna svart och lime. Föreslog en svart halkmatta.

- You got to be kidding! I’m not climbing into a black hole. We better get the lime one.

Bra! Inga problem alls. Inte en ledande fråga från min sida;-)

PS. Vi klickade inte hem mattan utan åkte till K-Rauta nära oss. Bild 1 visar den gräsliga synen som mötte oss där. Bild 2 däremot föreställer mattan som fick följa med hem. Den hängde i en annan gång. Att K-Rauta verkar vara färgblind med tanke på skylttexten gjorde inte så mycket den här gången ;-). DS.


23 kommentarer:

cat sa...

Det var väl för väl att ni hittade en snygg halkmatta! Själv är jag på jakt på vanlig matta till vardagsrummet, men har mycket svårt att hitta något jag gillar till ett rimligt pris.

Per-Anders sa...

Jag tycker limegrönt är snyggt till svart.

Linnéa sa...

Hej där!
Letar efter dig i fönstertema! Nu ska jag kollar trissen också. Men roar mig med att läsa dina andra inlägg! Ibland blir det bara träligt med teman.

Ha nu en fin vecka!

Jane sa...

Ha ha, lite farligt ska man väl leva ;) Har bara hälften av broddarna kvar under skorna och någon halkmatta har jag inte ... dessutom ska jag åka till jobbet i morgon på glashala vägar antar jag :/ Det är vad jag kallar sport!
Var iväg till stugan idag för att stänga av kylskåpet, det var INTE kul att först pulsa genom knähög, blöt snö för att sedan vara tvungen att skotta bort minst några kubik för att överhuvudtaget komma in i stugan. Nästa säsong tänker jag stänga av kylen redan i september ;)

LissenTo sa...

Lider med dej, för att det blev felval i badrummet.
Gjort är gjort och hoppas det blir någon lösning på det hela. Eller så är det bara att anpassa sig.

Kram, kram

Hörni sa...

Limegrönt är jättefint. Men vad synd att ni är så missnöjda med badrummet.. hur kunde det bli så fel?

Sv: Helt riktigt, jag är sjukskriven sedan början av oktober.

Eva Trillian sa...

Det låter snyggt, badrummet, ändå :)Lite opraktiskt får man leva med! Och limegrönt är ju snyggt till svart, så nu fick ni en snygg accent-färg i allt det nya! :)

Eva Trillian sa...

Jo,och så skulle jag ju svara också (minnet, det hart när obefintliga *suckar*): Jag jobbar i en Svensk-kyrklig församling som pedagog. Skrattade gott när jag läste att du tyckte jag började jobbet en okristen tid, för jag höll med dig och tycker nog att det borde vara mot allt gott att jobba före kl. 8 i alla fall ;) *S* Men det var en engångsföreteelse, Lucia och tärnorna skulle ju runt! :) Och det blev en bra dag! Lång men bra!

Monica sa...

Varför inte rosa o svart;-)))
Svart badkar läckert men dammet måste synas bra.
Har inte börjat med broddar än men snart är det nog dags ser jag på gatan.
Haha ja det vore ju ekonomiskt att slänga till ungen en pinne;-))

Della sa...

En knallrosa halkmatta skulle ju ha gjort badrummet ännu klatschigare. Kanske nästa gång...? :)

Pumita sa...

Jag gillar det där gröna mer och mer... är det det som kallas hjärntvätt?! ;)

Pumita sa...

Jag glömde det viktigaste: önskar dig sköna helger och många fina (foto-)stunder! Det där sista är lite egoistiskt förstås för det innebär bloggfoder men bloggen din är OOAK helt enkelt! :)

Ama de casa sa...

Men dom rosa var väl fina? ;-)

Ama de casa sa...

sv. Jodå. Lingonen micrades. Men jag fyllde på med kalla rårörda när det var färdigmicrat :-)

Husbilen-Ellen sa...

Så bra att du hittade en halkmatta, som passade er. När mina föräldrar byggde hus 1960, ville mamma ha svart kakel och gult handfat, toalett och mosaikgolv som matchade. Det var snyggt, men oj så jobbigt. Var enda fläck syntes på det svarta. Jag var snabbt på det klara med, att något sådant skulle jag inte ha.
Men jag kan beundra det hos andra. Ha dé gott!

Jah Hollis sa...

Har du lagt ner Fototrissandet? Såg inte din länk i senaste omgången.
Och visst kommer jag att gilla mitt "nya" liv. Njuter redan, trots mörker, kyla och halka (som nu övergått i regn och tung dimma i Skåne) av att ha kunnat kompa ut nästan hela november och december. Sista arbetsdagen infaller dagen före julaftonen. Lägenhetsstädningen var egentligen en baggis, det är bara jag som var lite ofokuserad. :-)

Stare Ström sa...

Det tar sig! Endera dan ska du se att det går att använda badkaret också. Annars kanske du kan plantera näckrosor i det eller ha som akvarium?

cat sa...

Nej klockan var ca 9 :)

Olga T sa...

Tur att du inte tog den rosa!!!

Guldkryckan sa...

Borde nog skaffa nåt sådant till frugan här kan jag känna ibland..fast hennes problem är att hon har svårt att ta sig ur badkarshelvetet...det är som om det sluter sig om henne och håller henne fast...undrar om man kan köpa en lyftkran...eller man kanske får nöja sig med en kofot?

Om man ringer brandkåren tillräckligt många gånger kanske de kan stå för notan i besparingssyfte?

Ha de gött BP :)

Freja sa...

Ohh, men en rosa hade väl passat fint....

Malla sa...

haha du förstår väl att jag gillar den rosa? ;)

Marit Johansson sa...

Ert nya badrum låter som en dröm trots felval och halkigt badkar. Vår toa är i stort behov av renovering eftersom man kastas tillbaka till 1980 när man kliver in där!
Den där limegröna mattan var snygg.