onsdag 12 december 2012

En helt ok 12-12-12

Onsdagen med det speciella datumet 12-12-12 var en helt ok dag tycker jag. Det är först om 88 år – alltså år 2100 – som kalendern bär liknande enhetlighet igen skriver DN. Alltså inte att jag bryr mig för om 88 år lär jag knappas finnas kvar här;-)

Dagen til ära kommer här 12 observationer/tips i en konstig blandning som sig bör:

1. 73:ans buss älskar vinterväglag och framförallt snö. Då följer den sin egen tidtabell. Man får till och med en sittplats. Gillas!

2. Det är många indiska och kinesiska passagerare från Lidingö på 73:an. Barnvakter respektive föräldrar levererar barnen till engelska skolen vid Roslagstull. Det luktar alltid mat om dom. Gillas inte klockan 08:00.

3. Bild 1 visar en kettlebell. Den var lätt som en plätt. Inga problem att lyfta den inte.

4. På bild 2 ser ni en av tre efterrätter som serverades på Hotell Norrtull idag. Gillas!

5. Varenda fastighet med självaktning (och självbevarelsedrift) i Vasastan har ställt upp ”Varning för ras”-skyltar.

6. Mina Icebugs med dubbar är gjorda för is, uppenbarligen. Att traska genom snöhögar för tankarna till folk som ”rullar fram” på MBT-skor. Gillas inte!

7. Mina Icebugs är inte heller gjorda för klinkers och marmor i shopping centra. Tänk att halka i 22 grader inomhus och bryta lårbenshalsen. Gud så pinsamt!

8. Chefen Håkan har kommit in i julstimmet. ”Freebies” i form jultallrikar, middagar och godis med mera tas emot med glädje. Helt tippad.

9. Maken har tappat sina nyinköpta läsglasögon. Ja det drabbar ju ingen fattig;-)

10. IT-bästisen Radde har fått ”order” om att fota ”min” bloggprinsessa Nika imorgon på dagisets Lucia firande. Bara så ni vet!

11. Om ni är intresserade av alternativt julpynt kan jag varmt rekommendera den här sajten . Tack för tipset Malena!

12. Nu ska jag ägna mig åt något så förlegat som julkort – ni vet sådana handskrivna saker som levereras med snigelposten.

13 kommentarer:

Per-Anders sa...

klockan 12 minuter över 12 idag åt jag lunch. Nudlar och fläskkotlett.

Hörni sa...

Härliga iakttagelser! Toppen med en chef som är i ett julstim. :D

Monica sa...

Här behövs inget Friskis o Svettis, bicepsen omfång ökar med en mm per dag;-) kan gärna få bli lite tö nu.
Ha en skön Lucia;-)

Della sa...

Oj det var mycket att ta in. Hela 12 punkter, denna 12:ornas dag. Fast jag läser det här den 13:e. Så hur blir det då?

cat sa...

Intressantan punkter, men punkt 4 gillade jag mest. Är vansinnigt förtjust i pepparkakor med glasyr. Köpte en igår, måste nog köpa en idag.

Ama de casa sa...

Haha! En kompis till mig envisas att gå i såna där MBT-skor. Hon ramlar både nu och då... När vi var ute på en tapas-mara så stod hon och vinglade framför bardisken. Servitören tittade på henne, pekade och sa:
- Där är toaletten.
:-D

anemonen sa...

Vilken toppenchef. En sådan hade jag önskat att jag haft. Nu är jag pensionär så nu kan det kvitta. Tänk jag har sett att du och jag har fler saker gemensamt:-) Kul det där att se att det finns fler av samma sort där ute eller skall jag säga där uppe i Huvudstaden. Tänk jag fick lappsjuka på Gotland. Däremot aldrig på Öland. Sedan har jag i efterhand förstått att vi inte var på det bästa stället. Visby däremot gillade jag skarpt. En vända dit skulle jag inte ha något emot. Ha en fin dag.

Pumita sa...

Haha, julpyntet är kanon! Synd att jag inte kommer att ha ngn gran... men de kan väl spridas lite varstans i hemmet. ;) Skönt att du lyfte Vasastan så jag slipper. Tar en pepparkaka istället. :p

Marit Johansson sa...

Det är så roligt att du är tillbaka med dina observationer, alltid ett nöje att läsa :)

Stare Ström sa...

12-12-12 blev ingen bra dag. Fantastisk vacker, fint ljus, massor av trevliga motiv. Men jag hade glömt att sätta i minneskort i kameran.

Jane sa...

Asch, alla dagar är lika speciella ... jag är mer nyfiken på den 21 dec då jorden ska gå under!
Kanske bäst att dricka upp glöggen nu så man hinner med att smaka på den :)
Har avverkat 23 utvecklingssamtal på fem dagar, tycker minsann att man kunde få lite uppskattning för det ... men, nej då, i vårt skolområde ska det inte bjudas på ngt eftersom pengarna är slut. Det konstiga är att alla övriga skolområden blir bjudna på julbord :/ Till saken hör att vi har "gemensamma" pengar ...

Anita - Malta sa...

12-12-12 har passerat när jag kikar in hos dig. Tänkte faktiskt inte på den sifferkombinationen. Det blir väl lika för varje år eller.. Nej, äh.. det funkar ju inte 2013. Gillar din något röriga blandning av iakttagelser och tips. Kan bara i mitt stilla undra var i hela fridens namn får människan allt ifrån ;-) Det riktigt sprudlar av fantasi och lite galna upptåg i din blogg. Det är skönt att kunna konstatera att du är tillbaka igen. Nu ska jag ta mig en funderare på om det kanske ska skrivas några julkort iallafall. Tack för påminnelsen :-) Ta det kallt nu när du trampar runt i dina Icebugs ;-) Här har jag nyligen väldigt motvilligt lagt mina sandaler på hyllan. Inser faktum att det faktiskt blir vinter även vid medelhavet.

llh sa...

Alltså jag kan inte låta bli att spräcka serien och komma med en 13:e kommentar bara för att retas ;)
Men det är ju redan den 13:e så den är på sin plats, visst?
Lång inledning bara för att säga att jag läst hela den imponerande 12 punktslistan med ett leende i hela nyllet :)