lördag 22 december 2012

Dålig tajming av I-problem


Nu tycker jag personligen att vi har haft tillräckligt med (I-) problem i samband med stambytet under hösten. Åt andra sidan leder den dåliga tajming av fler problem definitivt till en alternativ jul för oss.

Poff 1
De enda två rätterna som vi hade tänkt laga från scratch till julen var julskinkan och majskycklingen med ”Sage och Onion stuffing”. Nu blir det inte så, då vår ugn tackade för sig i förrgår. Det sa bara poff när den i samband med stambytet nyinstallerade jordfelsbrytaren släckte hela lägenheten och ugnens liv. Säkringen som hade gått och inte hade nå’t med köket att göra byttes och jordfelsbrytaren slogs på igen. Självklart hände detta vid klockan 19:00 då det är mörkt och man fick krocka med olika väggar och stolar på väg till ficklampan.

Poff 2
Idag sa det poff igen, men utan att en säkring hade gått. Anledningen till det är nog makens strålande idé att testa underdelen av ugnen, alltså den delen som vi aldrig använt. Efter fem minuter sa de poff igen. En väldigt förstående kille hos Eljouren bekräftade det vi redan visste – ugnen är död. Han beklagade sorgen och den urusla tajmingen.

Rimmad prosciutto cotto
Då spisen (som tur är) fortfarande fungerar ska den svenska julskinkan förvandlas till en rimmad italiensk prosciutto cotto. Det är nog inte så många i Sverige som äter denna variant på julafton. Det lär nog bli tämligen ensamt om. Makens favo majskylling lär inte bli fylld med ”Sage & Onion stuffing” heller utan kommer att hamna tillsammans med vatten, en buljongtärning och några grönsaker i en gryta. Kycklingsoppa på juldagen – varför inte. Med tanke på alla fattiga i världen som lever på majs och bönor är det ju ändå lyxmat…

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med innehållet i inlägget att göra, om man inte vill se den gråa tröstlösheten i detta eviga snöande – lika deprimerande som mina I-problem måste jag säga. DS.

13 kommentarer:

LissenTo sa...

Nämen nu är det kris i det Beatska hemmet, det här stambytet slår världshistoria. Men tror nog maten blir god ändå, annars får ni gå på lokal.

Vi kommer inte att ha mycket på vårt julbord, har knytis. Ska vara hos äldsta dottern.

Och tåget kom t.om för tidigt, glatt överraskad. Gosat med Marängen ♥ och pussat på lille Julians kinder.

Huset full i en vecka. Nu sitter vi vuxna och myser i lugnet.

Kram, kram och tycker att det är vackert utanför ditt fönster .......

LissenTo sa...

Huset fullt, hihi

Hörni sa...

Men vad typiskt! Inte så kul, även om den där skinkvarianten du tänkt dig verkar väldigt god den också. :)

Susanne sa...

Ogillar Poff intenstivt.

Eva Trillian sa...

"Poff"-ar är himla o nödiga! Tur att ni är påhittiga personer som klarar er ändå! :) Och ger du dig ut i världen så säg bara till om du kommer hitåt för då lovar jag hålla "Poff"-ar borta och skåpen fulla med "nå't salt" :))
God Jul, BP! Tack för att du förgyller bloggvärlden med din sköna näraro :)

Simon sa...

Neeej vad tråkigt!! Men den rimmade prosciutto cotton
låter gott med :)
Gillar jul mat men är
ju kul med lite nytt också, föreslog för mamma att
jag skulle göra thai soppa till jul bordet, men det
fick jag inte :(
hoppas kyckling soppan blir god! :)

Susjos sa...

Gud så trist med dessa poffar!!!!
Husen liknar Tantolunden??

SoF sa...

Gissar på att det "är inte utan" att ni börjar längta efter 2013!!?

Ett år förhoppningsvis utan några som helst i-landsproblem.
(...+ stambyten och jobbiga personliga händelser)

Kram!

Della sa...

Detta får ju med sig att ni får pröva nytt på julmatfronten, vilket icke är att förakta.

Margareta sa...

... och vi har både ugn och mikro till jul. =)

Det är så här att sambo aldrig tagit in en mikro i sin bostad och jag som levt med en sedan de kom ut har faktiskt vant mig, men ... igår inhandlade jag en och nu står den där och ska användas. Till vad? Vet egentligen inte vad jag behöver den till men poppa popcorn kan jag i alla fall om jag skulle bli sugen. =)

Tycker det låter som en annorlunda jul hos er och absolut ganska spännande, gillar tanken på att någon gång frångå alla traditioner, jag är ju lite på god väg.

I-landsproblemen kan också vara stora, däremot tycker jag att dina bilder är är läckra och känns inte alls det minsta deprimerande. Snön gnistrar och luften är klar, vad mer kan man begära en vinter i Sverige? Ha det ...

Guldkryckan sa...

Jo...vilken usel tajming....urk. :(

Vår gamla trotjänare här klarar sig än så länge...2004 fick vi en ny (begagnad förstås då vi bor i hyresrätt) och den har klarat sig bra...men förra veckan när undertecknad, pga av att isoleringen inte ligger på där på vinden pga vattenskadan så att kylan går rakt igenom betongen, frös akterseglet av sig nästan och beslöt att sätta på ugnen för att få lite värme, alla plattor på högsta och ugnen på 300 grader....ja...proppen på väggen tittade nog på mig från väggen och fnös: "Iḿ out of here...fuck you"....jo...blev att knalla ner o köpa nya proppar...hade naturligtvis alla andra sorter men inte den...höjden av all jävlighet...muttrade och svor hela vägen till affären. :)

Ha de gött BP och god Jul.

cat sa...

Men så trist! Fast om man ser det från den ljusa sidan så får ni verkligen en härligt annorlunda jul. Kycklingsoppa är dessutom väldigt gott. Kan rekommendera att man smaksätter med chilisås, vitlök och basilika.
god jul

Ama de casa sa...

Nöden är uppfinningarnas moder, eller kanske upphov till nya, innovativa recept :-)

Jag tror inte att det kommer att gå nån nöd på er trots allt :-)