tisdag 11 december 2012

Tisdagstema: Vinter

Som ni har kanske märkt har jag inte fotobloggat efter mitt blogguppehåll. Med avsikt. Alla fototeman är ju suveräna att delta i. Man slipper liksom tänka ut ett innehåll själv. Så jag ville träna upp mina två små grå ett tag framöver och hålla mig till "dagens händelser". Idag kan jag dock inte motstå att lägga upp ett (konstigt) inlägg till tisdagstemat "vinter".

Ärligt talat…
… så står mig vintervädret med 40 centimeter snö, blåst och kyla rakt upp i halsen. Å japp, jag är fullt medveten om att jag får dras med eländet i minst fyra månader till. Ett långt och utdragit lidande – det är vad vintern är för mig. Jag ser inget positivt med årstiden alls. Ni som envisas med att ”snö gör ju att det blir ljusare” måste vara (färg-)blinda. Jag menar idag gick solen i huvudstaden upp klockan 08:34 och ner klockan ner klockan 14:47. Under dessa timmar har det snöat, blåst och varit grått, och den färgen skulle jag inte kalla för ljust.

En enda fördel med vintern
För mig finns det bara en enda positiv sak med vintern – badkaret - ett överlevnadsredskap i vårt hushåll. Badkaret är vinter för mig. 40-gradigt varmt vatten, ett väldoftande badshampoo, något gott att dricka till höger och en spännande deckare till vänster. Här kan jag ligga i en timme utan minsta problem. Efter 60 minuter har jag tinat upp - och är tämligen skrynklig. Men so what, lite svinn får man räkna med;-)

Fler bidrag till temat ”vinter” hittar ni här.

PS. Att det nya badkaret är svart är snyggt. Att dess golv är högblankt och extremt halkigt behöver man inte bekymra sig om när man ligger ner. Den (väldigt snygga) duschväggen i säkerhetsglas (!), som gör att jag inte ens når duschen från utsidan, kan ni ignorera. Ja, snart är det bara gästtoaletten kvar att visa upp, men den har då ingenting med vinter att göra;-) DS.

21 kommentarer:

Rantamor sa...

Snyggt...sa Bill..
ja snyggt var ordet sa Bull, och jag förstår att badkaret är skönt när du ska tinas upp, jag har ju min bastu, kunde verkligen sitta där varje kväll just nu....
men Rantafar skulle nog få en elräkningschock och dåna av i såfall.

Ha du svart toasits också ????

Tjingelingen.

Pumita sa...

Riktigt snyggt och fräscht! Gillar den gröna mattan också. :) Badkar är inget för mig. Skulle iofs vara skönt när man är riktig frusen men jag blir lätt rastlös och vill upp på en gång. Jag var tvungen att ta fram lite sommarfoton för nu börjar det bli olidligt med vintriga bilder! :(

Anita - Malta sa...

Vilken vinter !! Vilket badrum !! Svart ÄR snyggt, det håller jag med om. Att ligga en timme i badkaret. Nä.. det blir ju ljummet efter bara några minuter ;-) Förresten har jag inget badkar. Brukar stå i duschen och spola varmvatten över hela min frusna lilla kropp tills allt vatten i varmvattenberedaren är helt slut. Så är det på Malta. Kallt även här när det blåser runt knuten och termometern visar 12 grader. Maken har pratat om att inreda en bastu. Ja tack !! Risken är stor att jag kommer att tillbringa mer tid där än vid datorn där det ska jobbas och bloggas. Fördelen med vår vinter är att den inte är så förbaskat lååååång. Ser fram emot att se gästtoan ;-)

B i r g i t t a sa...

Du jag ler igenkännande - härliga badkar - och varmt varmt vatten. Dricka kan jag också ha till höger men inte bok - jag flyter iväg i tankar och känner mig sanslöst kreativ i badet ha ha :D
http://lundcityphoto.wordpress.com/2012/12/11/passenger/
Ps gillar din färgglada toppbild till max

llh sa...

Så rätt, ett badrum att njuta i, tack för att snön uteblev hos dig!
PS om årstider tycker jag inte och måste vi ha årstider kräver vän av ordning att vi får riktig sommar en gång om året - det är det minsta man kan begära :( DS

SoF sa...

Varför kan man inte kombinera jäkligt snyggt (badrum) med praktiskt!?
Är snyggt motsatsord till praktiskt tro...? ;)

Ofta verkar det ju så.

Tacka vet jag varma bad - det är skönt för en uslig kropp (ja för vanliga kroppar också).

Varma 3-mål-av-Zlatan-hälsningar!

Linnéa sa...

Snyggt badrum. tack för kommentar på min triss! Det är så fint att du är tillbaka. Nej, vet du det börjar bli så träligt med alla dessa teman. Jag har hoppat över i flera gånger till och från. Tycker inte jag gör det jag skulle med mitt bloggande. Men å andra sidan så jag så litet nätverk så det blir 3 - 4 kommentarer när jag anstränger mig o gör fint. Som Göteborgsinlägg o så. Hitta för fanken inte på nåt mer.
Än en gång skönt att du finns där utet!

Hörni sa...

Sjukt snyggt badrum! Jag vill ha exakt likadant.
Snö är härligt. Det blir ljust och fint! ;D

LissenTo sa...

Gillar också varma bad,och det hör till årstiden också.

Men tycker att vintern kan vara gnistrande vacker också.

Men du duschväggen, hur tänkte dom??????????????

Jah Hollis sa...

Gudars vilket välputsat badrum, ser ut som en visningslägenhet. Ja, vintern är en prövning för oss här uppe i norr, men om en dryg vecka går det mot ljusare tider igen. Alltid något.
Ja, det var ju ett märkligt sammanträffande med din chef. Jag har betat av ett jätteberg med komp under november och december och bara jobbat enstaka dagar för folk som velat vara lediga. Nu återstår den 14:e och 23:december sedan får dom fixa det utan mig.
Och nej, jag tror inte jag kommer att få sysselsättningsproblem och ångra mig. Tvärtom.

Jah Hollis sa...

23:e december heter det ju. :-)

Della sa...

Men badrummet är i alla fall snyggt. Vem har sagt att det ska vara praktiskt också?

Eva Trillian sa...

Alla hittar vi våra sätt att överleva vintern ;) En del gör nog det nog genom att säga att "snön gör ju att det blir ljusare" för att övertyga sig själva också *S*
Men jag? Jag tycker att att snön gör ju att det blir ljusare! ;) Och menar det. I alla fall de dagarna man är ledig när solen faktiskt är framme och gör att hela härligheten gnistrar!
Kul, ändå, att det du såg i ordet hos mig, var just snow! ;)

Malla sa...

hela badrummet ser snyggt ut!

cat sa...

Jag håller så med dig! Vintern är en enda lång plåga.
Är väldigt avundsjuk på ditt nya fina badkar. Där jag bor kan man beskriva badrummet som en större garderob och badkaret är minimalt. De har inte ens bemödat sig om att sätta in ett riktigt sittbadkar. Mina skumbad blir därför vare sig långa eller ofta eftersom det är så himla obekvämt och knäna alltid fryser.

Ama de casa sa...

Jag ser din fina gräsmatta där på golvet också - minner om sommaren mitt i vintern :-)

anemonen sa...

Vilket badrum så tjusigt. Där skulle jag inte ha något emot att ligga och njuta. Jag kan inte annat än hålla med dig om vintern. Jag hatar den. Idag är det dock soligt och jag tog morgonpromenaden i morse och då var det ingen sol så jag får ta en runda till för att få lite D vitamin. Ha en fin dag syster:-)

Benita sa...

Hos mig gick solen upp 10.05 idag och i Lappland gick solen ner 26 nov för att nästa gång gå upp 16 januari!

Vi slängde ut badkaret då vi renoverade och jag saknar det mycket, det var ju så skönt att ligga där och njuta.

Släng dig i badkaret och vägra gå ut i snöyran! ;)

Jane sa...

Ja, visst är det härligt med badkar ... men att läsa där har jag mer eller mindre slutat med, fryser om armarna som måste vara över vattenytan ;) Dessutom brukar det alltid sluta med en blöt bok.
Snön tycker jag är härlig så länge det är plogat/skottat och att den är vit! Det får även vara blåsfritt för det är inte kul med ispiggar i ansiktet! Snart vänder det i alla fall med ljuset, samma dag som jorden ska gå under enligt vissa ...

Stare Ström sa...

Blänkande rent och snyggt! Skulle det vara praktiskt också? Du kan väl inte få allt!!!

Lennart sa...

Snyggt badrum du har Beate. Påminner om mitt förutom att jag bara har dusch och matt svart klinker. Jag har en liknande glasvägg som gör att jag inte kan ta duschslangen och spola av handfatet då jag har skrubbat rent det med svampen.