söndag 23 december 2012

Några rekommendationer bara


Låsspray
Det är ju alltid smart att ha bensin i tanken innan man ger sig ut på en bilresa. Inför besöket på macken kan jag rekommendera att ha låssprayen på andra platser än inne i bilen. Det blir lite pinsamt att be expediten att fylla en plastpåse med hett vatten för att tina upp tanklocket. Det blir ännu mera pinigt att stå bredvid bilen med nämnd plastpåse tryckt mot tanklocket för allmän beskådning . Det blir nämligen en lång kö då det tar ett tag att tina upp locket.

Snöborste
Innan man ger sig av mot bensinstationen (till exempel) rekommenderar jag att borsta/skrapa bort 20 cm snö från bilen. Man vill ju gärna se vägen. Det kan ta sin tid speciellt då borsten, som använts till liknande ändamål några dagar innan, ligger kvar i bilen och har fryst till en stor svart klump. Det jag alltså kan rekommendera är att inte åka till ett 18,5 grader varmt parkeringsgarage för att tina upp bilen och dess innehåll några dagar innan ni ska befria bilen från snömassorna.

Säkringar
Guldkryckan slår huvudet på spiken eller om det är tvärtom i sin kommentar till gårdagens inlägg. Säkringar är bra att ha, för när en går har man liksom aldrig rätt variant till hands. Här rekommenderar jag ett besök i elbutiken - gärna under julhandeln för att se försäljarens besvikna min när man ber om ett paket säkringar för 30 spänn efter det att kunden innan precis handlat en lampa för 6 495 kronor.

Nu har jag inte tid med er längre. Maken skrek precis:
- Come here, quick! I’ve just seen a blue blopp up there.

Tror han menar ett stycke blå himmel. Japp, det gjorde han. Lägger upp bildbevis på denna raritet. Kika noga. Bloppen är inte speciellt stor;-)

16 kommentarer:

Per-Anders sa...

Man får glädjas åt det lilla, även om det är en aldrig så liten solstråle.

Hörni sa...

Hahaha! Vi hade också en liten blå blopp på himlen ett tag, men det var innan jag gick ut på promenad. :)

En riktigt God Jul till er! Kram! :)

Mona sa...

Kul att se att du är igång med bloggen igen! Har själv varit borta från bloggandet i nästan fyra månader, men är försiktigt igång igen.

Jag slipper dom där bekymren eftersom jag varken har körkort eller bil, fast å andra sidan blir kollektivtrafikens problem ofta mina...

Det gäller att ta tillvara varenda liten blå glugg uppe i det stora grå. Kan nästan vara värt att sätta inom glas och ram!

Önskar dig en riktigt SKÖN JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR. Jag får senare kolla bakåt i din blogg och se hur det har gått med renovering och utlandsresa. Du verkar i alla fall ha överlevt!

Ama de casa sa...

Oooo... FInväder! :-)

Tack för dom goda råden :-)

Husbilen-Ellen sa...

Bra rekommendationer. Det som stämmer bäst på oss nu är säkringar. Det behöver man ha ett antal och olika varianter. Förstås inte så viktigt nu när vi står på camping, men jag kommer ihåg ett tillfälle när vi fricampa och stödbenen förstås var nedfällda. När vi så skulle iväg på morgonen hade en säkring gått. Där stod vi. Som tur var hade vi en bensinmack inte allt för långt bort,och som dessutom inte bara sålde korv. Tack för alla härliga kommentarer -även om mina tomtar.
Ha en riktigt God JulJ

Della sa...

Oj vad mycket att hålla reda på. Jag tror jag håller mig till cykeln. Och här har jag minsann inte sett en endast blue blopp idag. :(

Monica sa...

Yes i dag såg jag både blå himmel och sol;-)))
GOD JUL till er från oss alla

Susanne sa...

Tack för alla rekommendationer.
Sv: Bullarna är hembakade, händer ca 2 ggr om året att det bakas hemma på min gata.
Önskar dig en underbar Jul.
Julkram.

Freja sa...

Gillar tipsen, låsspray borde finnas i varje handväska ;-)

God Jul, vi hörs när julångorna lägger sig!

Anna sa...

Kikar in och önskar dig en GOD JUL!
Kram Anna

Ama de casa sa...

Ha nu en riktigt GOD JUL!
Kram

Jane sa...

Tusen tack för julkortet! Snygg dans ;)

Lika dumt är det att köra in bilen i en biltvätt för att tina upp den ... som att köra in i ett varmt garage! Konsekvenserna uppväger INTE att man kan tanka bilen ... nejdå, den där bensinen man har tankat har man ingen nytta av för man kommer inte ens IN i bilen efteråt!
Såg faktiskt ett par blåa fläckar här med :)men hade inte riktigt tid att njuta av dem. Formaterade om lilla datorn som konstrat så mkt de senaste dagarna, det tog sin lilla tid. Nu ska jag göra Janssons frestelse (som jag egentligen skulle gjort igår).
Ha det riktigt gott och mysigt idag! Kram!

Tony sa...

Önskade jag er God Jul?
Hur som helst ha en riktigt God Jul!

Olga T sa...

God Jul till er båda!!

Susanne sa...

Sv: Uppsittarkvällen var ok, men jag passar på satt nyttja dötid till fix ;)

Jah Hollis sa...

Jag såg också några "blue blopps" över Skåne i dag, julafton.