onsdag 26 december 2012

Kort men intensivt

Till er som gillade mina snöhäckar i gårdagens inlägg kan jag säga att de levde ett kort men intensivt liv. De ”göts” igår klockan 13:00 vid tre minusgrader och ställdes på balkongräcket. Klockan 22:00 samma dag såg dom aningen tilltufsade ut som ni ser – alltför mycket julfestande vid för låg temperatur kan man förmoda. Och exakt 24 timmar senare så finns dom inte mer. Måste säga att mina häckar har ett och annat gemensamt med dagsländor (endagsflugor), men de slapp i alla fall leva som larver i två till tre år;-)
Nu ska jag lämna mitt ide och gräva ut bilen. Målet är Täby Centrum dit jag mycket väl skulle kunna gå till – med fötterna alltså. Men eftersom jag inte levt ett lika intensivt liv som mina häckar de senaste dagarna tror jag att denna ansträngning kommer att kosta mig livet. Å inte vill jag sluta som mina häcker inte;-)

18 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Smart tjej som månar om sig :)
Tack för fina kommentarer och blogg-tips!
Och du? Man måste inte gilla brysselkål ;) Jag lovar!

SoF sa...

Lyckades min regndans idag tro?

Här hos oss har det i alla fall regnat hela dagen...

Snart blir det fika med ett par släktingar. :)

Ha det gott!

Jane sa...

Synd på så fina häckar! Om nu all den här snön nu har fallit ned kan den väl få stanna över nyår i alla fall, åtminstone tills det börjar bli lite ljusare på dagarna. Sedan kan det få töa bort snabbt.
Satt och körde fram och tillbaka till Uppsala igår för att hämta dotterns ena hund som drabbades av magsjuka och blev "inlagd" på Ulltuna djursjukhus. Det var INTE kul att köra på motorvägen bland alla tokar som tror att de kan köra! Hastigheten låg på 100, bra marchfart och trafiken flöt, trots det ska några ovillkorligen ut i ytterfilen (där det låg ett tjockt lager av snömodd) och slira runt så det blev många (farliga) inbromsningar bara för att hindra att få sladdande galningar på sig. Sedan skulle de dessutom tillbaka in i innerfilen vilket orsakade fler inbromsningar bara för att man inte kan hålla avstånden mellan bilarna - galet!!! Varför inte följa trafikrytmen, de förlorar inte många minuter på det - tvärtom, de kanske vinner liv istället! Hade hellre suttit hemma i soffan med en kopp kaffe!
Ha en fortsatt trevlig dag!

Rantamor sa...

*ler* känner igen dina formar för häckarna och jag är otroligt glad att mina häckar är av ett stadigare slag, lite mera rejält så att säga.

Hoppas du å din långe make har en fotsatt trevlig helg..
lte dagar kvar på detta år med stambyte å jävulskap...

Rantamorkramen...

Hörni sa...

Vad synd på de fina häckarna, men jag antar att du är nöjd med tövädret. :)

Freja sa...

Häckarna gillar jag, sländor tycker jag är lite otäcka... Och vi prioriterade väl inte städningen så mycket det var mer så att det var det enda vi tänkt oss att göra... Pyntandet fick vara för i år, så skönt!

Kicki sa...

Stackars små häckar! Nu går det mot varmare och ljusare tider:)

cat sa...

Oj så fort det gick för de små häckarna att försvinna! Jag är glad att jag har lämnat svensk nederbörd för ett par dagar.
Hoppas att du överlevde framgrävandet av bilen. God fortsättning!

Per-Anders sa...

Dina snöhäckar var verkligen häftiga. Coolt cokså att bygga dem på balkongräcket. Synd bara att de försvann så snabbt.

Della sa...

Det vackra kan vara ack så förgängligt. Tur att det finns kameror som kan föreviga.

Husbilen-Ellen sa...

Sån tur att du fotade dem och att vi fick se förfallet och därmed ett stort leende.
Kramar Elisabeth

Ama de casa sa...

Dumma häckar som tinade bort så fort!
Du får lägga i lite gips nästa gång... :-)

Guldkryckan sa...

Lite hårdrock där ju..lev hårt...dö ung ;)

Jo..snön här har nästan försvunnit helt..men inatt frös det på igen, halt som sjuttan..tur jag åker spårvagn..hade smällt av om jag tvingats köra i sådant väglag..det värsta jag vet efter en bilkrock för 20 år sedan.

Hoppas din dag här blir till belåtenhet..ha de bäst.

Marit Johansson sa...

Åh nej är dom döda??

cat sa...

Hej BP jag är i Rom nu :) Tog lite ledigt från trist svenskt decemberväder.
Ha det gott!

Olga T sa...

Säg den lycka som varar beständigt.....tur att du fotade dem :)

Stare Ström sa...

Nu förgyllde du min dag! Även om det var trist rumporna skulle sluta på ett sådant sätt, så var det en så rolig idé. Jag har installerat ny dator och försöker begripa mig på den, så jag behövde något uppmuntrande! Snart hittar jag nog mina bilder också...

Pysselfarmor sa...

Rumpor komma - rumpor gå
Jag vill ha rumpor med tulpaner på!
;.))