torsdag 13 december 2012

Alternativt Lucia firande

Rap
Ni som inte gillade rapparen under Lucia firandet på tv imorse (såg inte sändningen själv) lär nog knappast förstå än mindre hålla med mig om det här inlägget;-)
Fotona ovan föreställer min egen lilla bloggprinsessa – Nika, IT-bästisen Raddes dotter. Han höll sitt löfte och gjorde sitt bästa för att fånga Nikas livliga "morgongymnastik" på bild. Tack kompis:-)

Uppvärmning
Den vänstra bilden visar Nikas uppvärmning i form av (skugg-) boxning. Bra hållning, nävarna vänter ju bara på att slå en väl riktad rak höger eller vänster;-) Ni som inte gillar min tolkning får väl tro att Nika kollar tv skärmen för att se hur Lucian agerar där.

Röd bälte
Efter uppvärmningen är det dags att fundera över vad man kan använda ett rött skärp till. Ju-jutso eller karate ligger närmast till hands här. Det ter sig. Ni som inte gillar min tolkning kan ju föreställa er att Nika hoppade rep;-)

Band
Alla vet att även så kallade kampsporter kräver smidighet. Det vet snart 3-åriga Nika också. Här provar hon på rytmisk gymnastik med band. Jag menar varför bära ett skärp runt midjan om man kan använda det till något ”vettigt” i stället. Ni som inte gillar min tolkning får gärna komma med ett (vettigt) förslag;-)

Tjejen är helt i min smak kan jag ju säga. Det traditionella Lucia firandet med kronan på huvudet samt försiktig och stilla gång så att den inte ramlar ner är då inget för min söta bloggprinsessa. Föreslår pappan Radde att han redan nu anmäler henne som stjärngosse nästa år, för jag tror att mina val av sport inte faller honom i smaken;-)

PS. Vet ni vad, jag gillar Lucia eller rättare sagt Lucia firandet. Det finns faktiskt bara två dagar per år då motorvägen är befriad från bilköer samt bussarna och t-banan halvtomma. Lucia är den ena dagen, skolavslutning den andra. DS.

14 kommentarer:

Kicki sa...

Jag gillar dina tolkningar:)
Det röda bandet går som en röd tråd som binder samman bilderna!

Pumita sa...

Missade rapparen imorse men det kvittar... det var ju bloggprinsessan jag ville se! En modern och tuff Lucia, precis som hon* ska vara! ;)

*Obs! jag skrev inte hen. Gillar ordet annars men en Lucia är en hon. Larvigt det där med tjafs om att killar ska få vara Lucior. Man får inte allt här i världen! Så det så! ;)

LissenTo sa...

En liten glad tärna, som håller show.Det här är en dag som barnen längtar efter och alla föräldrar älskar den.

Du hade flyt idag då när du for till jobbet :-)

Susjos sa...

Coola foton!!!!

SoF sa...

Så stor hon har blivit nu, "din" lilla prinsessa.

Gillar bilderna som lyckats fånga rörelse i form av lite suddighet.

Brrr-iga hälsningar!

Susanne sa...

Hihihihi,sötaste Sessan.

llh sa...

Så fint, då räddade du min lusse med en äkta Lucia vid dagens slut. Ingen ordning alls på firandet sedan min egen Lucia + stjärngossarna lagt de vita särkarna på hyllan.
Raddekompisens bilder säger allt farten i firandet. Det känns igen kan jag säga :)

Pumita sa...

Sv: Jag har fixat bläckfisk till dig nu! :)

Pialotta sa...

Bara hörde talas om rapparen på Tv i morse, men såg inte det. Din lilla prinsessas svepande rörelser gillar jag mycket... så söt hon är :)

Ama de casa sa...

Jag tänkte också rytmisk sportgymnastik, men den tolkningen hade du redan snott, ju...
;-)

Vilken söt Lucia!

Ama de casa sa...

sv: Jag var minsann ute på morgonpromenad och fotade själv! :-)

cat sa...

Hurra för en modig och annorlunda liten lucia :)

Freja sa...

Den sorts Lucia du visar upp här är helt klart min favorit! Ordnade stela luciatåg är tråååååkiga! På ett av mina tidigare jobb hade vi ett dagis som kom och lussade, det var lkia kul varje gång. Barn som tröttnade på att stå och sjunga och istället började springa runt, barn som upptäckte att det fanns godisautomater och började testa dem, barn som insåg att om man stoppade in tärnljuset i munnen så syntes ljuset genom kinden... Som en enda lång hapening!

Olga T sa...

Älskar bilderna! Lucia är jag ganska mätt på, en yrkesskada.