lördag 15 december 2012

Några insnöade lördagsobservationer

1. Snöstorm - det har varit snöstorm i Täby hela dagen, vilket betyder att ännu mera snö har lagt sig på marken. Vi är väl uppe i en halv meter nu.

2. Plusgrad – en ynka plusgrad gjorde att värmerekordet för december måste ha slagits.

3. Utgrävning – att gräva ut bilen från snödrivorna efter en vecka gick på fem minuter. Det räckte med att svepa ner tjog av blötsnö från rutorna. Hjälpmedlen som användes var makens långa armar. Snön på taket flög bort under den 300 meter långa resan till Täby Centrums nya parkeringsgarage.

4. Jultomten – brukar sitta på den här stolen. Undrar vart han tog vägen eller när han kom tillbaka. Tror nog att han aldrig kom dit i ovädret. Han är säkert bättre på skorstenar än på snöplogning.


5. Dessa unga tjejer - sjöng julsånger (hellre än bra) på stora torget i Täby Centrum idag. Tog bilden bakifrån för att jag fastnade på skorna. Fråga mig inte varför;-) Ingen design där inte, funktionella skodon i detta väder. Bra!

6. Den här affischen - kunde jag bara inte låta bli att fota. Jag menar, seriöst – när åt ni en rykande varm hamburgare senast hos donken eller de andra två hamburgarkedjorna för den delen? Mitt svar är aldrig och jag tänker inte bevisa motsatsen heller;-)

7. Till sist en tanke vad gäller rulltrappor - det spelar ingen roll om ni åker upp eller ner. Bandet man håller sig rör sig alltid fortare än självaste trappan. Testa! En riktig rolig iakttagelse faktiskt. ”Lek” med bandet genom att sätta handen bakom ryggen. När ni är framme har ni en uttänjd arm framför er. Obs.: Det behövs en rulltrappa modell längre ;-)
Ha en skön lördagskväll inomhus - i det varma idet!

15 kommentarer:

Della sa...

Det där med rulltrappan är kul att testa när man har en ryggsäck på och liksom sätter upp den på bandet fast man har den på sig. Efter en liten stund åker man om sig själv på något galet sätt.

cat sa...

Själv har jag inte lämnat mitt ide idag. Blötsnö varvat med regn avhöll mig från att ens öppna dörren.
Har aldrig testat det där med rulltrappan och bandet. Ska försöka komma ihåg det nästa gång jag åker en.

Ama de casa sa...

Rulltrappsbanden har jag också noterat. Lite fascinerande faktiskt. Men en sak hade jag inte fattat tidigare - en snöstorm ger mer snö på marken? Wow, liksom ;-)

SoF sa...

Härligt Beate-inlägg! :)
...å den där hamburgerreklamen måste man ju bara ironiskt gapskratta över.

Tänk att en massa länders befolkningar inte har fattat det där med toapappret. ;)

Varma bara-1-minus-för-första-gången-på-länge-hälsningar!

Husbilen-Ellen sa...

Så härligt att läsa dina inlägg igen. Jag har läst ifatt en del. Wi-fi här på Camping Bahia kunde vara bättre, men idag gick det hyfsat. Ha det jättebra i snömodden. /Elisabeth

Tony sa...

# 6: kan bara hålla med.

Kicki sa...

Haha du är rolig du!
Är lit avundsjuk på att du har en halvmeter snö!!! Bilden bakifrån på tåget är så bra!
SV: Min provdocka (halvkropp) finns på vår vind och fanns där när vi köpte huset!
Trevlig lördagkväll!
Kram

Susanne sa...

1. Ogillar snöstormar intensivt.
2. Plusgraderna borde ha arbetat upp sig till typ +20 ;)
3. Här har det oxå varit utgrävning, fast för att ta sig till förrådet.
4. Tomten kanske hade problem att få ut renarna.
5. Det finns inget dåligt väder, bara fula kläder ;)
6. De far sååå med osanning.
7. Ska testa rulltrappetricket

Ha en fortsatt trevlig lördag.

Jane sa...

Jo du, snö blev det gott om den här månaden men just nu är jag lite orolig för det låter som om det droppar på fönstret - REGN? Då kommer det ju bli totalt livsfarligt att gå ut! För att inte ligga av mig så har jag skottat balkongen idag (ja, det var ju ingen snö att skotta utanför garaget). Nu kan jag nog åka skridskor där ute :)
Hos oss finns det nog 7 rulltrappor, de är ungefär lika långa och visst går "bandet" fortare än trappan på dem alla :)

Monica sa...

Han blev nog nödig tomten;-)
Nu regnar det hoppas skiten smälter bort till i morgon bitti, blir broddar om man inte vill hamna på DS.
Bra att barnen har ordentligt på fötterna.
Ha en bra kväll;-)

Eva Trillian sa...

Sköna observationer :)
Hörde någon gång att bandet ska gå fortare än trappan. Det har med vår balans att göra ... så vi fattar att viska gå av nära vi ska gå av ;) Kan det stämma?

Marit Johansson sa...

Ja det är verkligen sjukt så mycket snö som kommit senaste dagarna. Igår hade jag ansvaret för skottningen hemma, var ute 2 gånger under dagen och kämpade på gården, när mannen kom hem sent igår kväll frågade han om jag verkligen skottat alls.. det syntes ju inte. Men jag har en ond rygg som bevis :)
PS. Tala om falsk marknadsföring på sista bilden!!

Olga T sa...

Gillar att du är tillbaka! Behöver träna mina skrattmuskler. Det där med bandet i rulltrappan har jag också konstaterat.
Apropå att ni inte få mata småfåglarna så är det faktiskt bra. Råttor vill vi nämligen inte ha.....

Freja sa...

Hahaha, det där med rulltrappor bruka jag oxå kolla upp!

llh sa...

Vad synd att du måste ta upp rulltrappor där i sluttampen. Rulltrappor är en öm tå i småstaden - den elaka hallsbergarna retar oss för att vi inte har någon och måste åka till Hallsberg för att åka rulltrappa. Nu förstår du att jag lever i total misär låååångt från civilisationen :)