fredag 7 december 2012

I och utanför Hotell Norrtull, Vasastan, Stockholm


Inne i hotellet
Inne i hotellets matsal serverades ”konfiterad spädgrissida” idag. Jag har noll erfarenhet av spädgrisar då jag aldrig varit på en grisfest på Kanarieöarna. Babygrisar har jag bara sett i frysdisken i spanska stormarknader. Vad konfiterad betyder visste jag inte heller och har fortfarande ingen aning. Och när en spädgris slutar vara en spädgris undrar jag också över – ungefär när övergår ett spädbarn till det ”riktiga” barnstadiet. Alla dessa frågor och inga svar…
Men denna lilla spädgris var helt outstanding måste jag säga. Den var så mör och ljuvligt rosa att jag nästan tror att det var ett grisembryo jag mumsade i mig. Den där lilla halvrunda grejen på toppen ser ut som en snigel, men är en rostad färsk vitlökshalva. Mera sådant, tack! Snart lär sig nog kocken också att hålla maten varm och inte bara ljummen. 4 ½ stjärnor utav fem möjliga.

Utanför hotellet
Som ni ser fick Stockholms Stad inkalla det stora artilleriet idag för att bli av med snömassorna. Flera ton snö skopades upp med hjälp av en grävmaskin och en hjullastare. Grävmaskinens skopa ser ni till vänster – jag menar ni kanske vet inte skillnaden mellan dessa arbetsfordon;-) Det tog en kvart så var det klart och nu kommer man in i hotellet utan att ploga sig fram. Att sedan busshållplatserna kommer i andra hand får man väl ta - jag menar där serveras ju inga spädgrisar heller;-)

PS. Vill också passa på att tacka er så hemskt mycket för att ni kikar in här igen. Ni verkar verkligen har saknat mig och jag är otroligt glad och tacksam för era kommentarer. Japp – I missed you, too. DS

19 kommentarer:

Simon sa...

Mmmm vad gott det ser ut, trodde det var en snigel :)

Susanne sa...

Tr0dde oxå att det var en snigel. Jag är jätteglad att återigen få läsa dina tokroliga inlägg.

Jah Hollis sa...

Tur att du berättar vad hotellet serverar, för det hade jag inte kunnat räkna ut. Konfitering är tydligen sorts långsam fritering där man får den bruna ytan.
Det som syns på mitt köksbord är en Macbook Pro. På annan plats i lägenheten finns en 27 tums Mac Thunderboltskärm när jag vill ha större bild. Jag är oerhört nöjd med mitt köp. :-)

Pumita sa...

När jag ser bilder på spädgrisar blundar jag hårt! Men glad över att du fick en njutbar kulinarisk upplevelse. :)

Jo, nu är det så att ordningen är återställd när Konst eller konstigt lever vidare. Det är riktigt kul!

Marit Johansson sa...

Det var inget dåligt betyg, du verkar ju ha en härlig tillvaro trot snökaoset :)

Anna sa...

De ser inte så gott ut ! :/
Va mysigt ni verkar bo!

Klart vi har saknat dig och hoppas du stannar nu!

Kramis

Jane sa...

Ja ha, nu ökar matkontot igen ... resultatet av dina "matstatusar"! Det har varit några billiga veckor här när man inte har blivit frestad av det ena eller det andra ;)
Önskar att de kunde börja röja snö här med, nu börjar det bli jobbigt att köra bil, speciellt när drivorna är så höga att man inte ser om det kommer någon annan i korsningarna. Kryper man fram för att spana är ju redan halva bilen ute i körfältet ...
Idag ska jag försöka fota Bocken, han har fått en halsduk på sig, vem/vilka som fixat den har jag ingen aning om :)
http://www.merjuligavle.se/Bocken/Bockenkamera/

Della sa...

Jomenvisst, jag HAR saknat dig, så nu suger jag i mig varje stavelse och detaljstuderar bilderna. Keep on rockin'! :)

Monica sa...

Ser himmelskt gott ut men spädgris låter otäckt dom är ju så söta.
Bild två får mej att önska en grävskopa i julklapp.
Jo det finns faktiskt långhalsade sköldpaddor det har jag sett på TV ;-)
Ha en skön advent;-)

Stare Ström sa...

Det är så kul att du är tillbaka med dina härliga inlägg! Vilken röra ni har i huvudstaden! Tur du kan få tröst i lite god mat!

Guldkryckan sa...

Jo...egentligen borde det väl ses som slöseri på resurser att slakta en spädgris...en fullvuxen gris ger ju så mycket mer, men vad vet en ung man som jag om det kan man ju undra.

Jodå...vi har saknat dig, din blogg och dina goa kommentarer.
Men ibland är det välbehövligt med vila från bloggandet, så är det ju bara.

Nu ska här snart bli Julfest för barnen i området...ingen spädgris, ja, ingen gris alls, kycklingkorv med bröd står på menyn för de små i området.
Utöver detta blir det fiskdamm och godis...ja..fan..undertecknad får väl stå för fotograferandet då jag är IT och dokumentationsansvarig på föreningen.

Anar att jag kommer få packa godispåsarna som ska delas ut, hörde nån viska något om det igår, men det är ok, för där ingår ju provsmakandet av nämnda produkt, man kan ju inte ge barnen något man inte smakat på själv ;)

Ha de bäst.

cat sa...

Hej igen :)
Nu har jag läst ikapp mig om vad du har haft för dig på sistone. Stambyte verkar inte vara roligt och jag hoppas och tror att det inte kommer att drabba mig.
Semestern i Spanien blev jag inte alls avundsjuk på, nä då ;)
I morgon väntas mer snökaos och jag stämmer in klagokören. Jag avskyr snökaos!
Må väl.

Ama de casa sa...

Spädgris är väldans gott. Men dom ser verkligen läskiga ut när dom ligger vacuumförpackade i affärernas kyldiskar i helt skick. Nu kommer dom snart - verkar vara poppis här med spädgris på jul/nyår...

Petra sa...

Snigel och jag hann tänka, urk!

Lennart sa...

Det där ser härligt gott ut, skulle gärna tänka mig en portion. Jag har ätit något konfiterat en eller två gånger men minns inte vad det var. Fast det smakade gott har jag för mig. Spädgrisar, det måste väl vara små små pyttegrisar? Kom också att tänka på snigel då jag såg den lilla saken ovanpå. Jag har ätit snigel en gång, det var när jag var i Paris på en konferensresa, det smakade inte så mycket direkt.

Ama de casa sa...

sv: Ett av våra favoritutflyktsmål när vi bodde i Sollentuna var Hagbytippen. Den ligger väl i Täby?
Lyllo er... ;-)

cat sa...

Bilden är tagen en dag innan snöstormen :)

Hörni sa...

Det ser extremt gott ut det där, även om jag också hann tänka snigel. :)

llh sa...

Klart jag ser skillnad men är det en dumper eller lastbil som forslar bort massorna? Det är sånt som jag verkligen vill veta ;)
Yes I missed you, få andra bjuder på så tilltalande arbetsfordon!