söndag 9 december 2012

Besök i ett parkeringsgarage

Igår fick ni en runtvandring i vårt badrum. Idag tänkte jag ta med er på ett besök i ett parkeringsgarage, närmare bestämt Täby Centrums senaste nytillskott i form av nyinvigda 600 parkeringsplatser på södra sidan av centrumet. Inte vet jag var norr eller söder är i sammanhanget, men det spelar mindre roll för er. Det är bara jag som åkte vilse på vägen ut;-)

Plan -1
Garaget har tre underjordiska våningar. Jag hittade till Plan -1 vars uppgång till centrum ser ut så här.

Hade det inte varit för den gräsliga rosa färgen (även i garaget) hade jag godkänt de fina, breda parkeringsytorna för bilarna. Här kunde vår Tintin i lugn och ro tina upp. Nu skar sig hans färg – röd – rejält med de vit-rosa pelarna och fotgängarytorna i samma färg, men vad gör man inte för en välmående och varm bil;-)

Plan -2
Åkte rulltrappa ner till Plan -2 och blev betydligt gladare. Limegrönt – mums! MVG för den färgen. Såg uppifrån att Plan -3 är gult, men jag orkade inte åka ner för att ta bilder. Var nog rädd för att Plan -3 skulle gå i AIK-färger;-)

Något nytt
Som ni ser på bilden till vänster finns det speciella parkeringar för elbilar (fem platser) direkt vid ingången. Har aldrig sett sådana förut. Dessa platser är limegröna och därmed väldigt godkända av mig. Nu såg jag inga uppladdningspelare för fordonen, men de kommer kanske dit senare. Hittade inga parkeringsplatser för funktionshindrade heller.
Även motorcyklisterna fått några väl tilltagna parkeringsytor med en riktigt cool och fräck hojsymbol tycker jag. Parkeringsplatserna var skinande rena då ingen motorcyklist ger sig ut i nio minusgrader för att agera modell för min blogg.

Besök Täby Centrum någon gång när ni är i trakten. Så här ser det ut inne i centrum just nu.

23 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag tror inte att jag kommer att vara i närheten på ett bra tag, så det är kul att få se dina bilder på hur det ser ut :-)

Pysselfarmor sa...

Men tack för visningen av Täby Centrum,,,,så länge sedan jag var där. Sprang ju där titt som tätt när jag bodde där, men nu är det sonen och hans familj som får "min tid" när jag är i Täby.
Det brukar vara några envetna rackare som kör motorcykel även på vintern, men nu verkar de allt ha gett upp
:-))

"Julkulorna" är det inte - även om den första ser ut som en sådan så är det en "fönsterkula" hos en god vän - fotograferad i somras därav den speciella bakgrundsfärgen-gröngult=sol/gräs. Sista kulan sitter i foten på ett glas - därav den svävande känslan....precis som reflektioner kan vara ---- svävande tankar....

Olga T sa...

Täby är outforskat så varför inte?
Jag är ju ingen fan av rosa men här var det ju läckert! Kul ide' att byta grå parkeringsgaragefärg mot så här glada färger!

Olga T sa...

Täby är outforskat så varför inte?
Jag är ju ingen fan av rosa men här var det ju läckert! Kul ide' att byta grå parkeringsgaragefärg mot så här glada färger!

LissenTo sa...

Snyggt med allt glitter. Roligt med dom starka färgerna i garaget, men kan tänka mej att man tröttnar på den fort? Eller.

Täby där har jag aldrig varit.
Många som inte varit till sundsvall heller :-)

Petra sa...

Täby center måste besökas någon gång, det ser jag ju.

Hörni sa...

Vilket fint garage med läckra färger. Jag gillar både det rosa och det gröna.
Täby centrum är riktigt fint, vi har varit där ett par gånger, men då fanns inget julpynt förstås.

Freja sa...

Jag gillar Täbycentrum men är sällan där! Förr brukade srran och jag åka dit när det var dags för effektiv shopping, alt går att hitta där, men nu verkar det aldrig finnas tid för det... Fast det gäller alltså att parkera på rätt våning för att matcha sin bil då...
Svar: Jag är faktiskt färgblind... Och kanske lite snöblibd oxå... Och på väg ner till Sthlm igen, hoppas det inte töar bort, för vi har fortfarande alldeles för lite snö här hos oss...

Della sa...

Tack så mycket! Detta parkeringsgarage hade jag nog aldrig fått besöka om det inte hade varit för dig.
Klatschiga färger. Undrar hur det ser ut med färgerna om några månader när det har används lite mer?

Susanne sa...

Jag älskar färgen på plan 1 ;)

Malla sa...

underbart p-hus!!!

Jane sa...

Kul att de vågar ta i lite när det gäller färg :) Det ser riktigt julfint ut i "ditt" centrum. Själv har jag inte hunnit besöka vårt ... och tänker nog hålla mig därifrån så mkt jag kan, blir billigast så ;)
Har precis kommit hem, lite mer lomhörd än vanligt, från en konsert med Bo Kaspers orkester, jädrans vad bra de är, svänger rejält :) Under de två timmarna hade tre föräldrar till mina elever hört av sig på telefonen - en söndagkväll! Jag jobbar må-fre, tack! (och det finns mail)

Pumita sa...

Ser alldeles nymålat och fräscht ut men jag skulle vilja prata med den som valde färgerna! ;) Julbelysningen känns ok, inte alltför prålig.

Pumita sa...

Det är alltså den rosa väggen jag har synpunkter på, får sjögång i magen. ;)

Per-Anders sa...

Kul att ha dig tillbaka på bloggbanan igen. Du verkar ha gjort en nystart på både det ena och det andra. Snygga färger i lokalerna. Präktigt köpcentra ni fått i förorten.

Stare Ström sa...

Tack för att du tog mig dit! Har ju inte precis vägarna förbi så då är det alltid kul att få se på bild hur ni har det.

Kicki sa...

Välj alltid plan 2!!
Vad fint dekorerat det är i centrat!

cat sa...

Men gud så lätt att hitta sin bil i ett sådant färgkodat garage. Man behöver ju bara tänka knallrosa eller jättegrönt och så vet man på vilken våning man ska vara i alla fall. Det här borde fler köpcenter ta efter.

Rantamor sa...

Så stillsamt vackert det såg ut i Täby centrum, men kanske det blir annat när man ska gå där å julhandla med stressiga barnfamiljer. Vi håller oss så långt från dessa köpcentra vi kan inför julen, är inga som gillar att just handla...å då finns det ju inte ens en tanke att göra det inför en storhelg som julen.

I våran familj drog vi lott i helgen om vem man ska köpa julklapp till, vi köper bara en klapp till den lottdragna, och iår ska jag ha en klapp till LilleJohn`s mamma.
Klappen ska kosta tre hundringar.
Vi tycker det är fiffigt för alla får en klapp men alla behöver bara köpa en...

Klart dom småkillarna får ju en extra klapp av alla....

Gillar också limegrönt och har det i bast/relaxrum i alla handdukar.
Ikea hade billiga sådana.

Tjingelingen.

Benita sa...

Mycket häftiga färger i ditt parkeringshus. :)

Ama de casa sa...

sv: Det bidde ingen Benny Bläckis idag, det ska bli räkpaj istället :-)

Marit Johansson sa...

Verkligen ovanligt med knallrosa garage, jag gillar det skarpt :)

Guldkryckan sa...

Jösses..det var rejäla färger i det garaget..något som man kanske borde ta efter i andra äldre garage så att man hittar sin bil igen när man väl parkerat den och gått därifrån.

Själv har jag sökt av x antal våningar i Nordstans garage i Göteborg vid ett tillfälle för många år sedan...kunde inte fatta var jag parkerat eländet...förrän jag stod på utsidan med en cigg för att lugna nerverna..där stod ju bilen...på andra sidan spårvagnen hade jag parkerat eländet vid frugans arbetsplats för att jag skulle slippa jobba mig med att gå så långt.

Ja jösses..så kan det gå :)

Ha de fint.