fredag 20 januari 2012

Tema fredag: ”Årstider”

Visst kan man tolka årstider på olika sätt, det finns ju fyra att välja på om man vill. Men jag tänker bjuda er på två alternativa lösningar här.

Äggkoppar
Kollegorna Carola, Inger och jag gick på en gallerirunda för företagets konstklubbs räkning i eftermiddags. På 125 kvadrat såg jag dessa läckra, verklighetsförankrade och absolut dubbeltydiga äggkoppar, vilket inte helt osökt ledde mina tankar till fredagstemat. Jag menar årligen produceras i Sverige cirka 100 000 ton ägg av sex miljoner värphöns. De gör ”det” ofta kan man väl säga och levererar våra frukostägg oavsett årstid. Det bör uppmärksammas tycker jag;-)Semlor
Som ni vet är jag ingen sötis och semlor hör då verkligen inte till mina favoriter. Maken däremot var lite sugen. Fettisdagen är ju inte förrän den 21 februari, mitt i vintern alltså, som är så trist – ja, årstiden alltså. Drygt en månad tidigare slog jag till idag med dessa två. Till vänster en vanlig semla som åts av en salig make, till höger en variant gjord med wienerbröddeg. Kan bara säga som så: visste inte att dom var simkunniga, men det var dom...
Fler bilder till temat ”årstider” hittar ni här.

24 kommentarer:

Monica sa...

Semla på wienerdeg herre gud är ingenting heligt längre.
Snygga äggkoppar.
Ha en skön fredagkväll;-)))

Anneli - A'la Foto sa...

Det var speciella årstidsbilder men visst är semlan årsbunden. Man kan väl nästan säga att det är en vinterbulle även ifall man kommer att tänka på våren när man tänker på den! Men den kommer ju direkt vid nyår så!

Jag gillar verkligen Semlor men jag blev toksugen nu! Jag tror mig nämligen gilla dem ända tills jag sitter och äter en! ;O)

Ha en skön helg!

Freja sa...

Nä, semlor är ingen höjdare. Gillar inte vispgrädde, gillar inte marsipan/mandelmassa. Synd att jag inte äter ägg, annars hade det där varit äggkoppar i min smak....

anne sa...

Jodå, alla semlor är goda och äggkopparna var Me like!

Men som fd hönsägare kan jag ju vara töntig och berätta att höns inte alls behöver göra "det" för att producera ägg, ägg blir det utan tupp också, men däremot inga kycklingar. :)

Malla sa...

mmm jag gillar semlor, en om året. Det räcker :)

Olga T sa...

Det går mot dätt årstid! Semlor före fastan och sedan ägg, sen är det vår.

SV: Jag är varken nudist eller vinterbadare. Men det är en fin byggnad!

Pumita sa...

Semelårstiden finns inte i min almanacka heller... Undrar du över stavningen på semel- så härstammar den från Magnus Johanssons bageri, han från tv, du vet. Semelpremiär hade han skrivit i sitt fönster. Ser superkonstigt ut men kan vara rätt också. Jag vet inte.

Nu läste jag på deras hemsida att de har ett fåtal "plaster" kvar på bakkursen undrar jag ännu mer... =) Gott bröd har de däremot.

SigridfraEnget sa...

Kul tolkning! Semlor är rätt gott!

Pialotta sa...

Jo du Beate vi är nog en aning "annorlundatänkare", då det gäller fototeman.. Jag är inte så värst förtjust i att bara ladda upp ett endaste foto och att direktassociera detta foto till ett visst tema. rakt av så där, gillar temautmaningar som man kanske inte förväntar sig ;) Semlor är så himla gott, tycker jag och direkt då de sprallat ut ur sina gömslen finns jag där och fångar dom ;)Årsrelaterade.. nja jovisst är de det, men de bakas kanontidigt nu.. allt blir liksom lite upp och nervända världen om man säger så;) Ägg är gott hela året om :)
Just (för ett par timmar sedan) åt jag en Prinsessare.. det du är inte heller så dumt på sin födelsedag ,) Ha de alla tiders:)

4U2 sa...

Absolut tackar jag alla höns för jag är en älskare av ägg - oavsett årstid men till påsk blir det rena äggorgie ;)
Semla? Här är jag riktigt konservativ: inte före semeldagen och makens är allra godaste.
Vad gäller Hilton: skulle aldrig ha råd att bo där samtidigt som "om" jag hade råd skulle jag ändå välja ett bra hotell på ett bra ställe inte mer, det enda man gör på ett hotell är ju att sova (och duscha då) ... ;) :)

Rantamor sa...

Konstiga bullar med grädde och skit.visst är det gott...
om man gillar sådant...
och det gillas...
men visst gillar du sommaren....
det tror jag ialla fall...

tjingelingen...

Anonym sa...

MEN vilka äggande äggkoppar, det är MYCKET hög "vill ha faktor" på dem måste jag säga...!
var de till salu eller var det "bara" konst?

Fastelavensbolle (nu lärde du dig ett nytt ord, eller?) skall jag käka i dag/lördag, en kompis kommer förbi butiken med ett par har hon lovat/hotat med. Jag gillar idén, men inte grädden, så jag brukar "dela med mig" av den!
jag VET, jag är SÅ emabel...
ALLA säger det!
Nåja.

Jah Hollis sa...

Ja, hönsens idoga arbete kan inte nog uppskattas. En fågel för alla tider.
Tack för tidningen som kom med posten häromdagen. Trevligt reportage om vår kära Tunnel och en snyggt gjord publikation dessutom. :-)

Ama de casa sa...

Haha! Vilka skojiga äggkoppar :-)

Jag är inte heller sådär jättebegiven på semlor...

cat sa...

Semlor kommer inte över mina läppar. Nog är jag ett godis- och kakmonster av stora mått, men vid semlor drar jag min gräns.
Snygga bilder dock :)

Hörni sa...

Jag gillar ägg och jag ÄLSKAR semlor! Har inte fått en enda än i år, det är ju skandal! ;D

Äggkopparna var verkligen supersöta. :)

Jess sa...

Hahaha, vet du att det ända jag tänkte var att nu vill jag inte äta de äggen när de blivit befruktade! Hahaha!
Semlor är gott!

cat sa...

Tyvärr är det ju dock ränder som inte sitter i ;)
Ska faktiskt hoppa över trissen i morgon för jag får inga idéer alls.

Olga T sa...

SV: Jo jag kanske förstod att du skämtade...ville nog ändå förtydliga det hela. Det är helt OK. Fortsätt med din humor!!

anemonen sa...

Ett bidrag i min smak som dessutom var läsvärt och manar till eftertanke, men det gör ofta dina inlägg så jag läser dem med andakt. Ha en fin dag.

Sister Moonshine sa...

Äääälkar äggkopparna men aaaavstår gärna gräddbullen. Sån är jag. Och den där tidningen vill jag ha. Säljs den i lösnummer eller måste man prenumerera? Måste kollas in!

Erik Semlan sa...

Ägg och semlor. Kul hur du tänker.
Inte de vanliga årstiderna. ;-)
Äggkopparna har ett läckert mönster. Klart festligt. :-)
Slog ni till?
Ägg kan jag lite se som årstiden vår. Jag tänker påsk.
Ska du locka med semlor? Fy! ;-)
Fast semlor vill jag nog ha som just de klassiska semlorna. Vetebulle, grädde och mandelmassa. Wienerbrödsdeg tycker jag inte är rätt. Det blir något annat, ingen semla! Samma med sylt i semlan.
Jag är konservativ när det gäller semlor. (Har själv ännu inte ätit någon semla i år.)
Men semlor hör till en viss årstid och den närmar sig...
Kul bidrag.

Suzan sa...

Åhh..spermieäggkoppar!

Bildgatan sa...

Än en gång kan jag dela dina åsikter. Äggkopparna är lika haftiga och snygga som väskorna.

Semlor, ja du kanske kommer ihåg hur illa jag tycker om dem och mina kräk känslor uppstår bara jag ser på dem.

Visst tycker jag att tolkningen är en aning annorlunda - men köper dem för alla tolkningar är fria och jag är ju inte den som ... =)