onsdag 11 januari 2012

Onsdagstemat: ”Inget kul alls”

Som ni vet verkar vissa fototeman vara synkade med mig och min vardag, vilket jag tycker är roligt. Med tanke på dagens tema kan jag dock lugnt konstatera att det var inget kul alls.

Helgardering
Efter nästan åtta års samarbete borde min chef ju känna till min IQ och helgardera sig när det gäller andra arbeten än layout. Under mellandagarna erbjöd jag mig att göra en del av hans jobb i samband med en bok. Han blev strålande glad och tackade ja. Han blundade för det faktum att undertecknad inte har en civilingenjörsutbildning och dessutom lider av (selektiv) diskalkyli.

Ortslista
Om ni tänker er en bok på cirka 500 sidor som innehåller flera hundra ortsnamn från olika länder. Dessa orter skulle sorteras och samlas i en lista i slutet av boken. Inga problem tyckte jag, sådant fixas ju hur lätt som helst i Acrobat. Det tog inte många timmar så var det klart.
När jag såg vad som låg på mitt skrivbord imorse tyckte jag faktiskt väldigt synd om min sympatiska chef. Inget kul alls att han fick köra ett kvällspass för att rätta upp drängens (= mina) fel.
Och vad gjorde jag då? Jo,(o-)smart som jag är tog jag med rubb som stubb, alltså även orter där referensmaterial i källor hade tryckts på ett tryckeri någonstans i världen.
Nu är det ju egentligen inte chefens fel att jag inte inser att mina begränsningar går vid grafisk formgivning, men visst borde chefen nu äntligen ha lärt sig min IQ-status;-)

Fler bidrag till temat hittar ni här.

PS. Det fanns ett personregister också, men anblicken av det besparar jag er… DS

16 kommentarer:

Susanne sa...

Jag tycker att du var himla snäll som erbjöd dig att göra arbetet ;)

Freja sa...

Huu, korrekturläsning gillar inte jag..... Jag tycker du gjorde ett tappert försök!

Olga T sa...

Puh!
Men:
Morgondagen suddar ut gårdagens misstag.

Annemor sa...

Huff da.
Men -I morgen er det atter en dag ;.)

Jane sa...

Du hade redan haft lönesamtal, va? ;)

Håller på med "liknande" saker ... letar efter gamla anfäder i husförhörslängder, födelse och dödsböcker med handstilar som heter duga! Hittade en kvinnlig släkting som efter 8 ungar stack från sin gubbe i början av 1800-talet. Han å sin sida hade 5 ungar med en annan kvinna under samma tid. Prästen hade skrivit ngt om "lösaktigt leverne" från båda parter, he he. Ska bli kul att se hur långt tillbaka i tiden jag kommer.

Bildgatan sa...

Linköping finnsmed - tackarjag för. Luleå saknas?

Skämt åsido, jag lider med dig, elelr är det med chefen jag ska lida. Har ju korrekturläst en tidning några gånger och det är inte svårt.

Sedan skickade jag ut en affisch som jag gjort (många år sedan) i många exemplar och då pratar vi om många till jag upptäckte att det stod fel årtal -var i brytningen mellan två år. Jag hade haft tre som kollat och godkänt den, trodde de korrekturläste =) men tydligen var det bara utseendet de kollat. När jag kom på det förstod jag vad som skulle kunna hända - det värsta. Mottagaren skulle bara måla över årtalet och skriva ett nytt när hon fick reda på det - det gjorde hon också trots att jag gjorde nya och skickade. Inte kul, inte ens så här i efterhand.

Så kan det gå när ångan är på och man gör något roligt.

Tycker trots allt att det ser ut som petitesser, för en korrekturare behöver alla, vi blir lätt hemmablinda än hur många gånger vi kollar och rätter - men jag tror inte att alla förstår det.

Hoppas chefen förstår det.

Skulle skriva till dig samtidigt som du skrev hos mig - och jag väntar på svaren. =9

Pialotta sa...

Usch, det där hade jag aldrig klarat av .. Inte min grej att behöva tänka oxså ,)

Mona sa...

Stackars dig och stackars chefen, men kul inlägg som alltid!

Monica sa...

Ja du man kan ju inte vara bäst på allt;-)))
Ha en bra dag;-)

Anonym sa...

Man kan inte lyckas med allt!

cat sa...

Selektiv diskalkyli lider även jag av ;)
Man kan ju hoppas att din chef ändå uppskattar den goda tanken bakom ditt jobb :)

Ama de casa sa...

Fy tusan vilket pill-jobb! Fast jag undrar mest över en sak:
Varför är inte Byske med i boken?
:-)

SoF sa...

Ja hade det varit jag så hade det blivit ännu flera fel - det kan jag lova.

Kanske har hans positivitet efter helgerna gått över nu!? ;)

Ha det gott och tack för ditt OO-bidrag. Den där "gubben" har jag också stött på IRL.

Sister Moonshine sa...

Hm. Jag begriper mig inte alls på ens vilken uppgift du hade. Än mindre förstår jag vad det var du inte lyckades göra. Vilken tur att andra klarar av det där.

Däremot kan jag förstå och uppskatta ditt inlägg om när du blev bjuden på japansk mat. Vackert och alldeles säkert gott.

Hördu, tusen tack för dina kommentarer hos mig och dina ord piggar upp och ger mig hopp och ork när jag inte riktigt förmår ensam. Jag tittar in till dig emellanåt även om jag inget skriver (precis som du uppmärksammat) men jag blir alltid distraherad och får tänka på annat en stund tack vare dina inlägg som är så annorlunda och dina bilder som alla är så intressanta och ur kuliga vinklar. Tack för att du inte tröttnar på att hälsa på hos mig. Nu hoppas jag bara att du har rätt och att "allt" jag upplever är normalt och som man kan vänta sig.

Kram

/Åsa

Jess sa...

Du har rätt det är inte ditt fel, han är chef och borde inse vad du är bra på. Men som jag alltid säger learning by doing funkar bäst!

Dock var det väldigt snällt av dig att erbjuda dig! Sen tror jag att om du bara får lite fler liknande arbetsuppgifter kommer du att klara det galant, learning by doing alltså, igen!

Olga T sa...

Hi, hi! Har specialstuderat bilderna nu och det fanns ju många sidor från min ort.
Men...inte bor jag i betongen..? Eller var det inte betongen det handlade om?