söndag 1 januari 2012

2012 – Skottår

Ni som envisas med att avge nyårslöften har i år 366 dagar på er att komma till skott.

Ni som har oturen att vara födda den 29 februari har 2012 kan fira er födelsedag på riktigt. Den inträffar ju bara vart 4:e år, så kör hårt!

Ni som vill veta hur humrarna mådde/smakade/åts upp igår får läsa vidare:

Doris 1 och Doris 2
Maken var inne på att döpa humrarna, men avstod då han tyckte att det nog skulle bli tuffare att äta upp dom då. Ett klokt beslut! Så jag döpte dom efter måltiden till Doris 1 och Doris 2. Det framgår inte av bilderna att det var två honor, men nu så i efterhand förstår jag: hårda brudar var det, sega och envisa som bjöd på rejält tuggmotstånd. Maken gillar uppenbarligen sådana tjejer, han tyckte att Doris 1 och Doris 2 var de bästa humrarna han någonsin ätit. Undertecknad delar inte hans åsikt alls, åtminstone inte i hummersammanhang;-)
Täby eller Bagdad
Ytterligare ett försök att fota nyårsfyrverkerier med en liten pocketkamera resulterade i bild nummer 3, en av minst 20 foton. Makens klockrena kommentar:

- Looks like a heavy night over Bagdad…

22 kommentarer:

Petra sa...

Haha, helt underbart!

Monica sa...

HAHA gillar hummersnacket, blir ett givande år igen för dina läsare ser jag.
Bagdad var det nog lite överallt, fattar inte att ingen sätter stopp för eländet nu när man börjat använda raketerna som vapen;-(
Ha en skön dag och hoppas du är lika fin och krispig som jag så här på Nyårsdagen;-))))

cat sa...

Oj då var Dorisarna sega brudar. Det lät inte så gott tycker jag, så jag är på din sida.
Pannacotta var vad jag bjöds på till dessert, till den lilla trerättersmiddag jag var bjuden på.

Jag har en inställning som heter fyrverkeri i min kamera, så jag hade blivit mäkta sur om det inte hade blivit några bra bilder.

Ha en härlig första dag av 2012!

Anonym sa...

Jag är nog lika glad att jag ingen hummer fick om sanningen ska fram.

Bildgatan sa...

Vi gör varsin bildserie - du med dina döda "djur" och jag en med mina levande. F*n vad kul det skulle kunna bli och du tar priset - det första i humor med foton och inte tecknat. Jag får väl hålla mig till virriga tankar.

Jag har en bekant som är född 29e februari 1958 (trorjag) för 8 är delbart med 4 och då borde det vara det året han föddes. =)

Positivt är att man aldrig hinner uppnå så hög ålder genom att bara fylla vart fjärde - evigt ung.

Doris och Doris tycker jag också skulle vara ett bra namn på din serie. Strax ska jag lämna över datorn till sambo så att han också får sig ett leende.

Måste faktiskt hålla med maken i att det mer liknar ... än ...

Mina bilder blev också i den stilen vilket beror på att jag bara gjorde ett antal snabba klickningar, utan både stativ och som vanligt skyller jag på det automatsika.

Sv. Apropå din fundering om korrektur och nyårslöfte så funderade jag faktiskt hur du såg och vad han gjorde i mitt träd. =)

Trevlig fortsättning på både år och dag.

Jess sa...

Hahahaha!
Kul att en av er uppskattade maten!
God fortsättning!

Pumita sa...

Haha, skönt att de pratade svenska, dina nyårsgäster i baljan, för turkiskan hade inte funkat för mig iaf. Lite nyfiken är man ju på vad de säger liksom. =)

Pumita sa...

Beirut hade varit ett hett tips annars (som i den berömda Sven Melander sketchen: "så jävla bombad")

Olga T sa...

2 x Doris. Kul bilder men inget man äter (jag vet jag är ganska ensam om att tycka så)

Bagdad var en bra liknelse. Jag gillade mest det stora antalet kinsesiska papplyktor som seglade runt på himlen i mitt område. Fram för mer sådant fridfullt på himlen.

LissenTo sa...

Jag har inte heller lärt mej att uppskatta hummer, men det kanske blir någon gång.

Fick inte till någon blixtbild alla jag, Beate............

Freja sa...

Hahaha, visade sig att även vi förärades med Lidlhummrar på nyåret! Vår gäst hade inhandlat fyra stycken, men de var ena ynkliga stackare och sega som tusan. Han gjorde nån sorts röra och gratinerade och röran var i sig fantastiskt god, så de sega hummerbitarna störde inte så mycket ;-)

anne sa...

Jag håller med dig! En hummer ska inte vara hård och tuff inte! Jag tror jag avstår dessa plastpåsehumrar fortsättningsvis också efter din "recension".

Bagdad-huh? :)

Sv. Jo, jag jobbar ett par dagar nu, jag blir inte ensam men det behövdes "en av varje sort" för telefonbevakning, jag räknar med zero samtal. :)

Men vi får se, det kanske bara blir mån-tis och sedan onsdag hemma? :) Och torsdag ledig.

Susanne sa...

Tack för Doris 1 och 2 historien, den var skoj.
Sv: Helt rätt, det var ett tidsinställt inlägg.

Bildgatan sa...

Nu tycker jag att du också kör och är med i temat. Är säker på att du skulle klara det utan problem.

Kör hårt och häng på. =)

äppelblomman sa...

Ha ha guud va roligt;-)
Kan tänka mej att de var goda trots att de var sega och hårda små damer?;-)
Kram o god fortsättning!

Jane sa...

God fortsättning på det nya året!
Trodde att det skulle bli ett riktigt skottår när snön kom igår, äntligen användning för snöskyffeln, men idag regnar det och allt är bara blask ...
regnställ och gummistövlar :/

Idag åker granen ut iaf, har barr överallt eftersom hunden springer under granen och barren fastnar i hans päls, sedan ruskar han på sig någon annanstans ... eller hoppar upp i min säng :)

Västgötskan sa...

De flesta som avgett nyårslöften ger upp efter 36 dagar. Varför ge dem en extra 6:a på slutet liksom? He he! ;-)

God fortsättning!

Pialotta sa...

Ha, ha ja du i ett nötskal.. ska vara du till så här festliga inlägg.. Dorisar, ha, ha.. Hummer är inget som jag letar efter så där glatt efter.. då ska de vara färska, inte instoppade i någon trång plastig påse..:( Ätit Hummer ett par gånger med påsöverdrag, men inget vidare.. Mannen min protesterar vilt .. gillade inte alls de där röda.. inte så lätt att ta sig in i innerhöljet heller pansarskal.
Jag skulle önska lyktorna som skickas upp lite varstans skulle komma hit på allvar.. mycket mer naturvänligt och passar så mycket bättre allas smak eller.. ?? Nu ska jag snart besöka tandläkarstolen igen.. sen blir det en eller två veckors mellanrum fram till mitten på februari.. sen.. ja det får vi se hur det blir.. hoppas bra i alla fall .. Ha de.. gott du fina :)

Suzan sa...

Hahaha, underbar läsning!

Ama de casa sa...

Hahaha! Stackars Doris 1 och Doris 2 :-)

Hörni sa...

Hahahaha, somliga leker med gurkor, andra med små julbockar, och du med två humrar. Tänk vad roligt vi har här i bloggvärlden. :D

Anonym sa...

Hahaha, vilka brudar...
Hade de fattat att de fick ett flertal inlägg i din eminenta blogg till sin ära, så hade de garanterat blivit rörda till tårar!? ;-)