tisdag 31 januari 2012

Tisdagstema: ”Syn” - bland annat

Korrekturläsning
Som de flesta av er vet är jag grafisk formgivare på ett förlag som ger ut fackböcker och –tidningar. Som ni också vet får jag ibland även korrekturläsa och redigera materialet, vilket jag tycker är himla kul faktiskt:-)
Igår och idag har jag gjort just det – korrläst en bok.
Efter 173 sidors läsning med 60 sidor kvar börjar jag undra om mitt förlag har bytt inriktning utan att tala om det för mig. Eller vad tycker ni?!

vertikala och horisontala rörelser, glidskikt, elastiskt, sammanpressning, utledare, liggfogar, bröstning, diafragma, silikon, styv, smyg, glapprörelser, friktion, behov, sug, gummi, utseende, öppningsmått, sugande, upphängd, slak, tjocklek, olika höjd och längd, ligg, kupa, slät, stånd, med mera.

Syn
Tisdagstemat är syn. Bilderna jag lägger upp fick jag syn på när jag gick förbi IT-bästisen Raddes dörr. Mitt företag har nämligen blivit med Panda, ett antivirussystem som kollegan Rolf fjärrinstallerar på alla datorer och han älskar Panda. För att markera kärleken klistrade han upp skylt nummer 1 på sin kollegas dörr. Radde däremot är inte så förtjust i Panda som ni ser på bild nummer 2... Förresten har stora Pandor, alltså de riktiga med päls som bara äter bambu en utmärkt syn enligt Wikipedia.

Fler bidrag till syn hittar ni här.

22 kommentarer:

Malla sa...

hm, korrekturläsningen lät...spännande ;)
panda, ja det har jag hört talas om!

anne sa...

Tänk att man kan ha så starka känslor för ett virusskydd!

Är det nytryck av Kama Sutra du tagit dig igenom? :)

Jess sa...

Ja man undrar vad boken handlar om! ;)

Bra då fick jag lära mig något om pandor både den ena och den andra sortens panda!

Per-Anders sa...

Jag hade faktiskt inte fattat att du jobbar som grafisk formgivare. Men jag förstår att det är kul. Mitt eget arbete tenderar lite åt det hållet.

Olga T sa...

Visste inte att pandor har bra syn. De är däremot väldigt söta, men är visst ganska farliga. Panda virussystem känner jag inte till. Jo man kan undra vad det är du korrekturläser....:)

Hörni sa...

Hahaha, rolig läsning. Och så bra för din blogg med alla de där orden! Nu kommer en massa löst folk hamna här hos dig på sina tvivelaktiga googlesökningar. ;D

4U2 sa...

Pandor- ser de bra? Då skulle jag vilja vara en sådan just nu för bland alla utgifterna kan jag nu skriva: nya glasögon. Vet inte om det bara är medicinen som påverkar min syn men bra är den inte! :(
Ja, det var en del ord som gör att man undrar vad du fått för bok att läsa igenom ;) :)

Freja sa...

Låter som intressant korrekturläsning... Är det bilder med?

Bildgatan sa...

Hahaha, vilken tolkning.
Det tog ett tag, tänkte först att du trodde du såg i syne av någon anledning och fått fel på synen - till jag började läsa texten.

Panda är ett fint namn och har inte någon större erfarenhet av virusprogrammet, tror att jag testa det.

Har märkt att många It-killar (inte tjejer) har prestige i sina egna produkter som de gillar och då spelar det inte någon roll hur bra något annat är. =) =) =)

Hade en it-kille på ett tidigare jobb som bara skulle ha vissa märken och det var ganska jobbigt. Jobbigt att diskutera med honom för han lyssnade inte på andra argument. Nu tror inte jag att det är så mellan dina IT-killar av vad jag har läst ... bara lite och med en stor gnutta humor.

Jane sa...

Himla tur att det dyker upp lite spännande ord för dig, annars kanske du sitter och nickar till ;)) Det skulle jag ha gjort iaf ... tänker bara på hur det kan vara när jag sitter i soffan med min lilla dator i knäet :) På mitt jobb får jag höra en massa spännande ord, sådana som man inte tror att 7-åringar ens kan!!!

Ama de casa sa...

Viruskydd är ju bra, men jag HATAR att dom ska behövas! Varför lägger folk ner en himla massa energi på att sabba?

SoF sa...

Härligt att se det gamla hederliga lappsystemet komma till användning!
:D

Soliga kallvädershälsningar!

cat sa...

Oj det var inga dåliga ord i den boken :)
Förresten om Wikipedia säger att pandor äter eukalyptusblad endast, så tror jag att de har blandat ihop dem med koalor för pandor äter bambu ;)

Monica sa...

Vet ingenting om levande pandor, om panda antivirus tycker jag inte.
Ha en bra dag;-))))

cat sa...

Då behöver jag inte in och rätta i Wiki med andra ord ;)

Rantamor sa...

Tänk att du är korrekturläsare för böcker också...
fantastiskt,
men hur kan man klara det, måste ju ha en perfekt svenska dådå ???
Jag skulle ju av förklarliga skäl inte klara det...
lite primitivt språk har jag fått höra att jag har...
tja...det duger här på bloggen, men ska jag ge ut en blogg ringer jag dig...
för det får jag väl ????

Tjingelingen.

Pumita sa...

Jahaa, är du korrläsare?! Jag trodde du sysslar med bild... inte så att din fantastiska verbala förmåga har gått mig förbi men hade bara fått för mig det. :)

Anonym sa...

Изначально поисковая система Google была установлена по умолчанию в Opera Mini[17], но 8 января 2007 года, Opera Software и Yahoo! объявили о сотрудничестве и намерении сделать Yahoo! поисковой системой по умолчанию взамен Google[18]. 27 февраля 2008 года Opera Software объявила о том, что в Opera Mini и Opera Mobile будут использовать по умолчанию Google. Это вызвано жалобами пользователей по поводу сложности системы Yahoo! и простоте в использовании Google. С 13 мая 2008 года в русскоязычной версии Opera Mini в качестве поисковой системы по умолчанию используется Яндекс[19]. http://newminiopera.ru/ opera mobile

Anna sa...

De lät som en spännande bok :)

Panda ska vara bra!

Mudotter sa...

Pandor är jättesöta!

Mudotter sa...

SV: Nej det är inte samma som mamma. tack och lov.
Tack tack! :)

Anonym sa...

Hahaha, det är inte utan att man undrar vad du läser på arbetstid EGENTLIGEN...
Något om pneumatik?
(Fjantade mig bara, glöm det!)