tisdag 3 januari 2012

Tisdagstema: ”Nyår” och Semesterdag 2

Tisdagstemat
Tisdagstemat vill se nyårsbilder idag. Nu kan jag ju inte visa er fler bilder av Doris 1 och Doris 2 och mina misslyckade fyrverkerifoton är absolut ingenting att ha heller. Så i stället bjuder jag på en snustorr flaska bubbel med tillhörande glas. Gillar inte champagne/mousserande vin alls och håller mig nästan alltid till vin, men det här märket kan jag rekommendera. Jag rapade bara en enda gång;-)

Semesterdag 2
Andra dagen på min semester bjöd på följande:
Väckning klockan 10:18 då telefonen ringde. En tämligen ovälkommen Robin från ”El-utan-påslag-har-du-hört-talas-om-det? Nej, och jag var inte intresserad heller.

Det högra köksfönstret blev putsat – endast Jane och Cat vågade chansa med rätt gissning igår:-) Maken märkte ingenting, men det var mörkt när han kom hem, vilket måste räknas som förmildrande omständighet, det vill säga han lever än;-) Ytterligare två fönster i gästrummet - som inte fungerar som sådant längre utan är ett förråd - förträngdes.

En utsökt mustig grönsakssoppas med ostsmörgås och sallad (utan minsta tecken på isberg) intogs. Hemlagad, dock inte av mig. Viggbyholms Stationscafé säger jag bara!
En gubbdagis runda i Arninge Centrum avverkades. Där träffade jag grannen som berättade långsamt och utförligt (så att till och med jag skulle förstå) att
- Willy’s är Sveriges i särklass billigaste stormarknad. Det fanns det minsann statistik på. Ville jag verkligen vet det - nej, tror inte det.
- Lidls rostbiff är det bästa som Sverige kan erbjuda. Efter erfarenheten med Doris och Doris är jag aningen tveksam måste jag säga.

Så här det att vara hemmafru förresten… är inte odelat positiv till denna typ av tillvaro - i längden måste jag säg.

Fler nyårsbilder hittar ni här.

22 kommentarer:

Jess sa...

Bra med lite vintips!
Jasså man skulle berätta vilket fönster det var också! Jag trodde det var solklart! :)

Pialotta sa...

Soppan ser riktigt delikat ut .. fin färg å så:) Fönster är det tråkigaste som finns att putsa så det överlåter jag gärna till mannen.. så himla fint precis efter, men som sagt av 2 av 3 gånger regnar det timmen efter.. Mina här är lika smuliga nu som efter putsning för cirka 3 veckor sedan.. men tanken att faktiskt ha gjort det värmer en aning. Så du gillar bättre vitt vin du .. beror på .. jag föredrar rött annars till maten. Champagnen fick vi av dottern en helt annan gång och den kom väl till på nu ju :)
Här nere är inte det minsta kuligt vädermässigt nu .. det blåser och det den där Emil ska traska in med sin stormstyrka under natten.. Nä nu ska jag ta en koll på Goggle+ som jag och några av mina vänner från facebook har gått med i.. Lite samma som facebook .. Nu blir det plötsligt alldeles för mycket känner jag ;)
Ha de gott..

Petra sa...

En Prosseco kan ALDRIG bli fel.
Kram

Anonym sa...

Vilken okristen tid att ringa och diskutera elabonnemang på :-) Vilket påminner mig om att jag måste registrera mig på NIX.

Malla sa...

Men soppan ser helt ljuvlig ut, den skulle passa mig perfekt en sån här dag :)

Olga T sa...

Kram!

Susanne sa...

Åhhh den soppan med den skumpan måste bli en fantastisk kombo ;)

anne sa...

Men kära nå'n!

Att du har såååå omtänksamma grannar att de tom pratar låååååångsamt om sådana väsentligheter!!!!

Herreguuuuuud.....!

Freja sa...

Soppan ser smaskens ut. Vi äter fortfarande på rester från nyår, men tack och lov inte hummer..... Min andra semesterdag innefattade vinterpromenad där jag inhandlade trosor... spännande....

Bildgatan sa...

Räknas inte mitt gissande? =) Eller jag gissade ju inte utan konstaterade vad som borde vara sanningen även om jag inte sett före och efter. =)

Vi drack inget mousserande på nyår, fick bli vanligt vitt eftersom det inte kändes så angeläget med något firande men lite gott i både mat- och dryckesväg vill vi i alla fall ha.

Tror det var samma som ringde hit under dagen, men då hade vi varit igång undermånga timmar. De börjar i Sthlm och går sedan neråt och inåt. Hade jag varit hemma hade jag kanske blivit väckt före ottan, med tanke på mitt hemläge ... norr.

Soppan såg god ut (och brödet) här har jag lunchen serverad varje dag och behöver bara resa mig från kontorsstolen och gå och sätta mig. Det är en ganska bra lunchstund.

Att vara hemmafru på heltid -nja men under en tid skulle jag garanterat ha fullt upp och skulle inte välja dina sysselsättningar - jag lovar.

Caja: sa...

jag säger väl..skål...dricker inte sånt surt själv men andra får mer än gääärna göra det ;-)

kram/caja

Olga T sa...

SV: Jo de känner nog på sej.
Visst är det ändå märkligt både det och det man upptäcker i t.ex. en tavla som man kanske egentligen inte gillar...kanske inbillar man sej, kanske inte och det gör väl detsamma. Tack för alla tankar :)

Pysselfarmor sa...

Gillar vin och champagne ;-)
gillar mat av alla de slag ;-)
gillar khom loy ;-))

gillar icke raketer - yngste sonens hund har bott på toaletten hos oss i tre dagar i princip...och hon är nog inte ensam om det. ;-(((

Anonym sa...

Host-host, tala nu för allt i världen INTE om det för någon, men jag tror jag skulle trivas förbaskat BRA som hemmafru några år, jag har så mycket som jag vill göra, så EGENTLIGEN har jag inte tid att jobba...
Men så får man inte säga i mellanmjölkens land, så låt det stanna mellan oss...!

PS: det bidde soppa här med i dag, hemmalagad! Vädret är soppigt, så vad skall man annars käka liksom?

SoF sa...

Stämmer verkligen det där med Willys?

Vi här i Borås (och Västsverige) har ju Sveriges lägsta matpriser och det brukar INTE vara Willys som har den billigaste matkassen i den årliga undersökningen.
Om Willys är billigast i övriga delar av Sverige, vågar jag däremot inte uttala mig om.

Jag är urkass på allt som har med billiga erbjudanden att göra, och har väldigt dålig priskoll.

Din dagens såg riktigt smarrig ut idag Beate!

Natti natti.

Jane sa...

Skulle gladeligen gifta mig med någon som kunde försörja mig så jag kunde vara i ateljéen hela dagarna. Den karl skulle antagligen få jobba häcken av sig och det skulle ju vara bra ... jag menar då får jag sköta mig själv ;))
Apropå bubbelvatten ... mitt nyårsdricka bestod av mousserande jordgubbsvin som jag fick av elevernas föräldrar (till sommarlovet). Jag rekommenderar det INTE, fy så äckligt och kladdigt, smakade som sylt :/ Snålheten bedrar visheten eller vad man nu brukar säga!

Monica sa...

Är ingen bubbelmänniska jag heller det går lika bra med Pommac;-)
Statistik ja, fan trot här blev ICA billigast eftersom PRO talade om när man skulle komma så dom kunde sänka priserna, vilket skämt;-))
Soppan ser god ut;-)

cat sa...

Fönster i förråd får man förtränga. De behövs ju inte rengöras alls på samma sätt som andra ju. Säger jag som bor tre trappor upp med fönster som öppnas utåt och således inte putsar fönster oftare än ca vart tredje år. Ogillar starkt känslan av dödsångest som uppstår när jag hänger utanför och förtvivlat försöker rengöra rutan.

Skulle inte heller gilla att vara hemmafru. Fy så trist!
Soppan ser verkligen mustig ut.

Ama de casa sa...

Jag vet, det är jättejobbigt att vara hemmafru. Men man fåt spotta i nävarna och komma igen!
:-D

Västgötskan sa...

He he! Vad snällt av dig. Jag förstår faktiskt gubben där. Inte lätt att se i "kolsvarta" fönster. ;-)

Hörni sa...

Jag håller med Jane, tycker Mumannen kunde jobba lite hårdare;) så jag fick ägna mig åt att teckna och leka med lera hela dagarna. Om man kan kalla det för hemmfruliv vet jag dock inte, för han skulle nog få ta hand om hemmet också i så fall.. ;D

Soppan ser otroligt god ut! Och vinet, jag gillar alla sorters vin, med eller utan bubbel. :)

Fyrverkerier är ju ändå inte kul, så skit i att fota dem du. ;D

Lennart sa...

Då jag for iväg till Uppsala så hade jag med mig en flaska champagne till nyårsfirandet. Strax innan tolvslaget hämtade jag flaskan på altanen, gick in i köket och satte igång med att öppna den. Först skruvade jag av metallspännet eller vad det heter, sen skulle jag just lägga handen runt korken och lätt skruva upp den. Men just som jag skulle lägga handen runt korken så flög den iväg och gjorde ett märke i kökstaket. "Där kan vi skriva Lennart 2011!" var det en som sa glatt och sen skålade vi alla.