torsdag 19 januari 2012

Torsdagstema: ”I like”

I very much like min vinst som damp ner i brevlådan idag: Tidningen Språk som jag vann hos Margareta efter att ha klurat ut massvis med förkortningar typ: JHIAVDPO, vilket betyder ”Jag har ingen aning vad du pratar om”, men just den klarade jag inte;-) 1 000 tack Margareta:-)

Jag gillar även den här utsikten vid Norrtull som jag hade tillfälle att njuta av i minst 20 minuter ikväll.Anledningen var det här:När denna skylt dök upp hade cirka 20 själar (inklusive jag själv) redan väntat i minst 10 minuter på 73:an. Så hoppet tändes rejält. Ettan kom, tvåan kom, trean… ja ni vet. Men man kan också vända på det hela:
Ettan kom så småningom… och körde förbi, trots att den bara var halvfull.
Tvåan kom också så småningom… den stannade inte heller, trots att den var så gott som tom.
Trean kom så småningom fast inte efter fyra utan först efter 10 minuter… men den stannade åtminstone.

Om ni någonsin läser om en explosion som inträffat i huvudstaden, närmare bestämd vid Norrtull så kan ni dra era egna slutsatser;-)

Fler bilder till temat hittar ni här:

19 kommentarer:

Susanne sa...

Man undrar hur de tänker när de bara åker förbi.
Jag fick åka på ofrivillig busstur idag, när jag och Dee pratade så mycket att vi klev på fel tåg och hamnade i Farsta Strand.

Freja sa...

Hatar att vänta på bussen! Kan jag så går jag istället, men det är ju inte alltid det går... Den tidningen skulle även jag gilla!

Monica sa...

Nya ord ja, när kidsen pratar ser man ut som en fiollåda i ansiktet får vara glad om man fattar vart annat ord;-)
Fin fasad, ha en skön kväll;-)

Olga T sa...

Det problemet slipper jag i min lilla stad:)
Har sett det där Vasakronanhusets blå skylt men aldrig de små (de är nog inte så små) gula bokstäverna.

Per-Anders sa...

Tidningen Språk brukar dyka upp på jobbet ibland. Brukar läsa den ibland. Ganska logiskt eftersom det är ibland som jag kommer i kontakt med tidningen.

Susanne sa...

Sv: Tack för tipset.

anne sa...

Meeehhhnn!!!!! Varför stannar de inte om de har plats!?!?! Vafför, vafför????

Sv. Jepp, nedre plan, vägg-i-vägg med Pocketshop, öppnar kl 6 på morgnarna (om du vill köpa med lunch till jobbet)! ;)

Jess sa...

Förstår att du är arg! Varför stannar inte busshe...tet?:)

4U2 sa...

Nedre bilden kittlar mina ögonfransar (?) så jag blinkar som om jag skrev morse med de!Visste inte att det fanns ett ställe som hette Vasakronan - Ortull alatset. Nu vet jag och så vet jag vilket ställe jag skal undvika när/om jag åker till Nortull - om jag inte vill försvinna från denna jord ;) :)
Förkortningar: i mitt yrke använde vi rätt många och för de som hörde oss - verkade vi vara rätt "annorlunda" :)

Anonym sa...

Är det som själva du som har exploderat av ilska då?

cat sa...

Mmm den underbara kollektivtrafiken ;)

Ama de casa sa...

Wow! Den tidningen var verkligen en vinst som jag skulle gilla. Älskar språk! I alla fall det svenska som jag behärskar någorlunda i alla fall :-)

DUMMA bussar! Varför stannar dom inte när det finns plats?

Anonym sa...

Ååååååååååå vad GLAD jag är att jag har flyttat ut på landet efter 25 år i storstaden, hehe...!
PS: var rädd om blodtrycket, höhö och ha en toppenbra helg, om bussen stannar och du lyckas ta dig hem... ;)

Ama de casa sa...

sv: Diana klagade på lite bloggtorka, så då skickade jag ett par bilder till henne som hon får hitta på nåt med. Jag fick dom två översta bilderna av henne att leka med som svar.
Dessutom ska hon få sin 30-årspresent imorgon, hon oroar sig över att det kanske är bungyjump, fallskärmshoppning eller nåt sånt. Jag vet vad det är, för hennes kompis Jenny har skvallrat :-D

Jag tyckte byta-bilder-idén var lite kul :-)

Pumita sa...

Åh, har du fått den där braiga tidningen! Den är bara bäst, en riktig favorit. :)

Jag stod framför en sån dära skylt idag på väg hem från jobbet och vet du vad som hände: det stod att nästa buss kommer om 13 minuter. Gaah! Lyfter blicken och där kommer min buss. Aldrig någonsin har 13 minuter gått så fort. Och vilken tur att min buss inte passerar Norrtull för då skulle jag bli orolig...

Malla sa...

haha ja jag vet nog vad vi kan dra för slutsatser då! :D

Marit Johansson sa...

Men vad ni stressar i Stockholm... :)

Hörni sa...

Fy sjutton, jag är så glad att jag slipper vänta på bussen numera!

Bildgatan sa...

Ett snabbt levandetecken ska jag försöka klara av. Jag har inte tidsbrist just nu, men från att ha varit i en perfekt IT-värld under veckan men utan tid med dator (förutom jobbet då)och andra orsaker som du vet så sitter jag just nu mitt inne i skogen högt på ett "berg" i nattsvarta mörkret strax norr om Högakustenbron och har inte annat än tid så saknar jagi princip uppkoppling. Kan tyckas konstigt med tanke på läget, men det finns också andra berg som stoppar här - ett kuperat landskap.

Jag hoppas att du åtminstone någon gång kan tycka att det är kul att titta i tidningen - som jag själv oftast slukar från pärm till pärm. Det här är ju inte den vanliga utan en extra upplaga med nyord - har själv inte hunnit läsa mitt eget exemplar. Tack för din länk men som du märkt så är det inte mycket att länka till för tillfället. =)

Det kommer det kommer ...

Får se om jag nu kan skicka iväg denna utan att det tar för lång tid. Ha en skön och mysig lördagskväll. Läser allt jag missat antingen i morgon (i bilen) eller när jag kommer hem någongång. =)