onsdag 16 september 2009

"Wanted"

Snart är det dags igen för en "specialare" på mitt jobb! Med tanke på att jag har förvånansvärt många unga besökare som kikar in på min blogg så tänkte jag skicka ut följande efterlysning:
I början på december kommer vi att ha en "öppen hus kväll" för studenter och lärare från KTH, KTH Syd och Nackademin här i Stockholm. Vår konstälskande ekonomichef Annika (hon har sina ljusa ögonblick ;-)) kom på den strålande idén att kombinera nytta med nöje. Som vanligt får jag stå för nöjesdelen av arrangemanget... undrar hur det kommer sig :-)

Ung konst
Jag efterlyser unga konstnärer mellan 18 och 30 år som vill ställa ut på mitt företag under en vecka i början på december. Verk vi söker är i första hand tavlor (akryl/olja/blandteknik) med tekniska motiv och värdet får inte överstiga 3 500 kronor. Gärna också billigare alster, då vi iskallt räknar med att lärarna köper dyrgriperna och studenterna vill frossa i tavlor kring 500 till 1 000 kronor. Vi tar självklart ingen provision men bjuder in konstnärerna på en buffémiddag under kvällen. Vi söker fyra, fem unga tjejer och killar som vill marknadsföra sina verk.
Ni som är intresserade kan lämna en kommentar eller mejla till konstellerkonstigt@gmail.com så kontaktar jag er nästa vecka.

Gallerisvar
Har inte bara sökt unga konstnärer via nätet idag (coolt att surfa på arbetstid;-)) - med extremt skralt resultat - utan även ringt runt till olika gallerier. Ett standardsvar jag hörde var:
- Nej du, i den åldersklassen har vi inget att erbjuda. Vi samarbetar minsann bara med etablerade konstnärer.
Just ja, gaaaahhhhhh.

PS. Bilden jag lägger upp är ett fotografiskt konstverk plåtad av kollegan Anders för någon vecka sedan. Tur att man har en kollega som är proffs på det området, då slipper ni se mina amatörbilder för jämnan. Om ni gillar fotot så hitter ni fler här. DS

15 kommentarer:

Jess sa...

Vad trevligt! Tyvärr känner jag nog ingen så ung konstnär jag kan tipsa om detta. Men det kommer kanske några bilder senare? :)

anne sa...

Synd att jag varken är ung eller konstnär...

Ledtråd till filmquizen utlagd! :) Det var inte Cindi Lauper i den här filmen!

Olga T sa...

Unga konstärer, nä vet ingen. Men vilken kanonidé, de måste ju finnas!
Känner du inte igen mej?? Gärdsmygen, en liten fågel:)

anne sa...

Ny ledtråd! Nu tar din man det!!!

Jess sa...

Tycker också det är trevligare att läsa bloggar än att titta på massa konstiga serier på tv.

Marita sa...

Ska se mig omkring om det finns någon som passar in. Unga konstnärer ja men tekniska motiv vet inte

Anonym sa...

Vilken bra idé, skulle gärna komma och titta när du fått ihop några om det bara inte var alltför många mil mellan.

Min son och hans kompisar från konstlinjen har fina tavlor däremot inte med tekniska motiv. Det är synd att de här unga och fantastiskt duktiga konstnärer, som jag ser dem, får komma fram utan bara de etablerade.

Hur ska de få chansen att visa upp sig även om det är en hobby idag. Tur att det finns människor som du och dina arbetskmarater.

Jag var in och tittade på din arbetskamrats foton, det syns att han kan sin sak om jag så skriver. Texterna hans verkar inte vara sämre.

/Bildgatan -Avs. Margareta

Petra sa...

Jag är ju varken ung eller konstnär så jag kan tyvärr inte bidra med något.

Skatan sa...

Hur fantastiskt intitiativ som helst! Tänk vilken chans. Det är klart att det finns yngre konstnärer (man kan ju knappast vara väletablerad !!! på en gång ... "gaaahhhh")
Kom till din blogg via Pruddelutts och nu har jag varit framme och "knyckt" något också. En av dina bilder nedan som jag inte tror du har tagit själv ... kommer inte ihåg nu när jag sitter och skriver det här men jag kommer förstås att uppge källan. OK ? Om inte plockar jag bort den från min blogg ögonaböj, förstås.

Kul bekantskap! Hej då!

Anders W sa...

Tack för dina vackra ord, och länken!

Lissen sa...

Vad trevligt det låter! Känner några konstnärer lite. Men dom har passerat 30 års strecket. Blir nästan sugen själv, att ställa ut. Göra något modernt. Fast det blir väl problem om jag måste visa mej. Rynkig mormor.....

Skämt åssido, hoppas ni hittar många konstnärer!

Ps Mmm, det blir nog temprament på grabben Ds

Daniel sa...

Hoppas du får MÅNGA anmälningar nu!!!!

Lena sa...

Vilken kul idé! Hoppas många nappar på möjligheten. Själv är jag lite för gammal...men sonen kanske är intresserad fast vänder ni er enbart till elever på konstskolor?

Ha en toppen dag nu ska jag strax hasta vidare..haha tror jag jobbar gratis som Taxi. Har just kört dottern och tre av hennes kompisar till en lägergård och nu ska grabben ännu längre bort...vem kör jo snälla mamma Lena :)

Kram

Jess sa...

Helt rätt att jag ska till Athen men inte förrän den 8 oktober. Imorgon reser jag till en annan huvudstad!

Lissen sa...

Undrar om du var in till mej för en stund sedan????
Tänkte på om Blogspot krånglar!

Har nyss varit På Norra Berget och lekt scout. Grillat fisk i folieknyte....Min dotter från Göteborg är här och hälsar på!
Ha en skön kväll!