söndag 27 september 2009

Veckans Fototriss: "Utblommat"
Veckans Fototriss "Utblommat" var riktigt kul och lättåtkomligt om man säger så. Hela innergården där jag bor är full av utblommade exemplar av växter och blommor som jag inte vet vad de heter. Min lilla "Sonny" och jag gjorde en runtvandring i blåsten och till min stora förvåning blev bilderna jag tog riktigt bra (med mina mått mätt alltså). Med makens hjälp valde jag tre favoriter. Är riktigt stolt över mig själv faktiskt;-) Hoppas ni gillar också bilderna.

PS. Ni får gärna upplysa mig om vad det är som jag plåtade. Det skadar ju inte att höja flora-kunskapen medan jag ändå håller på. DS

24 kommentarer:

Jess sa...

Jättevackra bilder, härliga höstfärger!
Tyvärr är jag urdålig på växter så du får ingen hjälp av mig på det området.

sinneskatten sa...

Den överst ser ut att vara en ros och den sista är en hosta.
Snyggt!

anne sa...

Något slags kapsel ser det ut att vara, men har ingen aning om vad!

Utblommad, jag hade nog haft svårt att motstå att fota bedagade kvinnor...:o

Sv. Inte är det svårt att vara ärlig om detta med ett barns födelse och åtminstone mina känslor kring det. Jag tror att jag var skapt att bli mamma (inte bara i egenskap av kvinna utan som livsinriktning), jag har trots vissa graviditetskomplikationer klarat dem som ett piece of cake, jag har fött barn nästan som ett piece of cake och föräldraskapet har bara varit självklart och naturligt och givet. Men de där första dagarna innan man vet ett dugg om denna nya människa som ligger och suger sig fast vid en värre än en dammsugare, den pyser av svart och grönt bajs och gnyr eller bara sover och jag har suttit och undrat "vem är du?". Suttit och stirrat i fascination men med viss förskräckelse inbakad att "du och jag får tampas med varandra resten av våra liv". Jag har blivit kär i barnen, men att rapportera från BB att jag skulle ha varit "så lycklig" hade känts som rena floskler.

Kanske det som skiljer mig (kanske har jag fel!) är att jag sett barnen som sina egna från första början, aldrig som en del eller en förlängning av mig. Barnen har tagit mig och oss på en förunderlig livsresa som jag är oändligt tacksam för, men en livsresa utan barn är en annan resa som ger mycket som man som förälder inte får.

Doglady sa...

Underbara bilder som vanligt, min favorit denna gång är nr 2.
Önskar vara med denna vecka bara jag kom in på bloggsida.se de bara kladdar var helg nu, trist.

Olga T sa...

Bra jobbat! Sista är en funkia, den kallas också hosta. De andra har jag ingen aning om men jag gillar kapseln. Motiv var det gott om idag!

anemonen sa...

Bild två på krolliljans fröställning är min favorit.

Lissen sa...

Skönt när du inte behövde gå så långt med lillen får att få till dagens triss. Både du och jag har den färgglada varianten,l!
Mittbilden tycker jag det är en alldeles speciell läcker lyster i!
Tror den översta är vissen Nyponblomma. Jag är inte heller så duktig på floran!
Ha en skön söndag!

Anonym sa...

Dina foton brukar det väl inte vara något fel på och sedan brukar jag gilla dina tolkningar. Nu är det utblommat och det har du verkligen fått fram. Speciellt när jag ser den första med de som blommar så vackert i bakgrunden, där ser jag en klar skillnad.

Din andra var riktigt läcker och i din tredje syns också skillnaden i bladen.

Nu ska jag kolla vad jag fotat i helgen om det kan finnas något utblommat, misstänker att det gör det om inte finns det gott om utblommat från förra veckan.

/Avsändare Margareta - UTBLOMMAT inget annat ord, ska inte plocka bort de två första för då blir det fel, nej det blir ju också samma sak något som har blommat blir väl utblommat?

S o F sa...

Hej BP!

Tittar bara in och önskar dig en fin höstvecka och tackar samtidigt för dina alltid vänliga och uppmuntrande ord hos mig.

De gör mig :D

Vi "ses".

Princexswe sa...

Vacker triss. Läckra bilder med vackert ljus. Mittenbilden blir min favorit.

Photos by Storm sa...

Ja, nu finns det gott om utblommat. Fina bilder och härligt solljus i bilderna. Jag ser att det är rosor på den första men sen vet i katten. Ha det bra/Lis

Nina sa...

Snyggt Beate!
Gillar speciellt de två första, snygga makron. Den första är speciellt cool eftersom det skymtar andra blommor i bakgrunden!
Jag fick inte ihop nån triss idag, har haft magsjuka hela natten :-( tycker lite synd om mig själv :-)

Mamma med ambitioner sa...

Konstigt att utblommade växter kan vara så fina. De är höstiga liksom. Fin blogg du har. Här kikar jag gärna in igen. :)

Veronica sa...

Mitten bilden är så fin!! Klockren triss =)

Ulrica sa...

Så skönt att höra att du är stolt över dig själv:) Sånt gillar jag.

Och visst är väl utblommande blommor vackra och den i mitten som du fångat (kan heller inga blomnamn) är superfin. Ljust är så vackert.

Ha en skön vecka. Vi hörs.

Mitt i Fågelsången sa...

MIttenbilden är min favorit. Men vad det är... Överlåter till andra kommentarorer att ha åsikter i den frågan.

Mitt i Fågelsången sa...

Vet du, att röda är björnbären bara när de inte är mogna!!! Det röda behöver nog 4-6 dagar till innan det är svart och moget :)

NatureFootstep sa...

snygg triss du har, den är ju mer färgglad än min.

Apropå ramar:
I Bildverkstan visar jag en enkel ram med beskrivning. Deltagarna där visr några andra. Sedan finns det ramar i en del bildbehandlingsprogram. Bla i gratisprogrammet PhotoScape. Länk dit finns på Bidlverkstan.
http://nfverk.blogspot.com/2009/09/bildverkstan-tema-12-inramat-framed.html

Cumulunimbus sa...

Har inte den blekaste aning om vad du har plåtat men gillar dina bilder ändå! :)

Den andra var snäppet mer intressant än de andra, den blir min favvo denna gång!

Tack för besök och kommentar :)

JohannaDesign - Blommor, smycken o inredning sa...

Åh vilken häftig blomkapsel på bild två :) Vänligen Johanna

Anni sa...

Inte sjutton var det något fel på dina bilder, inte! Snygg triss! Att det är rosor på första bilden och funkia/hosta på sista har du fått veta. Om det är krollilja på mittenbilden vet jag inte säkert - har inga krolliljor men vill gärna ha! Vi får lita på @nemonen som skrev den kommentaren! Och så blir den bilden dessutom min favorit!

ViDu sa...

Fina bilder. Funkian blev min favorit.

Artlover sa...

Det är inte kul med utblommat men färgerna som finns där gör tillvaron kuligare:-)

Krister sa...

Mitten absolut!!