måndag 28 september 2009

Shopping

Kollegorna Eva och Mette har ungefär samma kroppsbyggnad, klädstorlek och (nästan) samma smak som jag. Det som skiljer oss åt (förutom åldern) är våra shopping vanor.

Eva
Eva shoppar kläder när hon ser något som hon gillar oavsett prislapp. Hennes favoritmärke är Esprit (nej jag tänkte då inte länka, de tjänar tillräckligt med pengar ändå). Dessutom är hon "stamkund" hos Flash och hon är skofetischist.

Mette
Mette får ett (rejält) ryck då och då, och idag ryckte det till. Under en förlängd lunch fylldes papperskassen med tre sådana "toppar" som man kan ha som miniklänning med eller utan leggings/jeans och en röd scarfliknande sak. Helt suveräna plagg. Förälskade mig omedelbart i en lila-grå "miniklänning" av märket Rabalder (aldrig hört talas om) som jag provade. Den passade perfekt - men Mette ville inte sälja;-) En diskret blick på prislappen gjorde att jag kanske ändå inte var så sugen. Totalsumma inköpet: 2 750 kronor.

BP-shopping
BP shoppar när det är rea och det är det ju nästan året runt. Då shoppar hon mest märkeskläder (Esprit, Mexx) hos MQ, där allt är samlat på ett ställe. Hon är inte skofetischist men samlar på jeans (ungefär samma sak som med skor fast tvärtom).

En snabb googling av "Rabalder" visade bland annat plagget ovan. Rea eller inte, det står BP på det, ser ni det!?

PS. Under hela dagen hyllade Google Konfucius med en egen logga. Nu finns den inte kvar. Undrar om jätten i öst tvingade Google att ta bort den... Men här kommer den i alla fall. DS

10 kommentarer:

Jess sa...

Jag tycker du ska unna dig detta fina mysiga plagg från Rabalder, passar ju bra tillsammans med något av alla dina par jeans!

Olga T sa...

Oslagbar kvalitet. Du kan varken tvätta eller slita sönder Rabalderkläder. Jag lovar!
Jag såg loggan på jobbet idag!! Snygg!

anne sa...

Jo, Rabalder har jag haft span på, men ännu inte köpt något! Slå till om du gillar plagget, du ångra dig annars!

Så du tycker jag ska ta AIK-tunikan? Vet inte om det har någon inverkan, de är vana vid både mina dra-på-vad-som-helst-dagar och klädd-ordentligt-kul-galet-dagar! Men jag ska klura på det! :)

Lissen sa...

Jag bryr ju inte så mycket om märken. fast jag gillar ju kvalite. Den där klänningen, är precis min stil, gillar skarpt. Sportigt fräscht, liksom!!!! Passar fd fotbollsspelare!!!!

Nina sa...

Hej o tack för din sprudlande, entusiastiska respons! Jag kommer absolut att värva dig som domare! Är jätteglad att du vill ställa upp! o du gillar ju att skriva... tänker på "återblicken"... Ska bli så spännande det här!

Malin B sa...

Rabalder var något helt nytt för mig. Låter som ett bra köp när jag läser vad Gärdsmygen skriver! =)
Malinshopping = då lyser prislapparna så röda så att jag bländas. ;)
Malin, hon som alltid äter NEGERBOLLAR - vad andra än väljer att kalla dem. De är så goda så!

Lena sa...

Man måste våga unna sig något ibland :) Tunikan du visar är super tuff och användbar!

Kläder som man kan använda ofta och som jag direkt vet att detta kommer jag använda mycket köper jag utan att bry mig så mycket om prislappen...

Ha en fin dag/Kram

Petra sa...

Tycker också att du skall unna dig lite plagg från Rabalder.

pruddan sa...

Kul det där med shoppingvanor - jag passar inte in på någon av exemplen!

Anonym sa...

Vi shoppar kanske lite lika och jag gillade tunikan på bilden, men jag vet att jag inte ska köpa grått. Jag har tillräckligt och sedan är inte det min färg, men i kombinationmed svart så bör det gå. =)

/Avsändare Margareta