tisdag 15 september 2009

Tisdagstema: "fångad"

Idag är der premiär för ett bidrag till Tisdagstemat "fångad". Kollade några fotobloggars tolkning av temat och kom då (osökt) att tänka på mina försök att fånga åtminstone ett flygplan under Vallentunas Flight & Motorshow förförra helgen. Det var många flygplan i luften under de fyra timmar vi var där. Jag försökte förtvivlat att följa dessa flygande kroppar (med full zoom !!!) och lyckades (???) med en enda bild som jag laddar upp. Jag vet att detta konstflygplan - en Extra - mer liknar en nål i en höstack, men med lite hjälp av PS blev bilden åtminstone dramatisk eller hur?!

12 alfatikar och en alfahane
Vill också passa på att tacka er allihopa för era suveräna kommentarer till gårdagens inlägg. Jo då, jag rodnade ;-) av alla komplimanger och vänliga ord. Stort, stort tack!!! Å du Lena, kopiera din kommentar och gör ett inlägg av den på din blogg. Din utläggning är verkligen värd att publiceras "på riktigt". 12 alfatikar och en enda (modig) alfahane sa sitt om att "kvinnor behöver fler dåliga förebilder". Att den sistnämndas tanker skiljde sig från övrigas är föga förvånande. Är inte heller överraskad över att inte fler killar kommenterade inlägget.

PS. Dagens Google loggo. Vet ärligt talat inte vem det är Google hedrar. Kanske ni vet?! DS

12 kommentarer:

Rebecka sa...

Gillar din blogg oerhört :)

Olga T sa...

Oj vad jag har skrattat! Skulle vilja sett dej när du fångade flygplanet. Inte helt lätt att upptäcka där bland molnen. Mycket bra till temat, texten satte kryddan på det hela:) God Kväll!

Jess sa...

Häftig bild!!!
Google hedrar väl alla utomjordingar som lyckats nästla sig in i de mänskliga samhällena! :)

Nina sa...

Dramatisk bild! Förstår att det inte kan ha varit helt lätt att fånga ett flygplan, bra gjort!

Petra sa...

Underbar bild.

Lissen sa...

Hihi, först blev jag alldeles fångad av den dramatiska bilden med moln..... ser sedan att det är ett flygplan jag ska se.... ser riktigt läckert och dramatiskt ut där i fjärran. Säger alfatiken med oväntade värme då och då... du fattar va????

Malin B sa...

Tur att du skrev att det var ett flygplan så att jag kunde börja leta. ;)
NU ser jag ju - glasklart! =)
Fångad av en stormvind trodde jag att du sjöng, precis som Carola gjorde en gång i tiden.

Google hyllar... Tja? Årsdagen av det första flygande tefatet! ;)

Så får jag be dig att hålla lite tyst Beate, det är ju liksom inte meningen att det ska "slå igenom" vem som på vissa fronter är chefen och bestämmer här hemma. ;) Fniss!

Mrs Bettan sa...

Säderfältscirkel föreställer dagens google-logga, så nu vet du det.
Kramis MrsBettan

Anonym sa...

Vilken härligt dramatisk bild. Superhäftig och jag tycker inte att det känns som en nål i en höstack.

Jag har försökt fånga "stuggrannen", här upp kallar vi alla i samma by för grannar, på bild när han är ute med något av sin plan men jag är alltid för sen att hämta kameran. Några bilder har jag men inte de där riktiga närbilderna. I helgen kom han och flög lågt när jag var ute i skogen. Innan jag hinnit ställa om kameran och börjat fokusera var han borta, bara borta mellan träden.

/Bildgatan -Avs. Margareta

Daniel sa...

Nynnar på Fåååångad av en stomplan!

Lena sa...

Oj vilken läcker bild! Inte lätt att fånga det där planet i kameralinsen :) Du fixade det och bilden är verkligen dramatisk!

Ps. Jag har gjort ett inlägg om kvinligachefer...typ som i inlägget men inte riktigt :)

Kram

Per-Anders sa...

Riktigt cool bild på flyplanet och de dramatiska molnen. Missade ditt föregående inlägg om kvinliga chefer och mansdominerade arbetsplatser. Själv har jag tidigare jobbat på flera mansdominerade arbetsplatser och numera arbetar jag på en arbetsplats dominerad av kvinnor (nästan i alla fall). Tycker väl att jag fördrar att jobba på en arbetsplats med jämn könsfördelning, för då slipper man både "grabbiga" och "tjejiga" jargonger. Har upplevt avigsidan med båda de varianterna.