torsdag 10 september 2009

Vem eller vad nappar på 0,1 procent


Nu har dom dykt på mitt jobb. Överallt. På toaletter, i vilorum, kök och matsalar står dessa flaskor som ni ser ovan. I svininfluensatider måste man skydda sig på alla sätt och ”NO-GERMS” finns alltså hos oss. Litet skum(t) är det som kommer ut ur ”pipen” (ser jag) och händerna känns fräschare (läser jag på flaskan).

Inga bakterier = 99,9%
”No germs” översatt till svenska betyder ”inga bakterier”, vilket jag tolkar som 100 procent bacillfritt. Men om skummet endast skyddar till 99,9 procent undrar min konstiga hjärna vem eller vad som nappar på den saknade 0,1 procenten. Är det den bakterien som kommer att fälla mig för att den är starkast och överlever à la Darwin. Åt andra sidan ser 99,9 procent på den snyggt designade flaskan mycket bättre ut än 99 procent. Det känns 0,9 procent tryggare liksom.

Ingen alkohol
Lite synd är det dock att NO-GERMS inte innehåller någon alkohol. Jag menar gamla husmorsrecept förespråkar ju en och annan droppe i rent medicinskt syfte. Paraben är ett konserveringsmedel (det fick jag googla) som jag kan vara utan. Oparfymerat är skummet också. Det kan jag köpa för allergikernas skull. Själv hade jag dock inte klagat över en diskret doft à la DKNYs body lotion.

En sak är dock 100% säker: Det brittiska företaget med samma namn som produkten gör storkovan i dessa influensatider.

11 kommentarer:

Malin B sa...

På mitt jobb finns det bara tvål och vatten, det får duga - ett tag till.
Telefoner, tangentbord, toaletttryckarknappar, handtag... Nog kan det finnas baskelusker.
Tror dock att en del kan bli sjuka av förskräckelse över all "propaganda" för svininfluensan.

Petra sa...

De tjänar massvis med pengar. Tror att viss användning fungerar men när det blir hysteriskt blir man bara matt.

Nina sa...

Usch ja, det är lite läskigt med denna svininfluensa... men det muntrar upp att läsa ditt inlägg. Du kan konsten att skriva så att man fortsätter läsa (o inte bara skummar) o dessutom skratta! En värdefull gåva!

Jess sa...

Jodå visst tjänar de mycket nu. Vi fick ett erbjudande på mitt jobb att man kunde få bakteriedödande medel med sitt företags logga på!!! Vad säger ni om det?!
Herregud vem bryr sig om pumpbehållaren har företagets logga eller inte? Men kan man tjäna pengar så, alla sätt är bra eller...

Lena sa...

Ja över allt snackas det om svininfluensan! Vi har något klet hemma med bakteriedödande medel. Detta har iof många använt förut också men inte jag. God handhygien kan säkert vara av värde i dessa förkylning och influensatider...så det kör vi på :)

Haha..fick höra om hur de gjorde på ett gymnasium. Där stod det personal och gav alla elever bakteriedödande medel. Skulle de få sköta detta själva så skulle det hamna över allt...

Godnatt

Anonym sa...

För egen del är det som vanligt tvål och vatten och hålla hygienen, inte börja slarva för att bli ett svin.

Däremot kände jag en konstig doft i veckan på jobbet och funderade om vår städerska börjat använda något konstigt meddel, det var läge för skåpsupning =) om jag så skriver inget hade känt något.

I allal fall visade det sig vara handspriten som var inköpt och placerat på lite olika ställen. Men jag tänker våga vägra handsprit.

/Bildgatan -Avs. Margareta

Mrs Bettan sa...

Det märkliga är väl att kassörskorna inte använder handskar idag!!!

Lissen sa...

Mmm någon kommer att tjäna storkovan. Även på mitt jobb är det tvål och vatten som gäller (kommun). Fast jag tror det räcker långt.

Nu ska jag strax cykla till afterwork... skål.... och trevlig helg, min vän.....

pruddelutt sa...

Vi har också fått hand-desinfektion på jobbet nu i veckan - men det är stora plastflaskor med lättflytande sprit - ungefär som t-sprit fast inte rosa. Undrar hur den smakar..

Anonym sa...

Fint, då törs jag komma på besök på kontoret på måndag. Jag använder annars linoljesåpa eller grönsåpa för handhygienen. Hittills har det fungerat.
/Olle

Jah Hollis sa...

Det var några jeppar som sålde en variant på detta undermedel på en marknad i Skurup härom helgen. Jag tror det är 99,9 procent geschäft. Det verkar som om vissa fått för sig att Sveriges befolkning kommer att utplånas av denna influensa. Samtidigt berättar folk som bevisligen har haft influensan att det var som en vanlig förkylning.