torsdag 24 september 2009

Gap, kanaler och cement

Om ni läser vidare och börjar undra om jag befann mig på en byggarbetsplats idag så har ni helt rätt.
När jag hör orden "kanal", "rensa", "vidga" och "spola" tänker jag på avslamning.
Olika "borrar" för tankerna till Norra Stations gigantiska bygge i Stockholm, eller varför inte till Mont Blanc tunneln i alperna.
"Cement" är ett hydrauliskt bindemedel, vilket kännetecknas av att det hårdnar genom reaktion med vatten till en produkt som ej är löslig i vatten. (Wikipedia)

Gap och kanaler
Mellan klockan 8:40 och 9:50 befann jag mig i horizontalläge - gapandes. Nej jag skrek inte utan bara sträckte ut min 1,66 m långa kropp - och gapade. En "byggnadsställning" som bestod av något som liknade en slangbella och en turkos latexservett mellan över- och undervåningen gjorde att jag... gapade. "Byggnadsingenjören" med moderiktiga cerise latex handskar borrade upp två kanaler som hon rensade, vidgade och spolade rent... allt medan jag fortsatte att gapa. Två "armeringsjärn" plockades in i övervåningen... gap, gap.

Cement
Den temporära cementfyllningen som ersatte armeringsjärnen efter en timme och 10 minuter ska permanentas om tre veckor. Slut gap. Efterspolningen av över- och undervåning skedde med en knallgrön plastmugg. Mun stängd.

"Bygget" är dokumenterat ovan. Den där vita "volangen" är en klämma som höll latexservetten på plats. Totalkostnaden för kreationen kommer att ligga på facila 2 750 kronor.

PS. Nej jag ska inte starta en gissningstävling (till) om var jag befann mig idag. Men jag kan säga som så att "byggnadsingenjören" var mycket tveksam till att låta mig fota hennes bildskärm. Det lilla byggbolaget vill inte avskräcka sina kunder. DS

14 kommentarer:

pruddelutt sa...

Huuu..jag ryser!

S o F sa...

Underbart - kund som fotar röntgenbilderna!
Jag sitter här och skrattar högt...Tack!

(brukar skratta åt mig själv också när jag springer runt och fotar och kommer på att folk runtomkring kanske undrar vad jag är för någon och vad jag håller på med)

(kanske dags att skaffa en liten skylt som det står Press på...)

Ha det gott!

Jess sa...

Det är nog inte så vanligt att folk fotar hos tandläkaren, de flesta vill bara där i från så fort som möjligt!

Nettan sa...

Ha ha !
Du är ju värre än mig !

kram

Olga T sa...

Jag gillar att gå till tandläkaren! Det verkar som du inte heller har så mycket emot det.

Nina sa...

Kul att du tog kort på röntgen bilden :-D Måste dock erkänna att hade jag inte läst de andras kommentarer hade jag inte förstått att det var hos tandläkaren du var, men när jag läser det igen kan jag inte låta bli att skratta!

Imponerad av att du är så modig! Är själv en kruka när det kommer till tandläkare... huja...

Tack för dina uppmuntrande kommentarer. Ser fram emot ditt bidrag till Fototeknikhörnan, kan inte tänka mig nåt annat än att det blir något extraordinärt!

Ps. Tack för "filtren"! Kommer tänka på dig varje gång jag använder dom. En liten kul grej som man behöver i vardagen!

Nina sa...

Får ursäkta att jag inte förstod ditt inlägg med att det är sent (jag borde ligga i sängen för länge sen, men fastnade som vanligt i bloggosfären ;-) o att dagen varit lång... :-)

Anonym sa...

Jag måste säga att jag verkligen "hatar" den där byggnadsingenjören, inte personligen men yrkesmässigt.

Har egentligen ett behov av det just nu men det får vänta ett tag till och att jag sedan ska behöva betala massor med pengar för att pinas så hår och ont.

/Bildgatan-Avs. Margareta

Petra sa...

Hua, gåshud och nästan illamående. Hatar tadnläkaren Det gör on och så skall man betala dyra pengar för skiten också. Kram

anne sa...

Men du fick fota den! Häftigt!

Jag är knepigt konstruerad för jag kan nästintill somna hos både övervånings- och undervånings-konsulterna (hos den sistnämnda händer det förvisso inte eftersom man är upp och ner väldigt raskt).

Jag gillar detta inlägg, du har bra koll på byggbranschen förstår jag! :)

Malin B sa...

Jag fick ju en sådan fin förevisning i förra veckan om röntgenplåtarna så jag hade ju stenkoll innan jag börjat läsa! ;)
"Å, den där lyxigt dyra stolen!" var förstås min första tanke.
Roligare kunde du ju få haft för de pengarna. DET är det bästa med att gå med barnen, då är det gratis.

Lena sa...

Det är rätt man ska ha kameran framme :) Nu på sista tiden har jag varit lite dålig själv på detta men annars så skäms jag inte för att knäppa bilder lite här och där..hihi

Mina röntgenplåtar på tänderna vill jag förmodligen inte fota. Men jag har laggt ut en röntgenbild av min nacke för längre sedan i min blogg :)

Ha en toppen fredag, kram

Lissen sa...

Fy vilket otäckt inlägg!!!!!!!!!!!!

Christina, Sweden sa...

förstår precis....inget kul och dessutom smärtsamt och dyrt...roligare kan man ha