torsdag 3 september 2009

En konstig dag – nej då, inte alls.

Tandläkarbesök
Det är inget konstigt med att ha ett halv-akut tandläkarbesök inbokat klockan 8:10. Somnar om i tandläkarstolen och väcks bara av ”gapa mera” då och då. Inget konstigt med det heller.

Resa
Klockan 9:00: tar Roslagsbanan till Mörby, kliver på ersättningsbussen som kör 300 meter till Danderyds sjukhus. Stiger av och möts av beskedet att T-banans röda linje har drabbats av växelfel. Det har hänt ganska oftast på sistone, så det är inte så konstigt alltså.
Jag och flera hundra andra letar efter bussar till stan. Vässar armbågarna och kommer ombord den andra 670:an. Stiger av vid Roslagstull och blir extremt häpen när jag ser 73:an stanna vid hållplatsen bara en minut senare. Ja det var verkligen konstigt och helt otippat ;-)

Kakel
Kollegan Håkan hade fått i uppdrag att köpa tre kakelplattor och sardinpaté åt mig i Lissabon där han var på semester. Ingen konstig shoppinglista tycker jag med tanke på beställaren. I Portugal har ju många gamla hus handmålade kakelfasader, vilket jag tycker är väldigt vackert. På en lokal marknad lyckades Håkan få tag på tre plattor à 20 kronor från 1800-talet. Snacka om återvinning. Yes!!!

PS. Kollegan Helena fick tag på ett foto på en extrem ful, konstig men söt hund som hon tyckte jag borde ladda upp. Den heter – passande nog – Winston och passar väl in på Konst eller konstigt bloggen tycker jag. Hitta (bara) två fel med den jycken!!! Och nej, det är inte halsbandet. DS

10 kommentarer:

S o F sa...

Två fel...två gröna ögon kanske? Nä, nåt annat lurt är det nog. ;)

Vilket kakelplattefynd, 20 spänn OCH från 1800-talet.

Ha det bra!

Olga T sa...

Ser ju allmänt konstig ut tycker jag, två speciella fel kan jag inte hitta.

Jess sa...

Vackra kakelplattor! Vilket billigt pris, prata om fynd!
Svårt med hunden, men ingen nos och ingen mun syns! :)

Anonym sa...

Nästa gång är det min tur att beställa kakel av Håkan! Nej, då är det försent. Synd att jag inte tänkt på detta förut. Plattsättaren kommer på måndag.
/Olle

Lissen sa...

Winston har inga pupiller i ögonen och nosen ser lite konstig ut.

Läckra kakelplattor, gamla och fina.
Nu måste du göra ett inlägg vad du ska göra med dom:
Natti natti!

anne sa...

SÅ vackert kaklet är! Jag älskar blåvita mönster!

Sv. Jag har beställt den blommiga badmössan!!! Väntar på leverans hysat snart till hotellet! :)

Lena sa...

Haha, ja det var en unik hund :) Två fel, låt se...hahaha knepig nos och så ser det ju ut som hunden har en hängig ölmage :D

Vad kul med kakelplattorna!

Kram

anne sa...

Klart som korvspad att jag vet vem som tippade mig om den blommiga badmössan! Jag hoppas att de hinner leverera den tills jag tänkt ha den.

Det fanns, och kanske finns, små prydnadspryttlar i form av badande och dykande knubbiga kvinnor, bla på NK, för ett antal år sedan, kvinnor i randiga baddräkter och fina badmössor. Nåväl, det är de som är min inspiration. Jag har en svart baddräkt med vita prickar, rund som en bulle är jag ju och sedan en blommig badmössa; jag kommer att bli så fantastisk! :)

Återstår att se om jag kommer att låta allmänheten ta del av denna über-sköna uppenbarelse! ;)

Anonym sa...

Gristryne och gröna ögon utan pupiller, borde bli två.

I alla fall tycker jag det är helt konstigt att somna i tandläkarstolen, skulle absolut aldrig hända mig och många med mig skulle jag gissa. Snacka om att kunna koppla av.

Kakelplattorna var ju hur läckra som helst och för det priset. Det är tur att sådana arbetskamrater finns.

/Avsändare Margareta

Lissen sa...

Tjena kompis! Kan tänka mej att du sitter och ser på fotbollen just nu. Tv är på här, dom anfaller just nu.........
Ha en skön kväll