fredag 8 augusti 2008

Sizlar

Regn nästan hela dagen, OS-invigning (som garanterat hela världens befolkning ha koll på. Undantag: människorna i Georgien och Ossetien som har ett krig som hotar). Nej, den här kalla dagen krävde en varm, (inte OS-)eldig, stark, kryddig och minnesvärd "tröst".
Det fick bli en kyckling-Sizlar hos indiern i Enebyberg som uppfyllde alla krav ovan med råge.

Ett under av perfektion
Har bara sett några glimtar av OS-invigningen på Sky News/Sportspegeln och den var ju verkligen pampig och genomförd med en perfektion och hängivenhet som endast asiaterna kan åstadkomma. Men så kostade den också "bara" cirka 33 000 kronor... per minut enligt SkyNews. Allt måste sättas i sitt rätta perspektiv, eller hur?!!!

Ungdoms-SM i friidrott
Samtidigt som Kinas president Hu Jintao öppnade spelen efter en 3 1/2 timmes uppvisning hölls ungdoms-SM i friidrott på Tibblevallen här i Täby. Från vår balkong kunde man höra startpistolens skott till straxt efter klockan 20:00 ikväll.
Tänkte på de stackars ungdomarna som sprang, hoppade och kastade i 15 graders "kyla" och ihällande regn. Ingen pampig invigning där inte, ingen publik heller förutom de närmast sörjande.

Live vs TV
SM pågår hela helgen. Funderar på att kolla lite. Det känns nästan mera ärligt att vara "live" på Tibblevallen än att titta på Fågelboet i Peking via TVn. Dessutom lär WADA inte hitta några dopade atleter här i Täby heller. Frågan är om WADAs ansträngningar i Kina är lika pampiga som invigningen. Hoppas det, annars är OS bara en eländig fars med lyckade pyrotekniska prestationer istället för idrottsliga sådana.

PS. Googles OS-loggo fick vara med som bild eftersom jag är barnsligt förtjust i maskotarna.DS

4 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Vi tittade på invigningen idag. Vilket stordåd, jag undrar vad alla fattiga kinerser tycker om detta, det var ju hur mycket fyrverkerier som helst. Stackarna som har fått flytt sina bostäder p.g.a. detta. Ändå måste man titta på allt om händer på OS.
Kramar MrsBettan

Anonym sa...

Den 24 augusti kommer vi att vara på Vågsjölunds Gård i Täby och ställa ut Falcon för första gången. Då får du hålla tummarna.

kramiz

Anonym sa...

Jag var bara tvungen att skriva det då du skrev att det var jippo i närheten av dig.


Ha, ha !

Anonym sa...

Klart vi fortfarande är vänner.
Jag har mina hundar i sängen, vissa har inte. Inget som var planerat, men började en så kan man ju inte säga nej till dom andra. Dom ligger alla tre nere vid fötterna !!!

kram