tisdag 19 augusti 2008

ICA-Kuriren

ICA-Kuriren är en tidning som jag läser i väntrummet hos läkaren, tandläkaren och synvårdscentralen, med andra ord ytterst sällan. Nu ligger Kuriren (nr 29-30) dock bredvid mig. Nej, jag har inte köpt eller prenumerat på den utan hittade den i vår återvinningscontainer i soprummet när jag skulle slänga tidningar. Fastnade på rubriken "Gjut nya fötter till krukan".

Rabarberblad i cement
Nu har jag visserligen inte tänkt gjuta fötter till krukor men jag blev lite inspirerad av Nettans och Mrs Bettans mycket lyckade försök att gjuta rabarberblad i cement/betong. Letade febrilt efter "recept" på blandning, utan succé. Hittade dock en bild på Odla.nu Tjejernas "blad" var ännu snyggare, men bilderna har försvunnit från deras bloggar. Tack ICA, nu vet jag vad som behövs. Frågan är bara om jag orkar kånka 20 kg cementsäckar...

Inget plagiat
Vet inte om man kan kalla bladen konst direkt, men jag tycker nästan det. Kommer dock inte plagiera idén utan håller på att klura på lite roliga former som kanske kan innehålla lite datordelar.

Dagens OS-loggo
Nu har ormen dykt upp igen. Google ligger lite efter med sina logotyper, då dagens tema - simning - är redan slut. Men fin är den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå våra bilder har försvunnit.
Tryck på Augusti under Arkiv så finns allt kvar. Ha, ha !

Har du fått all info du behöver ?
Tänkte sätta ut hur vi gjortde på min blogg då det är fler som vill veta.

kram

Mrs Bettan sa...

Hej här är jag nu. Pigg och glad att komma in på bloggen.
Våra rabarberfat blev skitsnygga, helt otroligt på första försöket. Bra jobbat av oss. Jag hade med mej det stora fatet som present i lördags. Blev uppskattat.
Finbetongen ligger på 25 kg så det är inte en vanlig matkasse full av varor precis. Ganska tungt.
Kram MrsBettan