fredag 22 augusti 2008

Malwarebytes och SmitFraudFix

"Back in business"... nja, inte riktigt. Om ni såg mig nu så skulle ni troligen skratta ihjäl er. Sitter i vårt hobbyrum (också kallat kontrollrum) och tittar på en 17" skärm som är kopplat till en dator modell äldre (hade jag fått den från en "donator" så hade den blivit datorkonst på nolltid). Men kombon fungerar (om än i snigelfart), är "frisk" dvs har fått ett nytt IP-nummer. Steg 1 av många i räddningsarbetet efter virusattacken.

Konsten att klara sig utan dator
Ja den konsten behärskar vi inte, så mycket kan jag säga. Då vi fortfarande inte vet hur viruset kom in i vår dator/nätverk så har vi inte vågat koppla upp två av våra datorer till internet. Dessa två ska köras "offline" imorgon och analyseras in i minsta detalj av min man. Måste (motvilligt) medge att det är han som är experten här, så jag lyder order...

Malwarebytes och SmitFraudFix
Två program som uppenbarligen tar kål på viruset vi fått (lägg dem på minnet i fall att ni drabbas någon gång). De ska testas imorgon. Det var inte så lätt att hitta dem utan att våga vara uppkopplat... men f...n den som ger sig. Nog hade jag gett mig för länge sedan, men dataexperten min lyckades på något sätt.
Hoppas bara vi inte blir drabbade av ett virus nu... ha, ha!!!

E-mail
Då jag inte kan komma åt mina mejl på "min" dator så läser jag dem via Bredbandbolagets webmail. Nu får ni skratta en gång till: Alla detaljer för att komma åt mejlen är uppskrivna på en vanlig, hederlig papperslapp som har legat i min plånbok sedan mars 2008, då vi åkte till England.
Det kanske var bättre förr ändå...

PS: Jörgen Persson är min nya idol. DS

Inga kommentarer: