måndag 25 augusti 2008

Fjäderkonst och "Asian Beef"

Fick en suverän PowerPoint präsentation av Frank - min kompis från Australien - idag. Kan ni tänka er fjäderkonst?!!!!! Man målar alltså på stora fjädrar och några resultat kan ni se på bilden ovan. Helt suveränt tycker jag! Samtidigt undrar jag vilka penslar och färg man använder samt hur man uppbringer tålamodet att måla på detta sätt.

Järnvägsgatan i Sundbyberg
Hade ett lunchärende i Sundbyberg, väster om Stockholm idag. Tog 515 bussen från jobbet och 18 minuter senare var jag framme. Mitt på dagen, inte illa. Det du 73:an!!!
Promenerade förbi hur många pubbar, restauranger, pizzerior, salladsbarer och caféer som helst på Järnvägsgatan men var dum nog att ta en snabbis på McDonalds. Hur dum får man vara kan man ju fråga sig.

"Asian Beef"
McDonalds har ju varit officiell sponsor av de olympiska spelen (därav det asiatiska inslaget)och med OS i färskt minne valde jag en "Asian Beef". Burgaren gjordes efter beställning, vilket betyder att den var åtminstone varm när den kom efter fyra minuter. Alltid något!

Varning
Asian beef var riktigt vidrig, ett hamburgerbröd dränkt i någon brun gegga som liknade varken soya eller HP sås. Åsså dessa tjocka gurkskivor! Salladen och gurkan gled sakta men säkert neråt i brödet tills de med ett smackande läte föll ner på bricken. Jag lovar att grönsaker nedsmetade med brun gegga påminner om något helt annat än en lunch.

Korv från Budapest
Med dagens lunch i färskt minne kommer jag osökt in på "min korv" som sitter på kiosken Tullfritt vid Roslagstull i Stockholm. En nära släkting av Tullfritt-korven plåtades av min kollega Anders när han var i Budapest i somras.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga fjädrar ! Ja, det var ett riktigt pillerjobb må jag säga. Jag ser bara framför mig att fjädrarna glider isär när man målar på dom. Men kan man så kan man. Tänker inte prova på. Ha, ha !

Asian Beef lät ju skitäcklig.
Tänker jag inte smaka !

Jag var tvungen att sätta in alkoholbilden på min blogg för jag tyckte den var så kul ! Ha, ha !

Ha en bra kväll !

kram

Mrs Bettan sa...

Hur sjutton kan de måla på fjädrarna? Helt obegripligt för mej, vilken höjdare.
Tack för att vi slipper smaka Asian Beef.
Korvgubben däremot är ju skithäftig.
Kram MrsBettan