söndag 10 augusti 2008

Konst(ig) ost

19 grader ute... ändå fryser jag på balkongen. På Tvn flimrar OS-sändningarna förbi utan att någon tittar på dem mer än några sekunder då och då. Det blir ju sammandrag klocken 20:00 i kväll.
Eftersom det är grått ute - kan aldrig vänja mig mot höstväder i augusti - behövdes en välförtjänt belöning... igen.

Brunch
Ingen fara - jag ska inte lägga upp recept på min blogg. Det låter jag de riktiga experterna göra, eller hur Nettan, Mrs Bettan och Malena med flera ;o). Men här kommet ett tips om en ny(?) ost. Vi testade nämligen mitt senaste "kap" på Högtorgshallen som jag köpte förra veckan: "Kefalotyri Hard Cheese". Inget speciellt fyndigt namn med tanke på att "hard cheese" är ett engelsk slanguttryck för "tough luck".

Tough luck
Och "tough luck" blev det för oss igår när vi misslyckades med första försöket att tillaga osten.
Mycket bättre "luck" idag dock: Man skär upp 5 mm tjocka skivor och steker dem i lite olivolja på medelvärme. Tre röda senare och två gyllenebruna skivor över en grönsaksomelett- voilà en lyckad och värmande lunch. Mer om osten kan ni läsa här. Och ni som vill prova: Grilla inte osten i ugnen och stek den inte på hög värme. Resultatet blir konst(ig) liksom mmmmhhhh ...mini-tegelsten-aktig, fast åt andra sidan hade jag inte smakat eller sett salta getost-stenar förut.

PS. Stort grattis till doldisen Emma Johansson: silver i linjeloppet. Helt otippat. Härligt! DS Foto: Sportbladet

3 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

ja, vilket skitväder ute. Inte alls roligt, tur att vi inte kom ut på sjön som det var bokat. Och härligt att sitta inne och kolla OS.
Osten har jag inte hört talas om tidigare, den måste vi också testa.
Kramis MrsBettan

Anonym sa...

Det har varit lite dåligt med recept på receptbloggen.
Vi som ätit så mycket mat med nya recept. Men vi får bättra oss.

kram

Anonym sa...

Vad hände ?
Kommentaren bara ploppade till så var den där.

Men du förstod nog att den var från mig.