fredag 29 augusti 2008

Peech, lättbetong och spikar

Peech
Sedan imorse har Pooch (till vänster på bilden) fått en kompis. Den nyfunna vännen heter Peech. Båda står på min bildskärm på jobbet och tittar på mig med tre(!!!) ögon. Båda två är gjorda av min alldeles personliga "coach" Totte. Det speciella med Peech är att den är tillverkad av lättbetong. Hans vakande öga är en drossel som är fastsatt men en knappnål. Hans hjärna är en lysdiod och pannbandet en vanlig tråd.
Finns det gränser för fantasin? Nej inte hos Totte och mig.

Lättbetong
Det byggs och restaureras mycket i Vasastan i Stockholm just nu och under våra rökpauser brukar Totte och jag ta en promenad (frisk luft och motion är en strålande kombination) i grannskapet. Under en sådan bensträckare upptäckte vi lättbetongplattor (ytong)(De går att köpa hos Beijer). De är 30 x 20 x 2,5 cm (lxbxh), väger några hundra gram och är extremt användbara - åtminstone för Totte och senare även för mig är det tänkt.
Man kan skära i plattorna med en vanlig kniv, finslipa kanterna med sandpapper, rita mönster med en spik och kluva dem mitt itu med en lineal. Som ni förstår är det Tottes erfarenheter från kl 23.00 igår kväll(!!!) som ligger till grund för dessa påståenden. Eftersom han köpte en platta åt mig återstår det att se om jag är lika "handy" som han. Tror inte det men jag har några roliga idéer som jag ska pröva.

Spikar
Spikar är väl inte så upphetsande egentligen eller hur?!! Nu pratar jag dock inte om vanliga spikar som man köper i järnhandeln utan om handsmidda varianter från Spanien. De är nytillverkade, 11-12 cm långa och används för renovering av bland annat gamla trähus. Kolla bilden ovan) Fick tre spikar av arbetskompisen Håkan idag, behöll två och gav en till Totte.

Små moln
Vet inte vad jag gjorde just idag för att förtjäna alla dessa presenter, men något var det uppenbarligen. Så jag har svävd på små moln hela dagen och inte kommit ned på jorden än.
Nu ska jag ta mig ett glas vin (eller två) och fortsätter på den inslagna svävarbanan)

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Vilka häftiga plattor. Lättare att bära hem än en säck med 25 kg finbetong. Ska bli kul att se vad du hittar på.
Kram MrsBettan