söndag 31 augusti 2008

En lång inspirerande promenad

... gjorde jag idag... på Formex utställningen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Formex är alla inköpares mecka och dit valfärdar alla två gånger per år. Så kom ihåg, allt ni ser på Åhlens, NK, Duka, smyckesbutik eller vilken shop som helst i Sverige har valts ut på just denna mässa. Undantag: kläder (om det inte är läder/ull ditto från Lappland eller Island)

Inköpspris vs. försäljningspris
Varje gång jag besöker Formex så slår det mig hur hudlöst handlarna/butikerna tar betalt för varorna. När man tittar på grossisternas/importörernas priser så är det till exempel en vas som kostar 79 kronor. I butiken i Täby Centrum kostar den 795 kronor. Ett snyggt pålägg, eller hur!!!

Fejk är inne
Lägger upp några bilder från mässan. Trenden vad gäller inredning och dekoration är helt tydlig: ingen äkta vara (typ blommor) utan fejk. Synd för dem med gröna fingrar bra för alla som tycker att vatten är bra för att duscha. Allt på denna bild är snygg fejk.Dessutom får dekorationerna gärna vara rostiga, vilket inte nödvändigtvis betyder gammal utan "inlagd i saltvattenlag".

Härliga lampor
Lamptillverkarna har verkligen gjort framsteg. Golv- och bordslampor har blivit härligt snygga accessoarer. Äntligen!!! (se bilden)

Mässans fulaste monter
Mässans fulaste monter var inte svårt att hitta. Okay, det var inget fel på självaste montern utan på det gräsliga innehållet: Katter, sphynxar, buddhor och trägårdstomtar i en enda röra. Herregud!!!
Som helhet var Formex mässan riktigt inspirerande och "triggade" mig till mitt första försök att skapa något av min lättbetongplatta (se mitt tidigare inlägg), men det får ni läsa om imorgon.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Hade ingen aning om denna mässa. Är den bara över denna helg? Synd i så fall att man inte besökte den, hade varit häftigt att se.
Kram MrsBettan