fredag 22 augusti 2008

Virusattack mitt under medaljregn

Hur konstigt allt kan bli!
OS-medaljerna regnade över de svenska deltagarna igår. Hur kul som helst tyckte jag tills en av våra datorer blev kapad av en utomjordisk jävel som - ja - tog över PCn.
Det var den första virusattacken vi någonsin råkat ut för och då har vi skyddat vårt nätverk med både hängslen och livrem... trodde vi.
(Bilden är från Trainsignaltraining och påminner om Googles OS-loggor...)

En rak höger
Därav inga inlägg igår. Den här rapporten skriver jag på jobbet. Det är en otrolig konst(ig) känsla att inte kunna göra någonting för att dela ut en rak höger till den/de som tagit över vår dator/nätverk. Man kan liksom inte koppla upp den annan dator till internet och kolla vad man ska göra för att bli av en denna inkräktare, för då drabbas ju alla PCn.
Och även om vi hade velat göra någonting för att få en "frisk PC" igen, tillät den främmande jäkeln inte det. Har aldrig varit med om att vara så maktlös.

Dator utan namn
Okay då, vi - min man och jag - är friska och krya... och det är en (klen) tröst. Chansen till blogg, cigarettbeställning, betalning av räkningar, OS-resultat med mera (inte nödvändigtvis i den ordningen) under helgen ser mörk ut.
Då vill jag bara påpeka att just den kapade PCn inte var "döpt". Vad var det jag sa så många gånger förr...

OS-loggo
Gårdagens Google logotyp med höjdhopp som disciplin kunde jag inte plocka in i bloggen (se ovan, ha, ha). Här kommer dagens som visst föreställer kampsport med en tiger i huvudrollen. En rak höger som sagt!

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Att en virusatack skulle drabba er kunde man ju aldrig tro. Otroligt. Men vad gör ni nu? Kan Rob fixa detta ? Fy sjutton, jag lider med dej.
Kramar MrsBettan

Anonym sa...

Stackare !
Hoppas ni kan lösa problemet !

kram