tisdag 26 augusti 2008

Blivande konst och frappé

Det är roligt med arbetskamrater som är (minst) lika kreativa som man själv är. Totte (IT-killen på jobbet) giller att skapa olika "rymdvarelser" och är totalt förtjust i LED:ar (ljusdioder). Han hade köpt ett antal Power LED:ar för att göra något riktigt sofistikerat... vet inte riktigt vad. Tyvärr för hans del - men tur för mig så klart - hade han sönder en LED och den fick jag imorse. Visst har den potential!!! Det kan bli en blomma, ett smycke, en människa eller... vad tycker ni?!!!

Grekisk frappé
Inte nog med Power LED:en. Jag fick en burk med kaffé också. Och inte vilket kaffé som helst utan grekisk frappé, vilket är en spray-torkat "instant" variant som endast finns i Grekland. Konst(igt) att ingen importerar den till Sverige!!!
Totte bjöd på denna drink (som kan "förfinas" med cognac, whisky eller glass) förra sommaren och jag var totalt såld!!!

Äkta variant
Den äkta grekiska frappén dricks ur ett högt glas och görs (ungefär) så här:
Man blandar två teskedar kaffé (eller fler beroende på hur stor kick man vill få) med en halv kopp vatten i en shaker. Sedan ringlar man kondenserad mjölk (finns i specialbutiker i Rinkeby bland annat) över så att det blir två lager i glaset. Glass eller isbitar läggs i sist liksom socker om man vill. En höjdare jag lovar!
Tack Totte, din "frappe" som vi kaller den förlänger sommaren för mig i alla fall.

PS. Bilden är från DN. Alla recept och bilder på nätet visar den "fluffiga" varianten av "frappen" gjord med alla möjliga kaffé- och mjölksorter. Man tager det man haver (i Sverige) heter det väl, eller hur?!DS

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Varför inte denna LED-are i en tavla. Jag vet ju inte hur stor den är förstås.
Kondenserad mjölk kan man köpa i vanlig livshandel, den brukar stå bland bakverken. Om du lägger hela burken i vatten och kokar den i 4 timmar får du en härlig kolasås. Häftigt va. Kaffet lät ju spännande med den mjölken i, det måste jag prova någon gång.
Kramis MrsBettan

MaMalena sa...

Vilket roligt sätt att servera frappé. Jag har bara druckit det med vanlig mjölk och socker och isbitar. Skall genast prova!! Borde inte frappé-pulver gå att köpa i nån av de grekiska affärerna i stan??
/Malena