torsdag 7 juli 2016

Femte dagen i rad och kostnadsfri underhållning


En turistande familj från Sverige som verkligen umgås med varandra - NOT. Sonen lyssnar på musik, pappan har slocknat i värmen och mamman väljer sociala medier som umgänge.


Ett medelålders par från England som är inne på sitt andra glas rosévin. Kolla mannens ansiktsfärg.


Inte alla är turister. Den här killen är en typisk söderkis med "attityd". Love it - så långt från "lagom" och "politiskt korrekt" man kan komma.

Den här skatan gillar Bregott. Den öppnade locket och sög i sig det vid det här laget flytande smöret...


... tills måsen jagade bort konkurrenten. Bregott paketet ligger på toppen av parasollet. Observera att skatan och måsen står på en vit fotboll.

Det är inte ofta vädergudarna är nådiga med oss nollåttor, men den här sommaren verkar vara en kompensation för fjolåret. Kan ni tänka er att vi nu har haft fem dagar i rad med strålande solsken och temperaturer upp till 23 grader. Kvällarna och nätterna är dock kalla – 11-14 grader, men just i år gör det inte så mycket. Euro 2016 pågår ju och då sitter jag ju framför tvn och inte på balkongen. Helt okej fördelning alltså.

Snart slut
Det är flera av er (som inte är så intresserade av fotboll) som har konstaterat att Euro 2016 snart är över. Japp, bara två matcher återstår – semifinal 2 ikväll mellan värdnationen Frankrike och Tyskland samt finalen på söndag. Vinnaren ikväll får tyvärr inte möta Wales som jag hade hoppats på utan Portugal, som vann med 2-0 i en match där faktiskt Wales dominerade i den första halvleken.

En tröst

För att trösta mig själv över Sveriges bedrövliga insats i detta EM köpte jag den här boken idag. En ursnyggt layoutad bilderbok (286 sidor) i 4-färg, som jag kommer att sluka. Kan även berätta att jag upplevt VM 74 och VM 1994 på plats i Tyskland respektive USA. 1998 var jag också i Frankrike, men då var ju Sverige inte med. Att återuppleva härliga minnen är aldrig fel:-)

PS. Bilderna ovan har ingenting med inlägget att göra, men jag kan inte låta bli att visa er denna kostnadsfria underhållning på Snaps vid Meborgarplatsen idag. I love my zoom:-) DS.

25 kommentarer:

nalta norrland sa...

Gratis underhållning är inte det sämsta å ett viss mått nyfikenhet på sina medmänniskor är sunt.

FREEDOMtravel sa...

Bilden på skatan är ju grymt bra fångad! Sånt man kan lyckas med när man alltid är beredd med kameran ;)

Ditte sa...

Härlig underhållning när den är som bäst och dessutom i mina hemtrakter.
Bilderna på fåglarna är "outstanding"och bättre än så om dte äens är möjligt är att fåglana står på varsin fotboll.
Även personstudierna uppskattas högt.
Vi passerade här idag och kanske var ni då på plats.
Och tänk attt du varit på plats på VM i fotboll flera gånger. Där ligger jag i lä. Har endast upplevt ett OS och det var i Peking 20008. (Damfotboll , fri idrott, simning m.m.) Jo, jag var på plats då VM i fotboll (damer spelades i Kina) 2007 och såg då Sverige spela mot Nordkorea och Sverige vann där med 2-1 och jag kom i krig med Nordkorea o platser på läktaren.
Inser att det nu inte blr vare sig fler OS eller VM om inget oförutsett inträffar.
Önskar dig stort nöje med den nya boken.

Annette sa...

Låter intressant det där om Skatan, men var är den..? ;) Jag ser två andra arter, men ingen Skata :)

Gillar ju dina bilder som är små sociala ögonblicksbilder från vimlet också. Jag hoppas att familjen på översta fotot har pratat och umgåtts intensivt i flera dagar, och nu tar de en liten paus igen för att samla kraft för nästa etapp i turistandet. Annars vore det ett ganska hemskt sätt att umgås på. De rödlätta (...) på andra bilden har nog mer färg än jag i sommar, även om rött kanske inte brukar vara den färg jag får av sol... och vin. Visst har det varit en perfekt sommar! Och vår. Och vinter faktiskt. När hände det senast?! Alldeles lagom temperatur. Kvällarna är kyliga, men mig gör det ingenting. I går var jag och tjejerna ute och fotade vid 22, då kändes luften nästan som sensommar, frisk. Jag tänkte på bilden på mannen i röd nättröja, fläta och stora öronringar. Han kanske inte är politiskt korrekt, men han är antagligen helt rätt i det gäng han umgås. Han är väldigt lik en jättetrevlig MC-åkande pappa till en kompis till våra tjejer. Han är med i en HD-klubb, där skulle nog killen på bilden också vara helt korrekt. Kul att se hur vi människor gillar att passa in i grupper.

Fotboll är ingenting jag kan något om, men jag gillar att Frankrike gått vidare till finalen, jag kanske till och med tittar på den eftersom Frankrike är med. Jag tycker att de kan behöva den här fotbollsframgången, med tanke på hur tufft de har haft det.

Ha en bra dag!

Eva Trillian sa...

Trevligt att sitta ute i sommarsolen - och roligt att titta på folk :) Funderar ibland på vad folk får för bild av mig och sambon där vi sitter och knappt pratar med varandra för att vi people-spanar :) Prata kan vi ju göra på vägen hem.
Nu, så, finalen kvar. Inget lag jag hejade på hamnade där - men, det kanske blir att jag ser den ändå ;)

Susanne sa...

Vädret är fantastiskt nu och förhoppningsvis resten av sommaren. Ikväll ska jag på Snaps ochiffrerat på folk. ;)

Emma, Sol som sol? sa...

I Spanien kallas ju engelsmännen för roast beef av en anledning!
Bilden på truten med ena foten på bollen är suverän! I'm the KING!

Anki sa...

Snart är det överstökat - ja, fotbollen alltså :)
Jättefina bilder på fåglarna - speciellt den sista med truten som verkligen har attityd! Snyggt!

Steve sa...

Vilken tur för dig att det finns fotbollslitteratur att sluka nu när EM går mot sitt slut.

Comsi comsa sa...



Skatan med bregottpaketet var ju bara helt underbar, hur hann du få en så perfekt bild? Å med tassen på fotbollen var verkligen kanon.

Solig kram ♥

Unknown sa...

Gillar också din zoom önskar mig en sådan!
Vi håller tummarna för att solen stannar ett tag till, gärna de två sommarmånaderna ut.
Nu är det bara finalen kvar sen är du fotbollsfri för ett tag;;-)
/kiki

Susjos sa...

Måste vara fantastiskt att vara på plats live på stora mästerskap i fotboll, lite som jag och ESC, hehe!
Nu säger jag godnatt från Las Vegas som idag varit fullt med poolparty, god mat och så en show ikväll! I morgon åker vi härifrån...

Ama de casa sa...

Härliga bilder! Bara älskar dom på skatan och måsen (egentligen kajan och truten, men jag tänker inte säga nåt om det... ;-) )

Ja, Wales åkte ut - även dom likt Island med flaggan i topp :-)

Nu tror jag att jag håller på Frankrike i finalen. Minns den härliga stämningen där i Paris när fransoserna tom hem VM på hemmaplan :-)

Anita Malta sa...

Vilken helt fantastisk bildkavalkad du visar Beate !! Visst är det kul att spana på andra i sin omgivning. Reagerar ofta på att det kan sitta ett helt gäng vid ett och samma bord och alla, precis alla, är upptagna med sina telefoner istället för att umgåes. Ibland undrar jag faktiskt om de sitter och sms:ar till varandra, verkar ju knasigt ;-) Själv tycker jag ofta att det känns lite svårt att rikta kameran mot okända människor i min omgivning fast det är ju just det jag gillar. Min stora och lite klumpiga Canon är ju inte direkt osynlig och zoomar jag så blir det ännu värre, som en jättesnabel sticker ut ;-D Nu fick jag en Iphone av maken när jag fyllde år så jag ska testa att fota lite med den.
Som sagt, superbra bilder med mycket att kika på, gillar killen med attityd :-D ..och fåglarna, wow grattis !! Du vet hur du ska hantera din kamera !!

cat sa...

Ha ha ha till den röda engelsmannen! Lite sorgligt är det att vi människor inte umgås med varandra längre utan att många heller väljer det digitala.

Wow till dina fågelbilder! Dina troligtvis bästa hittills. Du kan snart bli en riktig naturfotograf.

Guldkryckan sa...

Jäkligt fina bilder Bp.
Gillar ju måsar jag, är uppvuxen med att vakna av deras "käbbel" och tycker det är trevligt att höra dem till skillnad från många andra. :)

Politisk korrekthet?

Samma t-shirt som jag brukar ha....Motörhead for life ;)

Ha en skön dag Bp :)

Mias Mix sa...

Ja himla trist att inte Wales lyckades stå emot Portugal. Lika trist att inte Tyskland vann igår. Tyckte tyskarna var värda vinst. Men kul för Frankrike som hemmanation :)
Ja nu har du mycket att läsa och titta på, kul med gamla minnen. När vi såg VM-finalen i Lima för två år sen trodde alla att vi var tyskar och kom o grattade efter matchen :)
Fina bilder på fåglarna och även på människorna. Tyvärr ser ju dagens umgänge ut precis som du visar men mobiler, plattor mm...
Kul med barnen på gården som spelar spontanfotboll! Visst blir det mindre och mindre av den varan men vi har ganska många spelande ungar i alla åldrar. Dessutom fick vi en ny lekpark för ett halvår sen och då byggde de även en Q-lan-plan, du vet en sån där liten konstgräsplan med sarg. Nu spelas det jämt på denna plan, bara på skoj, små miniturneringar mm. Då har grannarna mage att klaga att det är för hög ljudvolym så att de inte kan sova med öppet fönster... De har anmält till kommunen som i sin tur lämnat över till polisen... Blir så less, varför kan man inte vara glad när barnen spelar!!
Ha det bra! Kram

Guldkryckan sa...

PS: Kommer att bo på hotell nån kilometer från Brorsan.
Hägersten hette det tydligen.

Fick tips om Scandic i City men valde att bo närmare brorsan så vi inte sumpar massa tid på resor och sådant skräp ;)

Tackar för tipset där om filmgrejen....ska kika på det :)

Geddfish ♥ sa...

Asså, jag bara älskar dina närgångna folkstudier! Det är ju tyvärr så som det ser ut, tänker på sociala medier.
Det är därför jag inte har med mig något speciellt bloggverktyg, då jag träffar mina barn. Vill umgås.
Dina fåglar, särskilt Bregottpippin, är ju såpass underbara!!!
Ha en go fredag ♥

Days by Johanna sa...

Gillar när du ute och smygfotar människor!!! :) Kul måsen lagt upp foten så där snyggt haha... och skator bara tar och tar

Jag hoppas Frankrike vinner EM....

biggeros sa...

Varför umgås man inte mer?? Många gånger ser man att alla är inne i sin egna internet/ data värld utan att samtala med varandra. Snart är människan tvungen att gå på "hur-man-umgås-kurs" Härliga och spontana bilder. Trevlig helg😚😙

KajsaLisa sa...

Vet inte vad jag skall tycka om nätbrynjan, skitful eller häftig.nu fick jag se en till av dom härliga dagar man sovit bort när man jobbat natt.

Misstossequeen sa...

Tack för din fina kommentar i Johannas blogg :)

Carita Liljendahl sa...

Fint fångade fåglar fastän jag inte gillar att de knycker mat eller sitter och väntar tills människor lämnat uteserveringar...
Och det där med "socialt umgänge" - så där är det ju allt som oftast nuförtiden.

Anders W sa...

Kajan var en riktig gourmet. Tack för bilden!!!