tisdag 28 december 2021

Weekly Photo Challenge: Vecka 52 – ”Gilla”

Alla vi som har deltagit i Sannas Weekly Photo Challenge sedan 2017 har gillat utmaningen skarpt. Så synd att Sanna nu slutar med temat. Än en gång vill jag tacka för fyra år med fyndiga, kluriga och överraskande ord som var perfekt hjärngympa för mig. Lycka till nu Sanna!
 

Gilla
Så idag är det sista utmaningen, om inte någon vill ta över temat.  Bara att gilla läget;-) Alla mina bilder är dagsfärska. Enjoy! 

Här är jag kluven. Vad ni ser på bilden är snögegga som ramlat ned på parkeringsgaragets golv från en bil. Ogillar geggan skarpt. Den är i högsta grad äcklig. MEN den svarta snön vittnar om något jag gillar, nämligen att det faktiskt har blivit ”varmare” än 6-12 minusgrader ute. Hela en plusgrad idag:-)

Det är första och sista gången jag dricker bryggkaffe hos Balders Bröd. Muggen gillar jag, den är jättesnygg. Kaffet däremot var jag inte ett dugg förtjust i. Hade dock inget val, då espressomaskinen inte fungerade när jag kom.

En sneak peek hos Melanders. En tjej höll på att fixa svenska "nyårstapas". Gillas skarpt!

Återigen – Lidl levererar. Det tycker jag om:-) Den här veckan har Lidl en Harry Potter drive. Perfekt tajming, då olika HP-filmer just nu går på tv. Här ser ni Gryffindor halsduken. Gryffindor är ett av fyra ”elevhem” på Hogwarts, en skola för häxkonster och trolldom. Har läst alla böcker i serien och gillade dem allihopa.

Flera bidrag till temat hittar ni här.

15 kommentarer:

Violen sa...

Gillar din tolkning, den är kreativ och varierad med fina, färska bilder!
Ja, då är det här roliga slut och jag vill passa på att tacka dig för alla kommentarer på min blogg! Jag har läst dem med stort nöje.
Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR!

Geddfish ♥ sa...

Många äro de utmaningar som jag varit med i under årens lopp. Jag har självklart varit med i Sannas utmaning några år, men det är ett tag sen.
Skyltsöndag är väl den som hållit längst.
Just nu går snösvängen här inne på vår gård eller park, vad som. Massa vitt har fallit ner.

Ja, vi ses väl i bloggen före nyår.

Ditte sa...

En fin sluttolkning av detta roliga fototema. Varierat och kul!
Vi får glädja oss åt alla temaord vi fått att tolka under dessa fyra år.
Jag gillar också att det är varmare men ack så trist att snön nu antar en brunaktig nyans. Och inte blev den snyggare i garaget.
Snygg var koppen som jag också gillar. Men om inte kaffet var bra så var ju koppen någon liten kompensation.
Tack för tips om dessa Harry Pottersaker på Lidl. Får titta in där . Barnbarnskillarna är ju fortfarande intresserad av H. P. och ser om filmerna.
Ska titta in i Östermalmshallen i morgon och se till att få hem lite tapas till Nyår. Kan tänka mig att utbudet är stort. Här är det ju gott om fiskhandlare. (Gillar även Lisa Elmqvist.) Kanske blir det även en titt och lite inköp i Hötorgshallen.

Carita Liljendahl sa...

Trist att Sanna slutar med utmaningen - tyvärr har jag inte haft tid att delta i den själv i år. Det finns så många bra utmaningar. Skyltsöndag är ju bäst, och så Fem en fredag och Orsakullan och kanske jag hittar nya nästa år?

femfemman sa...

Nyårssnittarna skulle jag nog också gilla.
Lidl har jag inte handlat i på flera år. Finns inget på nära håll. Men jag kommervihåg att det finns lite av varje där. Harry Potter tema, det duger absolut.Ha det gott !

LillaSyster sa...

Det tillhör väl nästan allmänbildningen idag att ha läst Harry Potter=) Vi var i London då första boken släpptes ...mäktig upplevelse. Har också läst alla, den första på engelska, resten på svenska och alla filmerna står i dvdhyllan. Vi besökte även utställningen då den var i Norrköping.

nalta norrland sa...

Elin fick Harry Potter och det fördömda barnet av mig i julklapp 😃 HP har hängt med länge… inte helt fel.
Snö som är smutsig av en eller annan anledning är inte kul, tänker på kommentar jag läste/hörde Du ska inte äta gul snö!!
Jag väljer oftast cappuccino om jag fikar ute på lokal… vanligtvis ör vanligt kaffe så skunk 🦨
Men koppen var fin 👍
Ska jag berätta något lustigt 😜 Brisas föräldrar ska åka till Island med Brisa och vara borta i ungefär fem dagar, åker måndag efter nyår om jag förstod rätt, jag googlade de nya restriktioner och yes de får sitta i karantän när de landar på Island, i fem dagar… lönt att kosta på sig en resa om man inte får lämna hotellet?
Nu får ju dom göra som dom vill, men ändå 🤔
🤗

Guldkryckan sa...

Såg en hel hög med grejer på Lidl när jag var där i förra veckan, sortimentet är verkligen tilltalande numera, inte bara mat och dryck, de har ju så mycket annat i sitt sortiment.

Bryggkaffe kör vi med här numera ganska ofta, men ute på stan är det ju lite si och så med just bryggkaffe...hujeda mej.

Ha det bäst nu Bp.

Susjos sa...

Snyggt gillat, roligast var väl den gråa snösörjan som blev till något positivt, hihi!
Va kul att du läst Harry Potter! Jag läste den första boken högt för yngsta sonen minns jag, fascinerande och välskriven!
Trist att kaffet inte smakade på Balders, tycker det är svårt att få gott kaffe ute, köper hellre en kaffe latte när jag är ute, men hemma dricker jag svart!
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Ja, nog är vi många som har gillat Sannas underbara utmaning, men jag har full förståelse att hon pausar nu och hoppas innerligt att det blir bra för henne i den nya livssituation som har uppstått.

Duktigt av dig att hitta nåt positivt med geggan :-)

Balders bröd-loggan väcker många minnen. Fanns (finns?) även i Sollentuna C.

Nyårstapasen såg väldigt goda ut!

Harry Potter... Har varken läst böckerna eller sett nån film. Ooops! En brist i allmänbildningen kanske.

Snyggt gillat!

Eva sa...

Tycker du som är så påhittig ska ta över något liknande Sannas. Du har en otrolig förmåga att variera dig och göra egna tolkningar. Alla känner till dig och du är en samlingspunkt i bloggvärlden. Kan tänka mig att det är en överväldigande mängd personer du bloggar med som skulle välkomna det.

Paula Merio sa...

Haha, första fotot ser ut att visa något hårigt i närbild! Eller vad är det för skäggstubb som syns på det vita golvet?
Espresso har jag kanske druckit tio gånger totalt, jag behöver hinkar med kaffe och då är en liten espresso inte mycket att ha. Men gott var det vill jag minnas. Snittarna blir jag inte klok på vad de innehåller, ser mer ut åt det söta hållet än det salta. Men vackra att titta på.
Maximal otur att Lidl ligger på andra sidan Falun. Vi brukar gå hemifrån dottern dit, en rejäl promenad men den trevlig då den går längs Faluån. Men det blir ju inte ofta. Harry Potter är oläst här, liksom alla andra liknande sagor.Har inte riktigt analyserat varför...jag kanske bara tror att det inte är något för mig..

Vilt og vakkert sa...

Heisann, hvor mye en giller, ... aller mest nå "giller" jeg å ønske det beste for året som kommer, til deg også!

Og du, kan ikke du fortsette utmaningen, det tror jeg vi alle vil "gille"!

KajsaLisa sa...

God fortsättning, geggan såg inte kul ut men gillar nyårstapasen, som såg spännande ut.
Jag har läst första boken och sett några av filmerna, en modern klassiker.

Lillian "sognafaret" sa...

Om du også savner Gemsweekly, så skal jeg prøve på en fortsettelse, Velkommen for å ta en titt. https://sognafaret.blogspot.com/2022/01/ukens-ord-hap.html