måndag 27 december 2021

Glad måndagDet var absolut inget fel på den här måndagen. Julen är (äntligen) över; åtta minusgrader hade bytts ut mot som högst tre; ett Täby Centrum som håller öppet till klockan 21 under mellandagsrean för att undvika trängsel; ett nytt år på G och så fick jag bilder av två vackra amaryllis som bästisen Yvonne försöker ”sälja in” hos mig till nästa jul. Som sagt, absolut en helt okej måndag. 

Mellandagsrea
På tal om mellandagsrea så undrar Orsakullan om jag tänkt mig några fynd. Jo, det har jag absolut planerat. Har inte tänkt på kläder i första hand utan på böcker. Som medlem hos Akademibokhandeln har jag nämligen 30 procent rabatt på utvalda böcker. Ja, ni förstår;-) 

Fotbollsåret
Årets höjdpunkt på tv4 ikväll - Fotbollsåret 2021 sammanfattas och de bästa spelarna hyllas. Bland priserna som ska delas ut finns Diamantbollen, Guldbollen samt Fotbollskanalens hederspris. Dessutom ska landslagsåret sammanfattas med ett EM för herrarna och ett OS för damerna. Bingo för en fotbollsälskare som mig:-) 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

Det är Orsakullan som håller i ” December 31 dagar”.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Hipp hurra då var glada julen slut och tomtejäveln har vi kastat ut 😜 jag försökte att J skulle ta ut granen🎄 den höll på att välta när Tedflrdöjte fånga Vår Lilla Fru Katt 😅 men J blev nästan upprörd 😜 nog kunde vi ha granen fram till januari .
Mellandagsrea finns inte hör omkring hade jag tänkt påstå, men ärligt talat så vet jag inte.
Böcker är bra.
Bokus har rea på nätet.
Gillar Yvonnes blombilder 👍
🤗

LillaSyster sa...

Glad måndag! Satsa du på amaryllis till nästa år, du kommer inte att bli besviken. Finns ju både som snittblommor och lökväxt. Ha det bäst!

Ditte sa...

Ja, visst är det skönt att det nu dröjer ett år till nästa gång. Och träffa vänner, äta gott (inte den s.k. julmaten) kan man ju göra hela året.
Väldigt vacker amaryllis från Yvonne. Ska nog satsa även på en randig till nästa år. Den jag har nu blommar med 10 klockor och kanske blir det ett par till. Den är dock röd. Men väldigt vacker.
Vad gäller reor så handlar jag sällan då. Köper det jag vill när jag vill.
Men jag ska ta en tur till "Skrapan" och Akademibokhandeln för den ska läggas ner och det är 50% på en hel del. Jodå, har också 30% men kan nog inte kombinera rabatterna.
Fotbollsåret ska vi också se i kväll. Kanske i valda delar ...
Blir bra!
Så visst blir det en bra kväll.

nalta norrland sa...

1963 då blir byggdes muren. Många i forna Västtyskland säger att de gärna behållit muren då östtyskar är lata och är en belastning för västtysk ekonomi. Rätt otäckt att de tycker så.

Jag var till Berlin året efter muren föll.

Susjos sa...

Amaryllis är verkligen en enkel blomma att hantera, den ska ju knappt ha vatten! Fina är de också när de slår ut.
Aha, då är du upptagen att se på TV nu, för här är också tv4 påslagen, men bara för att jag inte vill se ettans serie just nu om en Kunglig affär del 3, för jag vill se del 2 på svtplay först!
Ingen glad måndag på min blogg i dag, men nu kan det bara bli bättre!
Ha en fin fotbollskväll!

femfemman sa...

Tack och lov! Ett helt år till nästa jul.
Rea det är det dåligt med här omkring. Finns ju knappast några affärer. Köper ändå inget på rea, så det spelar ingen roll.Har lärt mig läxan; det man köper på rea och aldrig använder blir mycket dyrare än det man köper för att man verkligen vill ha... till fullpris... och använder!

Paula Merio sa...

Så du har en julafton till ikväll, inte illa alls! Som du förstår var det inget program jag reagerade på i tablån, har faktiskt inte knäppt på teven idag alls. Men imorgon börjar tour de ski, och jag hoppas på många blågula och blåvita framgångar. Idiotiskt upplägg, två första dagarna i SVT och sen går sändningarna över till Viaplay!Det blir ju varken hackat eller malet. Jag är ingen opp-amaryllis-människa, men färgen på den blomman var något helt annat än de röda! En av mina tre hyacinter har äntligen börjat blomma och dofta, två har inte vaknat till liv. -15 hos mig idag, burr

Stefan Karlsson sa...

Vackert!

Ja, det var den helgen. Nu är det grå vardag innan nästa helg tar vid och när vi vaknar på lördag är det nytt år.
Det går fort nu....

Ama de casa sa...

Vilka läckra AMAryllisar! Klart du ska satsa på såna till nästa år - dom håller säkert bättre än både julstjärnor och hyacinter :-)

Här hade vi +23,5 grader i skuggan igår eftermiddag och just nu är det +16. Temperaturerna håller alltså på att fixa till sig även här :-)

Hoppas du hittar några riktigt braiga böcker - rabatter är ju aldrig fel.

Ha en fortsatt glad vecka!

Geddfish ♥ sa...

Det var väl en riktigt glad måndag för dig! Amaryllisarna gillade jag, så tjusiga.
Visserligen hade jag en magisk jul men det är skönt när det blir vanligt igen också. Så väl värt att se lilla My få glädjetårar över fina paket och att få se på Kalle Anka för första gången i hennes liv.
Ha en bra tisdag!

Guldkryckan sa...

Jo, känns helt ok att det är över för denna gång, jag är mätt som sjutton.
Igår blev det spagetti och ris till middag, julskinka vill jag inte se åt ens just nu ;)

Såg lite på fotbollen där som du tar upp i inlägget, efter fem minuter tittade jag och frugan på varandra och kastade oss över fjärrkontrollen båda två, vi bytte kanal.
Trevligt för de som gillar fotboll förstår jag, jag står över. ;)

Ha nu en underbar dag Bp och hoppas du hittade många fynd i bokhandeln.

Carita Liljendahl sa...

Kollade en del av Fotbollsåret 2021, men även finska unglejonens hockey som kom samtidigt.
Jättefina blommor här och jag tackar dig innerligt för att du är med i glad måndag!