måndag 20 december 2021

Glad måndag

Jo då, det var inget fel på denna soliga måndag, förutom temperaturen och blåsten då, men man kan ju inte få allt här i livet, eller hur;-) Middagen var det absolut inget fel på heller;-)

Cliffhanger
Börjar med en fantastiskt rolig överraskning/julklapp i brevlådan idag. Avsändare: Anki. Tusen tack för den vackra julklappen. Ni som läser det här – ja, ni får vänta ett par dagar innan jag avslöjar vad det var jag fick av fina Anki;-)

Fotografering genom en bilruta
Ja, det har jag då aldrig lyckats med – nämligen att fota något inifrån en bil. Ama är ju världsmästare på det, så jag gjorde ett försök igår. Resultatet ser ni här. Själv är jag rätt så nöjd med att jag fick med två gigantiska byggkranar framför den orangea himlen;-)

Japansk juldekoration
Jo då, vår favo japan Gima har julpyntat. Nästan smakfullt måste jag säga. Och då har ni inte ens sett restaurangens stora fönster. Orkade inte fota utsmyckningen i en iskalla blåsten.

Bidrag 1 från Yvonne
Är man poppis så är man. Yvonne som blev headhuntad till en ny arbetsplats fick den här exceptionellt vackra buketten av sin forna arbetsgivare.

Bidrag 2 från Yvonne
Yvonne läser DN och där hittade hon den här teckningen. Serien Muralgranskaren av David Nessle får mig att skratta gott.  Skönt med människor som har lite distans till olika religioner:-)

Visst var det en glad måndag!!!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Suktade över sushin. Har liksom inte fått äta något idag men är glad för att du kunde äta dem. (Var på gastroskopi)
Vad gulligt att Anki skickade en julklapp.Förstår att du blev glad-
Tycker bilden du tog genom rutan blev riktigt bra. (Antar att det inte var du som körde-) Kul att byggkranarna också ville vara med på bild.
Buketten Yvonne fick är ju sagolik. Vilken färgprakt!
Skrattade gott åt sista bilden. Piggade helt klart upp.
Absolut en god och glad måndag.

Freedomtravel sa...

Sushin ser fantastiskt god ut!!! Himlen är också fantastisk. Vi såg också en otroligt röd himmel när vi promenerade igår :)

nalta norrland sa...

Bra fångat genom bilrutan 👍
Skönt Du har allt klappat och klart oberoende varför det ör så… Ditt liv och Ditt val 😃
svar Jo yes egentligen skulle inte Elin fått gå på bio, men samtidigt känns det snart som vad har det gör betydelse 🤔 med ansiktsmask och förhoppningsvis bara friska människor 😜 det är jäkligt svår balansgång.
Sedan OM Elin är sjuk eller inte 🤔 hon är vad jag tycker inte sjukare nu än i torsdags, fredags och då var hon på skolan, men sen dess har det blivit känt att covid19 förökat (!) sig och plötsligt blir skolan jäkligt snabb med att skicka hem elever.
Vi lär inte göra någon covid19 test - Elin fick vaccin dos nr 2 i fredags. Det kan ju vara biverkningar- man kan ju typ reagera med att bli sjuk, Znogge och hennes man fick dos nr 3 i fredags och både fick biverkningar, feber och hängig.
🤗

LillaSyster sa...

Mmmm sushin ser magiskt god ut. Fin bukett din bästis fått.
Snögubben på skidor är inte så stor...30cm kanske. Spännande med din julklapp från Anki.

KajsaLisa sa...

din lunch såg god ut, vacker soluppgång och det är klart att byggkranarna skall vara med.
Sista bilden var kul

Geddfish ♥ sa...

Det var en kalasmåndag för dig, läser jag!
Skrattade gott åt det sista kortet med Diefwulen och övriga mörkheter.
Vilken kanonbukett som Yvonne fick, hon måste vara eftertraktad arbetskraft!
Supersnyggt foto på kvällshimlen!
Sushi. Jag har varit på väg att köpa sushi men inte kommit till skott.

Svar: Nej, inte gick jag eller cyklade 2 mil enkel x 2 i kväll. Vi var på en ö. Jag fick allt skjuts. Tack för omtanken.

femfemman sa...

Mamma sushi.
Vacker himmel.
Läcker bukett.
God natt

Susjos sa...

Mums med sushi, vår lilla sushi-restaurang finns inte kvar här i kvarteret, då de håller på att renoverar och gör om husen vid rondellen, den ska förhoppningsvis komma tillbaka!
Tjusigt foto genom bilfönstret, otroligt fin bukett Yvonne fick.
Och en rolig sista bild!
Ha en glad tisdag också, som snart gör entre!

Anni sa...

Så gott med sushi! Så vacker bukett! Så orange himmel! Så bra illustration från Muralgranskaren! Så roligt det var att få visa alla kakor mm hos mig :-)

Gunnel sa...

Det är alldeles för länge sen jag åt sushi. Vad sugen jag blev nu. Du har verkligen fått bra skärpa på fotot. När jag fotar genom en bilruta fastnar aldrig det jag tänkt mig på plåten. Jättekul bild på slutet. Stackars jultomten!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Så gulligt att du fick paket. Sådant gör en absolut glad, och det är du verkligen värd. Det ska bli kul att se vad du fick för något sen. :D

Ama de casa sa...

Du piffade väl till sushin med den färska wasabin från ICA? ;-) Den såg väldans god ut i alla fall :-)

Haha! Att fota från bilen är verkligen inte det lättaste, jag tycker du lyckades alldeles utmärkt! Du ska bara veta hur många bilder som Anders måste radera innan dom får komma in i stora bildarkivet. Sen får han ju också ta flera varv i vissa rondeller när jag missar med kameran. Trots det så blir dom flesta bilderna både suddiga och sneda :-D

En väldigt vacker bukett! Om dom gett henne såna innan så kanske dom inte skulle ha blivit av med sin duktiga och populära medarbetare...

Verkligen en glad måndag! Bara ett fel i inlägget: Klipphängaren... Jag gillar inte klipphängare! Fast jag får väl sjå mig i vanlig ordning :-)

Anki sa...

Jag tycker du lyckades bra med din bild genom bilrutan - snyggt!
Yvonne bukett är jätteläcker! Det är säkert även sushin!
Ha en fin tisdag!

Annika sa...

Sushi, bara älskar det!!
OCH solnedgångar som är så där vackra i färgerna som den du fotade.
Såg tidernas vackraste månuoppgång igår. MEN jag kunde inte fota, körde bil själv. Men det var som en orange apelsin som steg upp. GUD så läckert.
Ser fram emot att se paketets innehåll :-)

christian sa...

Tycker nog du lyckades ganska bra denna gång med att fota från bilen, mycket vackert ljus . . .