torsdag 30 december 2021

Tråktorsdag

Ingen utgrävning/avisning av bilen behövdes idag.

Ingen som brydde sig om avståndsrekommendationerna.

Slutet på kön till Systembolaget är till höger, där den lilla pojken med blå jacka står. Till vänster Systemets egen "ordningsvakt" i gul reflexväst som kollade att alla i kön höll rätt avstånd och att det inte var för många personer i lokalen samtidigt.


Som många av oss har konstaterat så är det väldigt tråkigt att Sanna inte fortsätter med sin ”Weekly Photo Challenge”. Att sedan fler av er har uttryckt önskemål om att jag skulle ta över temat  är inte ett dugg tråkigt utan väldigt smickrande. 

Krav på tankeverksamhet
Men ärligt talat är det ju faktiskt en massa jobb med Sannas utmaning. Det är ju inte som Skyltsöndag, där man ”bara” lägger upp några skyltar varje vecka. Sannas tema kräver ju lite mera tankeverksamhet. Jag menar bara att sammanställa en lista med 52 ord kräver sin man/kvinna;-) För att inte tala om veckolänkarna till Inlinkz. 

Nej tack!
Så nej, jag har inte för avsikt att ta över ”Weekly Photo Challenge”. Tråkigt att temat ”dör” och tråkigt kanske att jag inte orkar ta över, men det borde ju finnas fler därute i Blogglandia som är sugna att föra temat vidare. 

Väderomslag
Det blev som jag önskat mig. Fyra plusgrader och regn. Behövde inte ens borsta bort snön, den hade töat av sig själv. Perfekt. Måste dock medge att åsynen av parkeringsplatsen var minst sagt tråkig. (Se bild 1.)

Trängsel
Det förvånar mig inte ett dugg att smittspridningen fortsätter öka i Sverige och att antalet nya fall är det näst högsta som någonsin uppmätts. Trängseln i gångarna/butikerna och på restaurangerna samt köerna i Täby Centrum visar tydligt att alla verkar vara urbota trött på alla restriktioner. Undantag: Systembolaget och Apoteket, där det fanns ”vakter”. (Se bild 2 och 3.)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Alla bilder jag lägger upp har någonting med inlägget att göra. DS.

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Var på COOP och handlade med min mor, hon hade bett om skjuts så... hur som helst var vi nästan helt själva inne på affären förutom personalen, jag såg två andra människor, helt perfekt upplägg för min del.
Vi har fått lite mer snö... pytte lite ;-)
Nu har jag plockat fram min laptop så får vi se ifall jag grejjar den nya headern.
Klart Du inte ska ta på Dig mer än Du vet Du känner för... Du ska föregå med gott exempel och visa mig att man icke behöver göra alla folk ber en om ;-)
Nä men allvarligt så om det inte känns roligt så gör det inte.
Nu ska jag koka ihop lite mat till mig å Elin, jag är hungrig.
kramkram

Geddfish ♥ sa...

Jag har haft det rätt så OK idag. Slaskigt ute och två vändor har jag gjort, en med cykel och en gåendes. Faktiskt köat till Systemet ute för första gången, men det sköttes snyggt. Willys var sen med sina varor till luckorna, dock inte försenade och paketutlämning på ICA helt OK.

Dina bilder beskriver verkligheten, snyggt bloggat!

Guldkryckan sa...

Var på en secondhandbutik härom dagen, man fick ta med sig en galge in i butiken, trögtänkt som jag ibland är sa jag att jag inte skulle handla kläder, hur skulle jag kunna veta att det var deras sätt att hålla koll på hur många som var inne i butiken.

Nä, avstånden hålls inte och munskydd används inte heller i sådan utsträckning som är önskvärt.
Såklart att smittspridningen fortsätter då.

Tillönskar dig en fin kväll nu Bp.

LillaSyster sa...

Tråkigt att folk inte orkar hålla i ett tag till. Det är ju inte så himla svårt att hålla avstånd. Det är verkligen respektlöst att inte göra sitt bästa. Ha nu ett gott slut på året!

Guldkryckan sa...

PS: Frugan tackar för gratulationen. :)

Susjos sa...

Snacka om tråkigt väder idag, grå grå grå, och på Ica Maxi i Häggvik var det också kö in, och parkeringen var så gott om full, jösses, har aldrig varit med om maken! Kändes som alla var där och handlade inför nyår! Bra att de inte släpper in för många tycker jag, trots det så var det lite trångt på sina håll och svårt att hålla avstånd, men hur hade det sett ut om de släppte in alla på en gång, ännu värre!!
Ha det fint!

femfemman sa...

Är ju inte den som följer några teman...MEN anser att just tråktorsdag borde läggas ner. Är nog en yrkessjukdom, att reagera mot att något ska vara negativt utan att först testat.
Tråkigt väder ja .. men annars helt ok dag.
Känns gott att vara lantis, då du veskriver trängseln. Avskyr oorganiserade folksamlingar. Alltid. Sitta på rad i en konsertlokal...eller fotbollsarena... det funkar bra. Ha en fin torsdagskväll!

Ditte sa...

Visst framgick det mycket tydligt att bilderna hade med inlägget att göra . Bra illustrationer.
Visserligen var det tråkigt väder idag men skönt att du inte behövde skotta fram bilen och isa av den.
Märkligt att folk inte kan hålla avstånd och inte kan fatta att det är viktigt. Sen undrar jag ju över alla som står i köer till bolaget. Nyår i Sverige har ju ett bestämt datum liksom.
Bra med vakter. Såg att de fanns här på Söder också och på lite olika ställen.
Visst är det trist att Sannas tema nu går i "stå". Men visst är det en del att pyssla med. Men kanske någon ändå har det i sina tankar. Hoppas. För just ord och bild tycker jag är roligt.Kommer ju igen i Skyltsöndag som jag också gillar.

Stefan Karlsson sa...

Tråktorsdag gav skäl för namnet. Tittade man ut ville man bara dra för gardinerna och sova bort dagen. Tyvärr jobbade jag, men ändå...

Ama de casa sa...

Trist att du inte vill ta över Sannas utmaning, men jag har lika stor förståelse för det som jag har till Sannas avhopp.

Tråkigt att folk är så dåliga på det där med att hålla avstånd. All heder till Systembolaget och Apoteket som gör sitt bästa ändå. Här ökar också smittspridningen kolossalt mycket, vilket gör att vi avstår en planerad middag ute på lokal utan firar själva hemmavid istället.

Ha nu en riktigt fin nyårsafton! :-)

nalta norrland sa...

Go morgon, måste ju testa å kolla ifall jag verkligen inte kan spamma Dig hur mycket jag vill utan att Blogger lägger sig i 😜 tror inte att det var nått spamfilter som gick igång när Du inte kunde kommentera hos mig…
Så yes jag återkommer 😃

nalta norrland sa...

För övrigt har J just nu åkt på nått sorts jobb 🤔 han skulle ta hetvattentvätten till Andre som har eller rättare sagt håller på att etablera en billack, jag snart att det ska tvättas väggar och tak 🤷‍♀️ jo men nej J ska inte tvätta 😅 han överlåter nog det till nån annan medan han sysslar med rördragning.

nalta norrland sa...

Tre kommentarer gjorda och här kommer fjärde… Gott Nytt År 🤗

Carita Liljendahl sa...

Tack igen för bilden från TC! Jag lever länge på att få se dem nu då jag inte kommer dit. Det är just det där med trängsel, avsaknad av munskydd (nåja, vissa använder kanske) - som får mig att tveka att komma till Sverige. Hoppas jag kan komma på våren.
Bra med lite ordning vid systembolaget o apoteket i alla fall!