torsdag 9 december 2021

Tråktorsdag

Brast ut i skratt när jag såg placeringen av tomten med den hopsydda baken. Bättre plats än hundratals avfallspåsar får man leta efter;-)

Här skrattade jag inte längre. Dessa huvudbonader är bara larviga. Betalar folk pengar för sånt?! Jag menar alltså inte luciakronan.

Det där med hon, han och hen är ju rätt omdiskuterat. Könskorrigeringar är också "inne" just nu. Skönt att se att den här jultomten föregår med gott exempel. Eloge! Visst ser hen/den levande ut?! Men det var en skyltdocka.

Det är alltid tråkigt när det är grått ute. Så var det också idag. Men med tanke på ytterligare en dag med plusgrader så klagar jag inte. 

Kalenderapp
Idag fick jag inse att det kanske är dags att använda kalenderappen som ju faktiskt finns inbyggd i min mobil. För hade jag gjort det, så hade jag sluppit ett ganska pinsamt telefonsamtal femton minuter efter att jag bokat tid hos frisören. 

Dubbelbokning
När jag kom hem och kollade min gamla, hederliga bordskalender såg jag nämligen att jag dubbelbokad mig själv klockan 13 imorgon. Är visserligen född i Tvillingarnas tecken, men har svårt för att vara på två ställen samtidigt;-) Den andra ”dejten” hade jag redan avbokat en gång, i tisdags då det var 17 minusgrader och jag hade gått i ide. Så det var bara ringa frisören och be om en annan tid. Som tur är var det inga problem. En timme senare klockan 14 imorgon blir jag av med min mopp. 

Ett lagom tråkigt inlägg även idag. Bilderna är inte särskild upphetsande heller, speciellt om man är aningen allergisk mot jultomtar;-) Men jag vet att Christian kommer vara väldigt förtjust i mitt "juliga" val. 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Skyltdockan ser verkligen verklig ut 🤶 jag har svårt med han, hon, hen, den, det 😜 en av Elins kompisar är tjej född, men så kände hon att hon inte var bekväm i sin kropp eftersom hon faktiskt var en han 😅 men nu plötsligt så blev han en hon igen 😵‍💫 svårt att hänga med i svängarna.
Min torsdag har hittills varit ovanligt lång - har sovit otroligt lite pga jag suttit i telefon med Sjukstugan- men mer om det i morgon på bloggen.
Almanackan är bra ifall man har koll 😜
🤗

LillaSyster sa...

Jag tror att frisören är van vid dubbelbokning, det händer att jag har kunder som lyckas med det hos mig ibland. Men eftersom jag måste ha koll på journalerna så upptäcker ju jag dubbelbokningen och kan höra av mig senast dagen innan behandling och fråga vilken tid de vill att jag stryker. Hemska "hattar", men tomten ser verklig ut.

Carita Liljendahl sa...

Dockan ser VERKLIGEN levande ut!
Och tomten kanske ser ut att ha lite tråkigt bland soppåsarna, men annars var det ju inget tråkigt inlägg :-)

femfemman sa...

Än så länge är jultomtar ok. Inser att jag ska plocka fram jultomtar här hemma till helgen. När juldagarna är över, så vill jag inte se dem...

Susjos sa...

Fnissar glatt åt dina bilder, jultomten med baken i soppåsarna, de hemska huvudbonaderna! Skyltdockan var ju fin i alla fall. Så nån tråktorsdag hos dej var det inte! Ute var det dock ganska grått idag!
Ha det gott!

Ditte sa...

Skrattade gott åt tomten bland avfallspåsarna. Hen kanske kände sig hemma där.
Urlöjliga huvudbonader utom luciakronan. Tror inte ens det handlar om återvinning.
Vad gäller tomtar överlag är de inte mina favoriter. Men din tjejtomte såg ju inte konstgjord ut.
Bra att du nu kommer igång med kalenderappen.Jag använder den men har lite dubbel bokföring och använder också en vanlig "papperskalender". Fint att du kunde ordna med ett nytt frisörbesök.
Inte var det en direkt tråkig torsdag hos dig idag. Ja, det skulle vara tomtarna då. Har viss allergi men en del humor.

Geddfish ♥ sa...

Det var ju ett riktigt tråkroligt inlägg haha.
Fy för tomtemössan, usch. Fånigt.
Jag har sedan länge kalenderapp. Är van sen mitt jobb. Men jag dubbelför också, har gärna en papperskalender. Hängslen och livrem, du vet.

Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Måste säga att jag tycker att julgransmössan är rätt rolig. En kort stund.

Gunnel sa...

Jag trodde faktiskt det var en kvinnlig tomte. Nej, de där huvudbonaderna är direkt löjliga. Då är det mysigare med en tomteluva om man tvunget måste ha något på huvudet inomhus i jul. Ha det bra.

Ama de casa sa...

Visserligen är jag inte allergisk mot jultomtar, men det finns gränser även för mig - huvudbonaderna är gräsliga!

Skyltdockan ser verkligen levande ut.

Bra att du åtminstone upptäckte dubbelbokningen i tid. Jag har helt skippat papperskalender nuförtiden och förlitar mig helt till den som finns i datorn/telefonen. Utan kalender skulle jag dock inte klara mig, många bokningar är det...

tant Hannele sa...

kör med papperskalender, gäller att läsa den också.... har nog aldrig bokat tid hos frisören

christian sa...

Dina foton var inte det minsta tråkiga och dessutom juliga! Tomten som var sydd i baken är suverän å huvudbonaderna . . . pinsamt värre!

Anki sa...

Inte alls någon tråkig torsdag, men hemska huvudbonader är det!
lätt att dubbelboka ... jag helgarderar och skriver in i mobilen och i väggkalendern vid köksbordet :)

Åke sa...

Du hade det kallare än mig... Tomtefar måste ju haft en fru också (Tomte Mor såklart)

Mussen sa...

Hej, letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com