söndag 26 december 2021

2021 års sista Skyltsöndag #346

Ytterligare ett år har gått och ”mina” skyltare har varje söndag bidragit med skyltar, etiketter, affischer med mera så att temat kunnat leva vidare utan minsta problem. Helt underbart! Ni ska ha ett stort, stort tack för alla era härliga bidrag år efter år. Å varje år blir vi fler. Ja, temat måste nog vara beroendeframkallande. Ni är bara bäst. Hoppas ni vill fortsätta även nästa år. 

Veckans skyltskörd
Alla skyltar jag visar upp är tagna den gångna veckan. Ett mirakel att jag fick ihop det till en hel Skyltsöndag, då jag bara lämnat lägenheten när temperaturen var lägre än två minusgrader, och det har den bara varit två dagar;-) Enjoy!

Julklappstältet med släde och allt. Under veckorna var jultomten ledig, men hans plats i släden övertogs av en vanlig dödlig med barn;-)

Låter tveksamt - julkaraoke eller? För att inte tala om de nygamla restriktionerna.

Unboring, otråkigt alltså. Boring (tråkigt) har man ju hört talas om. Unboring var ett helt nytt ord för mig. Man lär sig så länge man lever, helt klart.

Mellandagsrea som börjar annandag jul har ju alltid funnits. Men i år började flera butiker sin reaförsäljning redan innan jul. Det var första gången faktiskt. Här Søstrene Grene.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Tack för att du håller i skyltsöndag =)
Nu räcker det med vinter....jag vill ha vår, sol och penséer =) Ha en bra kväll!

Geddfish ♥ sa...

Världens roligaste tema är utan tvekan Skyltsöndag. Det ser du väl som jag förinställer men ibland blir det fel datum haha.
Stort tack för att du håller liv i denna utmaning!
Och ja, jag är hemma nu. Snö och minus 10 grader.
God fortsättning!

Ditte sa...

Så kul att Skyltsöndag finns och att du fortsätter att hålla i trådarna.
Kul också att fler ansluter.
Jag tycker du sim vanligt fick till bra och varierade skyltar.
Tomtens rimstuga och tomtetältet verkade följa rekommendationerna om avstånd för trångt var det ju inte.
Undrar om man skulle ge sig på att få taket att dansa. Men så var det sången då...Å andra sidan är ju mycket "singback" nuförtiden.
Ordet "unboring" hade jag inte hört.
Och reor? Pust! Vem vill ge sig ut och trängas.
Att sälja ut julen är kanske lönsamt. Säkert finns det några som samlar på den. Hör dock inte dit.


Anki sa...

Snyggt skyltat! - och årets sista ... men sen fortsätter vi väl, hoppas jag!

femfemman sa...

Otråkig...nja...tycker att Peugeot är rätt tråkig. Har haft tre...då när det fanns en bilfirma i vårt pyttelilla samhälle. Smidigt att ha service på nära avstånd. Sedan firman som sålde Peugeot gick i konkurs, så ville maken ha en Toyota. Hybrid. En bil som är så stor att det kändes dom om jag framförde ett fartyg i början.
Den bilen är absolut unboring. Bästa bil jag/vi haft.
Läge att köpa julsaker nu! Men nej tack! Jag har t.o.m en hel del som jag kan avvara!
Ha det fint! Hoppas att du kan gå ut dart igen. Tog en timmas promenad i 7 minus.Inte ett dugg kallt. "Kylan" känns olika på olika platser.

nalta norrland sa...

Att rea ut julen innan den har börjat verkar ju märkligt men kanske köper folk mindre julgrejjer 🤔 när det gäller pynt måste det väl finnas ett maxantal tomtar å sånt som man kan ha… eller?
Minus 23 när jag gick en kortis med Teddybjörnen.
Bilar är väl inte tråkiga eller otråkiga 😜 Peugeot skulle jag dock icke välja.
Nu sitter vi och väntar. c & R, inget är som väntans tider 😜 jag skulle gärna gå å lägga mig… men jag är för väluppfostrad, men egentligen borde jag utan vidare förklaring än mitt mående kunna gå p stänga in mig i sovrummet.
Vet dock icke vara J tagit vägen… så jag får nog fortsätta vänta.
🤗

Paula Merio sa...

Ja idag såg jag åter besöksantalsskylten på coop, max 21 personer. Men hur man skulle hålla koll saknades. Det var liksom lite halvhjärtat, tror det är lite så överallt nu. Unboring ja, varför skulle framtiden vara så mycket roligare med en Peugeot? Att du inte tog en svängom och kollade om du kom upp i stjärnkvalitet! Men det vet du ju redan att du har...

Carita Liljendahl sa...

Har troligen sagt det tidigare - men Täby Centrum är ju ett eldorado då det gäller att hitta skyltar av olika slag. Är lite avis där men jag får utmana min hjärna istället och mina ben, promenera runt i lilla Lovisa :-)

byblixtra sa...

Jag höll på att missa årets sista Skyltsöndag! Men nu finns ett inlägg.
De är bra på att komma på aktiviteter för besökarna i Täby Centrum.
Ja, rean är i full gång men jag passar på den.

Klimakteriehäxan sa...

Inga skyltar hos mig denna söndag. Hade inte en enda att ta till.

Åke sa...

Det här med skylar är så trevligt, nu fick jag lägga in ett tidsanpassat inlägg, jag hade mycket förberedelser igår. Ja det var ishockeytävling, Plutten skulle få leta godispåsar uti skogen på en runda jag gjort, vi skulle spela julklappspelet och så skulle vi spela ett spel o sedan skulle Plutten o jag spela hockey i köket... jag vann med 5-3. Dom for hem kl 24.00. Täby City måste vara en guldgruva att ösa skyltar ur, du överraskar ideligen. Igår hade jag inte kunnat tagit en ton om jag deltagit hos dig i strålkastarljuset, skrek mig hes på matchen mot Leksingarna. Peugeot ja... Min far hade faktiskt två stucken efter varandra på 60 talets slut... jag hade en version att montera in en Cheva V-8 i en P 404 typ -64 när jag byggde bilar som mest men jag hittade ingen bra kaross. Jag tyckte dom var läckra. Närmaste jag varit är just Ford Kuga när dom kom 08 vill jag minnas att det var en Peugeot motor i den. Nästa Kuga jag hade 2012 var det en Volvo motor i. Jag älskar julen men det fick räcka med en Lucia för 20 spänn och tomtelampan till gäststugan för en tia. Nu var det inte priset som avgjorde utan retro stilen jag sökte. Det är kul att det kommer fler, vist är det beroendeframkallande ja. Jag har väl lite tur som reser en del (jag har en del samlade i min bank) Klart jag fortsätter nästa år. Ditt tema är så trevligt. Dessutom sköter du det så galant.

Ama de casa sa...

Snygg skyltning igen!
Jag gillar att engelskan har anammat norrländskan. Sätt ett un framför ordet så "vänder" du på betydelsen. Precis som norrlänningarnas o gör :-)
Du ska väl passa på att köpa en massa nya julartiklar nu? Eller har du is i magen och väntar tills det blir halva reapriset? ;-)

Tack för detta skyltsöndagsår och härligt att du fortsätter med den roliga utmaningen - självklart hakar jag på!

christian sa...

Stod "stand-in-tomten" för rimmet också?
Alltså allvarligt . . . vem skulle dansa sjunga å klappa där? eller trampade jag dig på tårna där? :)
Kul med peugeot bild, även om texten är oklar . . .
Rea å rea . . . det är ju når alla har året runt, finns ju inga vanliga ordinarie priser längre . . .