fredag 3 december 2021

Fem en fredag: Vecka 48 – ”Mummel”


1. Vad har du gjort som alla andra i veckan?
Nu vet jag inte vad alla andra gjort under veckan, men det är mycket troligt att det är många som frusit rejält och skruvat upp sina värmeelement till max.

2. Vad har varit otydligt den senaste tiden?
Återigen är det Covid-19 som spelar huvudrollen på alla länders scener. I Sverige har det inte varit speciellt tydligt vad som gäller nu och vad som händer under Lucia, jul och nyår.

3. Vad har du varit tyst om i veckan?
Inte något som jag kommer ihåg.

4. Vad knorrar hos dig?
Om det är något som knorrar hos mig så är det magen;-)

5. Vad har funnits en antydan av i veckan?
Att personer som av olika anledningar inte kan/får/vill vaccinera sig mot Covid-19 kommer ha ett (socialt) helvete de närmaste åren.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska och är levererade av min hovleverantör bästisen Yvonne. Tusen tack:-) De har definitivt någonting med fråga 1 att göra;-) DS.

23 kommentarer:

femfemman sa...

Skillnad på dem som inte kan/får vaccinera sug och de som inte vill. De förstnämnda är verkligen utsatta, de sistnämnda ansvarslösa.

Klimakteriehäxan sa...

Kyla gör sig bra på bild.
Jag har äntligen lyckats boka tid för spruta 3. Har noll förståelse för antivaxxarna.

Gunnel sa...

Det var verkligen iskalla bilder. Fryser bara jag tittar på dem.

Mrs Calloway sa...

så vackra bilder! håller med om att det känns osäkert med Covid 19 och fortsättningen på det. de där som bara inte vill vaccinera sig för att de inte vill har jag ingen som helst förståelse för

nalta norrland sa...

Isbitar 🥶
Frysa jo yes typ hela Sverige 🇸🇪 verkar haft kyligt ⛄️
Håller med Dig… för sånna som Du å jag blir allt svårare pga coronaviruset och smittspridning 🦠 det blir snart hopplöst att vistas ute bland folk för snart krävs covid19 pass överallt 😷 jag får vara glad att jag inte har så mycket jag kan missa 😅
Jag känner faktiskt typ Stäng gränserna, restriktioner och kanske bromsas smittan innan den blir allmän.
🤗

LillaSyster sa...

Perfekt med en egen bildleverantör =)
Begriper inte heller de som avböjer vaccin. Ha en bra kväll!

Susjos sa...

Vilka häftiga foton, tack till din hovleverantör!
Å ja, nog har jag frusit i veckan.
Trist med covid-19 och allt runtomkring detta elaka virus i alla former!
Ha en fin helg i alla fall!

nalta norrland sa...

Jag mejlar Dig sen… 🤗

Hanneles bokparadis sa...

Vilka tjusiga bilder! Fryser inte, har ganska bra kläder, tycker om att vara ute... kan ju inte sitta inne hela vintern. Min mage tyst nu, räkmacka på danskt rågbröd :)

Bokdamen sa...

Väldigt fina bilder! Frusit har jag gjort, både ute och inne på jobbet. Jag är extra frusen av mig men nu har alla runt mig varit det också vilket inte är så vanligt…ja covid är det osäkert med, hur det blir och alla mutationer, otroligt att det pågår så länge och hela världen som drabbas. Ha en skön helg.

Ditte sa...

Läckra bilder! Och visst har det varit en kylig vecka. Men inga problem tycker jag. Har rört mig mycket ute och haft fullt upp med trevligheter. Men har "rejäla kläder". Och en hel del sol hat det ju varit inne i stan som värmt upp vår lägenhet.
Har inte behövt skruva upp några element.
Visst är det mycket som är oklart med Covid och vad som gäller. Är glad att jag har vaccinerats x3 och är fortsatt försiktig, men rör mig mycket ute och med avstånd.
Visst blir det problem dör de som inte är vaccinerade men finns det medicinska skäl får man ju ett läkarintyg och då fungerar det också för dem att ha tillträde till olika arrangemang.Vill man inte vaccinera sig så blir det ju märkbara begränsningar och så över stora delar av världen. Något man får räkna med-

Stefan Karlsson sa...

Märkligt att något så oönskat som is kan skapa så magiska konstverk.

Ama de casa sa...

Vilka otroligt vackra bilder på isen! Vinter och kyla gör sig definitivt bäst på bild, skönt att slippa sånt i verkligheten :-)

Min mage knorrar också, men snart blir det frukost :-)

Anki sa...

Din bästis levererar verkligen fantastiska bilder till dig! Såå snyggt!

christian sa...

Vilka FANTASTISKA foton på isflaken, sagolikt häftiga!

Ha en fin helg :)

Carita Liljendahl sa...

Vilka otroligt vackra bilder av hovleverantören!
Skira sköra konstverk flyter fram över vattnet.
Ha en skön lördag!

Susie på Stjärnarve... sa...

Så trevligt att ha en väninna som kan agera "hovfotograf" åt dig! Jag har tagit dom foton jag publicerat genom fönstren, för ut vågade jag mig inte efter min sejour till växthuset.
Fast nu har min käre gubbe skottat en gång från ytterdörren runt till växthuset på kortsidan. Trodde den var till mig, men jag behöver inte gå ut där och vattna på ett par dagar. Tack!
Sen upptäckte jag att han själv ska ut (*fniss*) och montera upp en värmefläkt till, den vi har och har haft sen flera år verkar inte längre ha tillräcklig kapacitet.....
KRAM och TREVLIG HELG/Susie

Scylla sa...

Åh, vilka fina isbilder! Ja, covid är ju ständigt gäckande för oss alla, även expertisen. Vi får väl hoppas att de nya mutationerna drar allt mer mot 'vanligt förkylningsvirus' och att vi alla får något slags grundimmunitet, så att vi bara blir förkylda när vi drabbas. De flesta blir ju faktiskt bara förkylda nu också.

Guldkryckan sa...

Taskigt om dem som inte får vaccinera sig, nu är vi väl snart under restriktioner igen allihopa.

Våra extra element här står på varje kväll, det behövs och är riktigt gott att ha till hands.

Ha nu en fin lördag Bp.

nalta norrland sa...

Nu har J börjat få upp julgardiner och pyntar 🎅

Paula Merio sa...

Och så har vi fått en svart marknad för fejkade covid-pass, självklart. Kommer som ett brev på posten...tänk om alla dessa kreativa människor kunde ägna sig åt legala uppfinningar istället..Har själv laddat hem passet nu, ifall jag skulle behöva ett sådant, kanske på bussen eller i stan, vem vet

Helén sa...

Vilka fantastiska bilder! Det är så jobbigt att restriktionerna hårdnar igen men det är bara att gilla läget.

Paula Merio sa...

Läste hos kompisar idag att Ludvikas skolor är så drabbade nu så de får nog ta o stänga. Det är ungdomarna och barnen som nu har smittats av covid. Noelle har med sin måttliga förkylning utan feber varit tvungen att stanna hemma en hel vecka. Finns det några friska människor alls? Undrar hur många som får ställa om sina julplaner?