onsdag 8 december 2021

Onsdagsmix

Tidig julklapp?! Jo, det skulle man kanske kunna säga. Försökte byta färg från svart till rött i PS. Det gick inget vidare;-)

Bad bästisen Yvonne att mejla en bild när hon hämtade ut den två månader försenade leasingbilen. Det gjorde hon. Namnet är inte helt spikat än;-) Och så ren som på bilden kommer den inte bli igen heller;-)

Denna isskrapa använde grannen för att avisa Tintin. Aldrig hört talas om Landsbygdspartiet, men det låter sympatiskt.


1. Vi har fått vår i nollåttaland:-) Nej, skojar bara, men efter dubbelsiffriga minusgrader i drygt två veckor kändes två minusgrader som tidig vår. Jag lovar:-)

2. Krampaus. Ja det nya uttrycket var ju klockrent, egentligen alltså. Men vad gör man när man blir ”överfallen” av en cirka 1,5 kort kompis som slänger sig runt halsen på en? På grund av ”höjdskillnaden” var det dock nästan coronaavstånd mellan våra ansikten.

3. Munskydd. På grund av kylan (och min personliga lathet) har jag inte besökt Täby Centrum sedan förra torsdagen. Då var det fullt med folk. Inte en kotte bar munskydd. Idag var det betydlig glesare och många fler hade ansiktsmask. Där ser man… 

4. Det gäller att vara smart. När man är för lat för att avisa bilen i behagliga (överdrift) två minusgrader är det mycket lämpligt att berätta för grannen att man överväger saken – att avisa bilen alltså. Då känner sig grannen genast nödgad att erbjuda sina tjänster. Man får inte vara dum alltså;-)

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vit bil är ju snyggt men ack så opraktiskt. Schysst granne du har. När jag för många år sedan jobbade i förskolansvärld, så skrapade alltid jag och en kollega varandras rutor, den som slutade först såg till att den andre bara kunde sätta sig I bilen och köra hem. Skönt att våren är i antågande =)

Ditte sa...

Snygg mix!
Skrattade extra gott åt sista meningen. Nej, man få ha huvudet med sig och tankarna och reagera snabbt. Du lyckades. Landsbygdspartiet har jag hört talas om . Och visst bör landsbygden få leva. Det är ett oberoende parti som inte vill att livet utanför storstäderna ska utarmas. Gillar den tanken. Och varför ska man diskrimineras om man bor utanför städerna.
Kul med Yvonnes nya bil. Men vitt nu? Ja, det förblir den inte länge om hon kör i stan eller på landsväg. Står den i ett garage och inte är i bruk så kan den nog klara sig och förbli vit.
Visst var det lite vårkänning idag med bara -1. Instämmer helt efter gårdagens kyla.
Hoppas denna "värme" håller i sig över morgondagen.

femfemman sa...

Men härligt med landsbygdsparti! På riktigt. Fast vi är väl då få kvar på riktiga landet, så vi lär nog bli överkörda. 🙂
Snygg bil. Intressant lätt att få rn hrlt ny i dessa halvledar-brist-tider. Vi fick vänta över ett halvår på vår Toyota...och det var gör mer än två år sedan.
Nere mot nollan här nu. Ska tyvärr komma mer snö, men sen bli flera plusgrader. Vore gött med ett rejält regnväder så att det vita eländet försvinner. Men så väl är det nog inte.

Stefan Karlsson sa...

Röstade faktiskt på Landsbygdspartiet i förra kommunalvalet. Obotlig "lantis" som jag är.

Gunnel sa...

Haha! Var hittar man sådana grannar? Jag ser att många här runtikring har börjat använda munskydd och det är bra. Inte katten vill man dra på sig en massa infektioner nu så här nära jul.

byblixtra sa...

Det var ju en "present" som heter duga! :-)
Åhå, ni har haft riktig kyla och ja, jag förstår känslan av att två minusgrader känns som vår. ;-) När temperaturen går från -30 till -20 så får vi en liknande känsla. :-D

Känner inte heller till Landsbygdspartiet oberoende.

Geddfish ♥ sa...

Euforin av en ny bil kan jag glömma, men visst var det kul då, när det begav sig. Dock hade jag aldrig köpt en vit. Mina var röda och Sigges var grå, då. Innan vi samsades om en bil, en röd.

Det är två tjejer och en kille som medverkar i TV. Staffan Stalledräng är en kille och spelas av Jacob. Ena prästens son här, för övrigt.

Mina ljus är LED-ljus där på byrån! Men de är så lika levande, tack och lov!

nalta norrland sa...

Har man inga grannar går man ställa in bilen under tak i carport så den inte fryser ihop 😃 man får inte vara dum 😅 dessutom har jag kupévärmare 👍
Coronasäker kram 👏
Vårvärme i 08a land 😆
Hittills har jag nog bara sett tv, tre med munskydd 😷 och nej jag har inte haft det på själv, jag undviker komma människor för nära 😅 när jag i eftermiddag var på OKQ8 och hämtade paket var det jag och personalen bakom plexiglaset för övrigt var det helt tomt.
Kul Du gillar min Skyltvecka 🪧
Om Du vill veta vad J gör nu så… han sover 😴
🤗

Paula Merio sa...

Haha, vilken snäll granne alltså! Vad gör du för mottjänst?
Jag begrep inte ordet krampaus, jag uttalade det typ tyskt, utan lång vokal...men sen begrep jag. 1,5 meter är det kort? Jag är 1,56 o ungefär lika bred..
Tittade på tv-nyheterna som intervjuade busschaufförer med anledning av uppmaningen att använda munskydd. Inte en kotte hade munskydd, o när man frågade resenärerna var svaret att dom inte gillar att använda dem... Så en eloge till Täbyfolket!
Misstänker att din isskrapa har några år på nacken, eventuell landsbygdsparti har nog gjort sorti ur politiken...

Susjos sa...

Snygg bil, grattis till Yvonnes nya leasingbil!
Ja, det var tur att det inte var kallare idag när jag kämpade med paketet , haha! Skönt med lite mildare väder.
Snälla grannar ni har i Täby. Jag fick ingen hjälp med mitt tunga paket idag av några grannar, tur att det finns snälla taxichaufförer!
Ha det gott!

Anki sa...

Av egen erfarenhet vet jag att vita bilar alltid är skitiga under vintern, liksom svarta alltid är dammiga på sommaren :) Snygg bil i alla fall!
Bussig granne ... undrar om det finns någon sån här ...
Var och handlade igår ... inte mycket folk och inte någon med munskydd - och inte jag heller.
Redan torsdag igen! Ha en bra dag!

Ama de casa sa...

Grattis till Yvonne som äntligen har fått sin nya leasingbil!

Grattis även till att våren har kommit ;-)

Jag slänger in ett tredje grattis för att du har så goda grannar :-D

Här är det fortfarande obligatoriskt med munskydd inne på affärerna och i kollektivtrafiken (mfl ställen). Dessutom måste man alltid ha med munskydd ifall man skulle råka hamna i nån trängsel. Bra tycker jag!

Anni sa...

Tackolov för vårvärmen! Den där iskylan som var - den kan jag verkligen vara utan!

Att man är oberoende om man bor på landet, det tvivlar jag på! Det är mycket man då är beroende av.

Annika sa...

Ja, det var en present som heter duga. NAJS!!!
Goda grannar är guld värda!! Verkligen.

Krampaus .... fick fundera en stund innan femöringen trillade ner. Läste det som KRAMPUS, en figur som figurerar ibland i juletid på ett lite elakt sätt och skrämmer både barn oh vuxna. HAHA.
Men krampaus!! Givet!!! BRA ord!!
Var på en tjejmiddag igår och vi gjorde bara luftkramar sinsemellan. Kan fortsätta på det spåret sedan också.

Munskydd är jag så van vid numera att det blir per automatik. Vi har det i butiker, i allmänna rum etc.
Så van vid dem nu. Bra att man börjar använda dem hemma mer nu också.

Ha en bra torsdag

Guldkryckan sa...

Hade en vit bil förr i tiden, den var katastrof vintertid, hujeda mej ;)
Minusgraderna här är på väg bort, ganska så tacksamt måste jag ju säga.
Inte en jäkel ännu som använder munskydd här i kollektivtrafiken, fast det har varit ganska tomt på min buss och vagn de sista dagarna förstås, har alltid ett munskydd i fickan för eventuella behov.

Tillönskar dig en fin torsdagskväll BP :)