fredag 17 december 2021

Beroende!?

Är inte mycket för julpynt, men den här utsmyckningen är för minimalistisk till och med för mig. Den är helt enkelt gräslig.

Alexandra Zazzi och "killarna".

Hade ni känt igen Alexandra Zazzi?

Visst är man beroende av vissa teman/utmaningar. Fem en fredag som Elisa brukar lägga upp uteblev idag på grund av sjukdom. Krya på dig Elisa! Alltså fick jag komma upp med en egen idé till ett blogginlägg.

Externa driftstörningar
Berättade ju igår om datasystemet som havererade i Täby Centrum. Följande text kom upp på hemsidan idag: - Just nu pågår externa driftstörningar som kan påverka betalningsalternativ i många av våra butiker och restauranger. Felet beräknas åtgärdas till kl 20.00 ikväll.

Tycker otroligt synd om restauranger, caféer och alla butiker som ju faktiskt har haft ett helvetesår. Det här haveriet hade de kunnat vara utan.

Kändisspotting
Idag mellan klockan 15 och 19 bjöd Täby Centrum på rimstuga med Alexandra Zazzi, Tobias Persson och Viktor Engberg. AlexandraZazzi visste till och med jag vem det var, men jag hade aldrig känt igen henne om jag träffat på henne "ute på stan". Fem i tre lyckades jag fånga Expedition Robinson vinnaren 1998 på bild:-) Tobias Persson och Viktor Engberg hade jag aldrig hört talas om.

PS. Första bilden har ingenting med inlägget att göra. DS.

19 kommentarer:

Ditte sa...

Skrattade gott åt den minimalistiska juldekorationen i första bilden. Kanske skulle även jag kunnat skapa något liknande. Men varför då? Är ju inte heller mycket för julpynt. Däremot gillar jag färska blommor och levande ljus.
Vad gäller A.Z. vet jag knappast vem det är men vet att hon har med mat att göra. Känna igen henne? Icke. De som hon sällskapade med hade jag ingen aning om vilka de var.
Tycker du lyckades väldans bra med ditt inlägg utan några frågor. Och man kan ju i sig ställa frågor till sig själv och svara på dem.
Jättetrist med externa driftstörningar på datasystemet men kanske kunde de som hade Swish betala den vägen.
Illa för Kalix som ju drabbats hårt med intrång i datasystemet.

LillaSyster sa...

Första bilden ser ut som någon i barnprogrammet Fragglarna.....
Finns mycket mer att önska med det granpyntet. Jag vet inte om jag känt igen Alexandra, men hon är sig ganska lik sen sist jag såg henne på TV i biggerst loser för kändisar. Tråkigt med detta strul och hacker attacker. Ha en skön kväll!

nalta norrland sa...

Vet vem Alexandra är… hon är kock.
De andra två 🤷‍♀️

Vår schweizare säger att jag ska låtsas min mor ör en gullig 3åring 😜 enligt honom är det lättare att stå ut då 🤷‍♀️

En kvinna bosatt här i Åsele fick covid19 våren 2020, är dubbel vaccinerad och nu har hon insjuknat i covid19 igen, möjligtvis är denna covid19 en av de andra varianterna 🤔

Än så länge, det har gått drygt fem timmar… verkar Elin inte känna av några biverkningar, men sköterskan sa det kan ta mellan 24 - 48 timmar, vilket var helt normalt innan Elin reagerade.

Mår fortfarande skit, känns som om jag har nått gränsen för vad min kropp står ut med.

🤗

femfemman sa...

Så synd om dem som inte kan ta emot kortbetalning. Det räcker med problem för dem. Gissar att covid kommer att ställa till det igen. Ännu mer!
Såg ett par säsonger av Robinson. Så Zazzi känner jag igen. Inte de andra. Och absolut inget jag skulle se på idag. Mitt enda "skämskuddeprogram" det är Bonde söker fru. Typiskt en lantis!

Susjos sa...

Så tufft för Täby C men haveriet, hoppas det löste sig snabbt!
Jo Alexandra Z hade jag nog känt igen på stan, minns henne i Robinson och sen har hon ju figurerat lite mer i TV. När jag läste om Tobias så kände jag igen honom, men inte Viktor?
Igår när vi åt middag på Bistro Bestick tittade jag två gånger på bordet bredvid och där satt minsann Ola Rapace, hade du känt igen honom? En bullrig kompis med en lustig mössa satt med honom och det var inte förrän de skulle gå som ja gsåg att det var en från IDOL-juryn, Alexander Kronlund tror jag han heter, förstår att han försökte "gömma sig" lite, han har ju varit aktuell på tv4 hela hösten.
Nu ska jag åka och jobba, ha en fin kväll!

Hanneles bokparadis sa...

skogstomte med bara en näsa...
Visst är det trist med alla inställda julbord, manken och jag ska dock inta lyxigt julbord på Gothia Towers 28:e våning på söndag, för maken har bestämt sig att fylla år då, julkonsert blir det också, vi får visa vaccinpass.

Gunnel sa...

Oj, det ser ut som om någon redan klippt ner sin julgran och sen ångrat sig och börjat pynta igen. Var Alexandra bra på att rimma?

Geddfish ♥ sa...

Externa driftsstörningar är jag ingenting för. Trodde igår att jag blivit hackad med mina rödkrull i texten, men ringde support och nu är det fixat. "Någon" hade lagt in mig på engelsk text???
Saknar Elisas fem en fredag. Trevlig kväll ändå!

Bokdamen sa...

Ja den såg ledsen ut den granen….jobbigt med haveri. Alexandra känner jag inte till, och frågetecken för de andra, minns dem inte just nu, ser att någon nämner Robinson och det kollar jag inte på…saknar Elisamatildas frågor, van blir en vid återkommande saker som är roliga. Besvarade några av Orsakullans idag.

Anni sa...

Alexandra Zazzi är en inspirerande tjej - Robinsonvinnare, kock och helt otrolig cyklist när hon vann Biggest Loser. Trevlig verkar hon ju också vara!

Vi skaffade Swish till butiken (ja, jag tvingade dem!) när vi hade problem med kortterminalen en gång. Det fungerar inte för turisterna, men de har å andra sidan ofta kontanter ...

Anki sa...

Jag vet vem Alexandra S. är, men skulle nog inte känna igen henne "på stan" - men jag har dåligt ansiktsminne ... och de andra tvåär totalt okända för mig.
Verkligen en ful grantomte!
Ha en fin lördag!

Ama de casa sa...

Haha! Du och jag har definitivt inte samma inställning till julpynt. Jag tycker grantomten är jättesöt - fast han kunde ha fått en tomteluva också och inte bara en glöggröd näsa :-D

Alexandra Zazzi kände jag igen på dina bilder, men först efter att jag läst din text om att det var hon. Lite fusk från min sida alltså ;-) Dom andra två känner jag inte till överhuvudtaget.

Eva sa...

Den där juldekorationen överst var verkligen miserabel. De där människorna känner jag inte alls till. Tråkigt med det digitala strulet i ert centrum. Det börjar bli allt vanligare. Riktigt otäckt med tanke på vad som hände i Kalix också.

christian sa...

Blev lite nyfiken på bild 2 . . . vad säljer butiken "hora"?!? :)

Elisabeth sa...

Jag var nollad inför alla namnen. Rimstuga lät trevligt. Det behövs en hel del för att pigga upp sig i gråvädret! Ha dé gott!

Guldkryckan sa...

Jo, året har allt varit för jäkligt för handlare och restauranger, detta "strul" hade de ju kunnat vara utan tycker jag allt, det räcker nu liksom.

Alexandra Zazzi fick jag faktiskt googla på, tyckte hon såg ut som den där "sofia" först ju.
(Sofias änglar du vet)

Julrim är jag inget vidare på, tur man kan få hjälp iallafall ;)

Ha nu en fin kväll Bp.

Carita Liljendahl sa...

Kanske i det mest minimalistiska laget - ja 😂

Paula Merio sa...

Var inte Alexandra med i något bantningsprogram för nåt år två sen? Biggest loser VIP eller liknande. Hon blev iaf slank och vacker, sen blev det skilsmässa med maken. Nu vet jag inte hur hennes kärleksliv ser ut, tihi Gillar henne, en framåt tjej som tar för sig. Har ibland lyssnat på hennes matprat på radio.
Vad gjorde dom i Täby, rimmade? Hörde det ihop med något speciellt event?
Skrattar gott åt din åsikt om grantomten. Den finns överallt i dalarna men den brukar ha en tomteluva också, jag gillar dem!

Klimakteriehäxan sa...

Jag mötte en mycket snyggare grantomte i Gbg för två år sen. Ska leta upp den bilden, den kan bli en repris!