måndag 13 december 2021

Glad måndag

Då det även är Lucia idag gissar jag att det var en glad dag för många, trots att återigen många uppträdanden och luciatåg blev inställda på grund av … ja, ni vet vad. Luciatåget i Täby Centrum var inställt för andra året i rad.

Glitter i håret
Den enda personen i hela Täby Centrum som hade julgransglitter i håret var tjejen som jobbar på Balders Bröd. Det vore synd om traditionen med Luciafirande skulle gå i graven den också.

Istället för bilder med ett Luciatåg visar jag lite andra bilder som är rätt så juliga och förhoppningsvis gör er glada. Enjoy:-) 

Här berättade jag för er att jag köpte två hyacinter istället för en julstjärna i år. Å visst, lagom till Lucia slog de ut. Den vänstra i cerise som skulle ha varit lila med ”svag doft” och den högra i blått som skulle ”dofta fylligt”. Kan lugnt säga att det är precis tvärtom. Att påstå att den cerisefärgade hyacinten dofter vore dock en riktig lögn. F*nskapet stinker och påminner inte ett dugg om doften jag minns från min barndom. Den blåa varianten är än så länge helt "neutral"…
En tomte som blivit galen;-)
Några aningen sötare jultomtar och julgranar i kristyr.
Så gulliga pepparkaksfigurer;-)
Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ” December 31 dagar”.

15 kommentarer:

Gunnel sa...

Vilken otur du hade med hyacintens. Pepparkakorna uppväger väl ändå det. De är söta. Nästan synd att äta dem. Ha en fin Lucia kväll. Vi får väl fira lite för oss själva i år.

LillaSyster sa...

Dekorativa pepparkakor, troligen helt livsfarliga att sätta tänderna i. Glad Luciakväll

Mias Mix sa...

Ja tråkigt när Lucia måste ställas in. Lucia är en riktigt fin tradition som lyser upp i mörkret. Gick upp och tittade på TV-sändningen i morse. Men tycker de sjunger för mycket annorlunda sånger, för lite av de gamla klassiska lucia-sångerna.
Mycket stämning i ditt inlägg i alla fall. Härligt! Men skumt med hyacinterna, de brukar ju dofta jättemycket. Just därför köper jag inga, får ont i huvudet av starka dofter.
Faktum var att det var precis packat med folk på Skansen. Men vi skyndade direkt till julmarknaden medan folk gick runt och strosa sakta framåt. Då hade vi avverkat julmarknaden när det blev trängsel där och då gick vi runt och kollade byggnader och djur mm.
Önskar även dig en God Jul! Men förhoppningsvis hörs vi snart igen :)

nalta norrland sa...

Överlevt Lucia har jag gjort och det har varken blivit glögg, pepparkakor eller lussebullar. Däremot så fikade vi här hemma ned vår schweiziska vän och hans dotter och det blev hembakat 😋 men som sagt inte lussebullar.
Det var bra ordnat i kyrkan, varannan bänk var stängd och vi satt i princip familjvis, jag, J och vår schweizare satt på en bänk tillsammans.
Ungarna var duktiga.
Jag gillar Dina kristyrtomtar 🎅 har aldrig sett sånna, tror jag.
Hyacinter luktar för mycket, jag är för doftkänslig, men vad jag vet är vita i princip doftfria och de rosa luktar värst.
Vet Du vad jag gjorde 🥺 jo jag lämnade både mobil och kamera hemma så jag kunde inte ta en enda bild.
Helt galet men sant.
Nu ska jag plocka undan lite å sen säng säng säng sova sova 😴
🤗

Ditte sa...

Jag tycker du lyckades bra med glada bilder. Och luciatåg har jag sett mängder i mitt liv. Fina minnen i sig. Även i år är ju på många ställen s Luciatågen inställda på många ställen men i stan har en del kyrkor har haft Luciatåg under helgen och även idag. För egen del tittade jag lite på tv på Luciatåget från Tällberg.
Julstjärnor tycker jag är finast i vilt tillstånd så det köper jag inga men ett par amaryllis och ett par julrosor piggar upp här tillsammans med hyacinter.
Intressant med dina hyacinter. Vad jag vet så ska de blå/lila inte alls dofta men däremot de rosa.
Kul med tomtekavalkaden. Vad gäller pepperkakorna skulle jag gärna smakat en. En med lite glasyr...

femfemman sa...

Ja, man får vara glad över att få uppleva ett luciatåg, om än som del av..etgbår dom detta.
Hann iaf titta upp på det vackra, då och då, under det att jag klinkade på pianot..
Snygga pepparkakor. Men jag äter knte gärna sådana som har socker på sig. Det räcker med det som är i kakan från början.

Anki sa...

En liten missräkning med hyacinterna, ja den ena i alla fall -ställ ut den på balkongen och den kommer att blomma länge :) Klarar en del minusgrader också.
Snygga pepparkakor - mer till lyst än att äta tror jag :)

Ama de casa sa...

Det var i alla fall snällt av hyacinterna att slå ut till Lucia även om dom inte höll vad dom lovade.

Härliga julbilder i övrigt också - kul att dekorera ett pepparkakshjärta till en tomte (eller det kanske snarare är en pepparkaksgubbe :-) ).

Guldkryckan sa...

Stinkande växter i hemmet är väl sådär, bara att bita ihop antar jag.
Själv är jag förkyld i skrivande stund så jag känner ingen doft alls av frugans nyinköpta växter inför jul, lovar rapportera ev dofter när snuvan bedarrat. ;)

Vi får väl se fram emot ett bättre luciafirande nästa år, fast det sa vi ju förra lucia också.
Hujeda mej.

Ha det fint Bp.

Geddfish ♥ sa...

Du visar en riktigt glad måndag!
Jag är glad över min dos av Lucia och sen skön gospelövning på kvällen.
Ha en fin tisdag!

Paula Merio sa...

Den mustaschprydda tomten, ett upp och nervänt hjärta, himla fyndigt!
Kristyrgrejerna, ska man äta dem eller är de bara för dekoration?? undrar hon som inte äter sött.. Den galna tomten skulle jag ha gömt i garderoben och hyacinter har jag fortfarande inte fått tag på! Amaryllis och julstjärnor i alla möjliga färger är vad min närbutik erbjuder. Och en massa blombuketter för 150 spänn????? Vem köper snittblommor nu?

KajsaLisa sa...

föredrar dom i kristyr, tomten ovanför såg helt suspekt ut. Vill han visa sin tandblekning? :)

Annika sa...

SVTs lucia igår tycker jag var klockren!
KAN inte bli vackrare än så.
Satt och torkade tårar flera gånger.
Tycker också det är tråkigt, ja förfärligt trist, om lucia håller på att dö ut.
Minns förr, då hade alla glitter i håret på lucia. Killarna också. Det var stämning och festligt hela dagen.
MÅ inte traditionen med lucia dö ut.

Tomten på bild två får mig att skratta!!!
SÅÅÅÅÅ kulful!!!


Ha en fin tisdag!!

Susjos sa...

Härliga glada foton! Men trist med hyacinterna som doftar för mycket? Jag gillar hyacintdoften, och såklart måste jag köpa några också....
Ha en fin kväll...

christian sa...

Det här med hyacinter å dess doft beror alldeles på var man köper dem, tydligen är det olika kvalitet!
Den "galna" tomten är ju helt underbaaaaar, vill ha!
Marsipanfigurerna/kristyrfigurerna är väldigt välgjorda å gulliga, klart man blir glad av dem!
Såg Lucia från Tällberg på SVT, skolans missade jag tyvärr, eftersom jag börjar senare . . . men även jag kan känna att traditionen är i fara, vilket vore katastrof, tycker det är bland det finaste högtider vi har!