tisdag 7 december 2021

Weekly photo challenge: Vecka 49 – ”Hindra”

Kan lugnt säga att dagens 15 minusgrader hindrade mig väldigt effektivt från att lämna lägenheten, som jag förresten inte lämnat sedan i fredags. Bara så ni vet. Ställde till och med in ”en dejt” med kort varsel idag. Jag bara vägrar frysa ihjäl.

Istället har jag ägnat delar av dagen åt att rota i mina osorterade arkiv för att hitta några vettiga bidrag till veckans ord ”hindra”. Hoppas ni gillar mina val. Enjoy!

Staket är otroligt tråkiga hinder, men väldigt effektiva.

Ett inte speciellt trevligt sätt att hindra motorcyklar och skotrar från att parkera där.

Det var svinkallt redan den 27 november, då julmarknaden hölls på "Döda Torget". Kylan och blåsten hindrade dock inte att många besökare kollade montrarna.

Regn är absolut ingenting som hindrar det tappra pensionärsgänget från att spela boule.

Papperskonst av Cecilia Levy. Det är bara glasmontern som hindrar folk från att ta i objekten. Visst är konsten fantastisk!


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera bidrag till ”hindra” hittar ni här.

21 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vilken fin teservis!Du är klok som stannat inne. Själv hade jag inte den möjligheten...iskallt-17 i morse. Jag har knappt tinat upp sen gårdagen. Snygg tolkning!

femfemman sa...

Lite bättre här.
Känner mig irriterad å krögarna vägnar, som just nu blir hindrade att överleva genom sina populära och vinstgivande julbord.

nalta norrland sa...

Inget hindrade Dig från att göra ett bra inlägg om just ordet hindra 👏
Papperskonst är helt otroligt 🤩
Minusgrader är verkligen olika vars vi bor i detta avlånga land,kyla och minusgrader hör till vintern, norrlandsvinter, det hindrar vanligtvis mig icke att gå utanför dörren 😃
Det är tur vi är olika 🤗

Gunnel sa...

Du hittade många bar bilder på temat. Teservisen är härlig, men kanske inte så användbar.

Geddfish ♥ sa...

Inget hindrade dig från att samla ihop ett gäng bra bilder till temat hindra! Super!

Jag har inte heller varit ute så mycket. Om jag inte måste, så lockar stugvärmen mer än utekölden. Idag var mina knop att gå till sophuset och slänga.

Önskar dig en fin kväll!

Ditte sa...

Bra jobbat med en snygg tolkning av veckans temaord. Vi hade en del liknande tankar här i våra tolkningar. Hinder som kan ställa till det. Men för min del hindrade inte kylan mig från att gå ut. Har bra kläder och fantastiska UGG stövlar men fårskinn. Även en dunkappa och norska dunvantar på . (Har dem när jag åker skidor. )
Skrattade gott åt boulegänget som trots regn inte blev hindrade från att spela. De såg möjligheterna.
Kul att kylan inte heller hindrade besökare till julmarknaden.
Teservisen i papper är superläcker och himla tur att den står i en glasmonter.

Susjos sa...

Snyggt "hindrat"! Jag tog mej ut på en promenad idag trots kylan, men det blev ingen lång promenad, haha, bar drygt en kilometer, det fick räcka så!
Cool teservis i papper!
Ha det fint i värmen inomhus!

Paula Merio sa...

Wow jag blev helt fascinerad av den vackra papperskonsten. Följde länken där jag kunde se hur hon gjorde en kopp och en intervju där hon berättar om sin konst. Mycket imponerande och spännande,stort tack för den!Och mycket nödvändigt med en glasmonter annars skulle hennes delikata konst förstöras...
Ja visst, det var många andra bra exempel på veckans ord också!

Klimakteriehäxan sa...

Vet du vad som nu ett par gånger i rad hindrat mig? Jo folk! Har varit nere på stan men baxnat över trängseln och flytt.

Susjos sa...

Hejsan! Jag igen...jodå nog såg jag inslaget från mitt jobb på lokalnyheterna, det värsta är att lokalnyheterna inte textas, så jag hörde inte vad "temachefen" Heidi Stensmyren sa exakt ( vi får pinsamt dåliga mail från henne regelbundet) min man försökte berätta. Men jag vet att vi ska öka våra förlossningar på NKS med 500 stycken, och en ny BB avdelning (eftervårdsavdelning) ska öppnas redan i januari (!) på NKS. Jag bara undrar hur vi ska kunna bemanna detta??? Vi räcker ju inte till idag, sms kommer dagligdags om att det saknas personal!!!

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Det är verkligen skönt att inte måsta gå ut när det är så svinkallt... Du kör en egenvald karantän från kylan alltså ;-) Arkivet är verkligen bra att ha till hands många gånger :-)
Teservisen är verkligen helt fantastisk!

Snygg tolkning igen :-D

Anki sa...

Inget som hindrar dig att göra ett snyggt inlägg på temat i alla fall. Bra jobbat!
Idag lite mer mänskligare temperatur med bara -6 ... så idag vågar jag nog gå ut :)

Violen sa...

Ditt inlägg med olika slags hinder gillas fullt ut! Tur att man kan ta till arkivbilder ibland. Teservisen är superläcker, tur att den stod lite skuddad.
Ha det gott! Här har vi 1 plusgrad idag men igår var det 17 minusgrader. Hu!!

Annika sa...

Skrattade åt "jag bara vägrar att frysa ihjäl" :-D
Ja, lika bra att ställa in dejten då.
Inlägget fick du till bra!!
ÅÅÅ vad jag gillar papperskonsten!!! Så cool!!

Stare Ström sa...

Vilken fantastisk teservis! Men papper lär väl inte hindra teet från att rinna ut?

KajsaLisa sa...

Som vanligt, din innergård är fantastisk med alla grannar som gör saker. Teservisen var snygg men kanske inte så praktisk. Undrar var man sitter när man kör den motorcykeln :)

Anni sa...

Boulegänget var minsann inte ute i minus 15, eller?

Läcker papperskonst, gillar speciellt tesilen!

Stare Ström sa...

Tack snälla för din kommentar! Jag försöker vara lite kreativ, men en del tema är svåra!

Carita Liljendahl sa...

Trist att jag har så ont om tid att läsa vänners bloggar och att delta i alla utmaningar som jag skulle vilja delta i, som Gems Weekly - men ibland kollar jag dina och andras bidrag!

Lillian "sognafaret" sa...

Her har det også vært kaldt, men det har ikke hindret meg i å være ute. Jeg liker vinteren og snø. Nå nærmer det seg varmegrader her, men jeg håper vi får beholde snøen som har kommet. Jeg vil ikke ha holke.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, tydeligvis en del hindre som ikke hindrer alle, noen ser jo litt annerledes på hindringer, utfordrer dem simpelthen! Bra innlegg ;:OD)