fredag 24 december 2021

GOD JUL med ”En en fredag”


Dags igen att önska er mina underbara läsare en riktigt God Jul! Det är ju många som har önskat sig en vit jul och den önskan har uppfyllts åtminstone i nollåttaland. Pytteliten snö, blå himmel och en strålande sol. Inget fel på den inramningen denna julafton. Att det sedan är tio minusgrader ute får man förtränga helt enkelt;-)

Elisa har inte lagt upp fem frågor idag utan bara en.
Hur kommer du fira idag precis så som du vill? Som ni vet är vi inga julfirare direkt. Men lite mera lyxig mat serveras såklart, och det är absolut så jag vill ha det. 

En liten sakFick ett sms i morse

- En liten sak utanför dörren, som behöver kärlek och omvårdnad.

Mycket riktigt, utanför dörren stod det en söt liten julstjärna. En vit sådan, tack och lov. Så i år har jag en levande blomma på köksbordet istället för en, respektive två döda (hyacinterna). Tack så hemskt mycket gulliga grannen:-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”, som idag är modifierad till ”En en fredag”.

17 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Hyvää Joulua! 🇫🇮

Ditte sa...

Önskar dig också en riktigt God Jul. Och en god jul kan ju innebära mycket. För oss att vi också avstår det mesta av den s.k. julmaten som vi ändå inte gillar och satsar på det vi gillar. Gott om färska blommor och levande ljus. Några direkta julfirare är vi ju inte här heller.
Idag sågs döttrar med familjer här hos oss på en förstärkt "julaftonsfrukost" i form av "knytis" så skaran uppgick till 14 stycken. Jättetrevligt. Men även där var det annat än just "julmat" som serverades. Lite mer lyxigt här också.
Vad gulligt av grannen att komma med en vit julstjärna- Så fin.


Mrs Calloway sa...

har också en vit julstjärna. gillar dem bäst. den har stått i flera dagar, faktiskt. vi har snö, men inte jättemycket. ca tre minus. det blir en slags ju med barn inblandade och en helt annan med enbart vuxna. här bestämmer barnbarnen och en katt. en riktigt god jul och ett gott nytt år önskas dig

LillaSyster sa...

God Jul och så fin gest av grannen =)

nalta norrland sa...

Just sett Grinchen med Elin & J, helt okey julfilm 👍 vi har haft det otroligt lugnt, bara vi tre då jag vaknade i natt kl 2.22 med magkramper, illamående 🤢 huvudvärk, feber och allmänt skitmående, sov oroligt mer eller mindre fram till strax före kl 15 då jag såg på Kalle Anka med Elin & J. Yes ibland händer det 😜
Det blev ingen kalkon då jag icke fixade att tillaga denna.
Vi får se hur det blir i morgon. J är fast besluten att C & R ska komma hit.
Fin liten vit julstjärna 😍
Vad åt Ni för gott?
Ha en fin fortsättning på julaftonskvällen.
🤗

Bokdamen sa...

Upptäckte frågan nu på kvällskvisten och lite för trött för att skriva svar men kollar runt och önskar fortsatt skön jul!

Robert W sa...

Jag behöver ingen lyxig mat på julafton. Jag vill ha julskinka, grisfötter och Janssons frestelse.

Susjos sa...

God Jul kära BP! Så fint av grannen att komma med en julstjärna. Mina två vita överlevde julaftonen!
Oj, så missade jag "En en fredag".
Ha en fin fortsättning på julen.

Freedomtravel sa...

Fint med snö på julen (on än tunn)! Önskar fortsatt fina juldagar!

Karoleen sa...

Vilken härlig granne du har! Jag gillar att ni gör precis som ni vill på julen, inte måste man göra som alla andra, man gör sina egna traditioner och gör vad som känns bäst för sig själv. Jag är egentligen inte så förtjust i julmat och äter nästan bara korv, köttbullar och ägghalvor. Skulle gärna se nån varmrökt lax eller paj men alla andra gillar julmat så jag brukar bara äta det jag vill ha och glädjas åt att andra blir glada. Det hör julen till! God Jul kära BP!

it_is/Anette sa...

Lite mer lyxig mat är ett bra sätt att göra lite extra oavsett vilken dag det är. Dom vita julstjärnorna har sista åren blivit min favorit av just julstjärnor.
Ha en fortsatt trevlig julhelg 😊

femfemman sa...

Så fint med julblomma. Gott att julafton är över. Även om den blev bra, så är det mest jobbigt. 18 grader kallt nu på morgonen. 16 grader för kallt....minst.

Ama de casa sa...

God fortsättning på julen!

Gulligt av grannen att förära dig en levande blomma! Försök nu hålla liv i den tills nästa år :-D

Klimakteriehäxan sa...

Gillar också vita julstjärnor! God forts!

Scylla sa...

Lyxig mat låter fint. Egentligen är jag inget jättefan av julbord, det är mest brunkålen jag vill åt och till den tarvas skinka. Ja, sedan tycker jag ju om sill och lax i alla former, men det behövs det ju inget julbord för. God fortsättning!

Guldkryckan sa...

Samma här, lite pudersnö, minusgrader och en sol uppe vid den blåa himmelen.
Det funkar för mig med.

Måste ju erkänna att det var lite svårt med julstämningen i år, vet inte varför men både jag och frugan har ju varit lite småkrassliga så det beror väl på det.

Lite lyxigare mat får man ju allt unna sig på julafton, helt rätt där.

Ha nu en underbar juldag Bp.

Carita Liljendahl sa...

Hyacinterna håller ju bara en viss tid, det är ju inte du som tagit livet av dem 🤣 Fin vit julstjärna! Den klarar du säkert av, men den lever nog inte som vit till sommaren, däremot kan den som grön överleva länge. Den tål inte drag.
Glad annandag jul!