onsdag 22 december 2021

Två dagar till julafton

Ja, inte kan man gissa sig till att bilden föreställer två näckrosor i en rondell. Ni får ta mitt ord på det. Älskar bilden då den är galet surrealistisk;-) Fotat inifrån en bil.

Orsakullan konstaterar precis som många andra av mina bloggkompisar att det är bara två dagar kvar till julafton. Hon undrar hur det känns. Ja, idag kändes det verkligen att julen är på G. 

Julkort
Är inte speciellt ”juligt” av mig, men jag måste säga att jag blev otroligt glad idag när jag öppnade posten. Bland all reklam fanns nämligen tre riktiga julkort från bloggkompisarna Carina, Paula och Åke. Det är något visst med papperskort och personliga hälsningar. Stort, stort tack!

Ett julkort med fin personlig hälsning från grannlandet Finland. Stort tack Carita:-)
Det fräckaste julkortet jag sett:-) Love it! I konstnärskretsar kallas tekniken för "blandteknik". Har du kanske tillverkat kortet själv? Stort tack Paula:-) 
Vilket roligt julkort med inbyggd kulspetspenna:-) Stort tack Åke. Du tänkte nog på oss alla som inte skriver julhälsningar från hand längre. Med den läckra pennan kanske jag återgår till riktiga kort.

Dåligt samvete
Har lite dåligt samvete att jag bara skickat några få handskrivna julkort till personer som är 80 plus och definitivt inte läser min blogg. Men min gamla vana trogen lägger jag upp en julhälsning på bloggen den 24 december, på julafton alltså. Hoppas ni är något så där nöjda med det. 

Det är Orsakullan som håller i ” December 31 dagar”.

13 kommentarer:

femfemman sa...

Hade en tanke på att skicka julkort till er, mina bloggvänner. Men jag vet ju inte vad ni heter, några av er, och då kan jag inte leta upp adressen heller...
Har bara skickat 10 kort. Till riktigt gamla släktingar ...och några vänner.
Men visst är det kul att få julkort...Alla traditioner behöver man ju inte lägga ner.
Sillinläggning och julgodiskok, det är borta för alltid, dock.

nalta norrland sa...

Jag har inte skickat ett enda julkort även om tanken fanns så blev det aldrig av.
Näckrosor 🤔 bilden är wow 🤩 bra fångat genom bilrutan 👍
Jag kan inte påstå att jag känner att det snart är jul, typ i övermorgon, däremot kändes det som fredag… visserligen är J försvunnen 🥺 men det har ju inget med dagens vann att göra.
🤗

Ditte sa...

Visst är det fortfarande roligt att få handskrivna kort. Har skrivit några få och kan tycka att jag kunde ha skrivit fler. Men till nästa år så...
Fick också ett liknande pennkort från en fin bloggvän som jag blev väldigt glad för. Även några andra fina julkort har trillat in och glatt mig.
Trevligt med julkort och en hälsning.
(En julhälsning från mig kommer också på bloggen den 24 december.)

LillaSyster sa...

Jag fick också ett urläckert kort från Paula, hon har verkligen valt dem med omsorg och kärlek=)
Jag postade 18 riktiga julkort =) det var en halvering från tidigare år.... jag har börjat att bli lite "hårdare" de jag fick ifrån förra året fick av oss i år. Två dagar kvar och det märks på trafiken.....tog ju en evighet att ta sig hem vid lunchtid, alla verkade ha slutat jobbet tidigt idag. Ha det gott!

Carita Liljendahl sa...

Så fina de andra korten var också, med pennan och det egenhändigt pysslade.
God jul BP!

nalta norrland sa...

svar Jag var så less efter det jag pratat med Du vet vem 😵‍💫 att jag glömde frågan och jag glömde även en händelse från idag eller rättare sagt dagens datum. Inget blev riktigt dom jag hade tänkt. Du vet när man känner sig ungefär som om man ramlat ner i en myrstack 🐜 🐜 det kröp överallt 🥺
Jag hoppas ju att J ska vara hemma nån dag under jul…
När det gäller Elin och hennes mående så hoppas jag järntillskott hjälper bums.
🤗

Paula Merio sa...

Det var fina julkort allihopa. Man ska inte ha dåligt samvete om man själv inga skickat, jag tycker skickandet får stå för dem som känner för just den grejen. Designern till mitt kort står på baksidan. Milo Lilja heter hon och är en vän till min dotter. Hennes alster hittar du här https://milolilja.net/
Små konstverk gör hon av alla de slag.

Susjos sa...

Åh så fina julkort du har fått ! Alltid kul att få något i brevlådan, underbart av bloggvännerna att skicka kort! Såklart skickar du ett fint blogginlägg på julafton tillbaka till dem och till alla oss andra bloggläsare!
Ha det fint så här danföredan som det nu blivit, jösses va klockan går fort nu!

Anki sa...

Haha ... nix, man kan absolut inte tro att det är två näckrosor - men en häftig bild blev det!
Härliga julkort! Det är du värd!
Ha en fin dag så här "dan före dopparedan"!

Freedomtravel sa...

Vilka fina julkort! Vi har också fått ett sånt där fint. Själva är vi helt hopplösa på julkort, så det är julhälsning på bloggen som gäller. Men det kommer imorgon i alla fal ;)

Ama de casa sa...

Haha! En del av dom misslyckade bilderna man tar från bilen blir riktigt lyckade faktiskt :-)

Vilka fina kort med julhälsningar du fick!

Ha en fin dan-före-dopparedan-dag! :-)

christian sa...

Det var mycket ovanliga men ack så fina julkort !

Åke sa...

Vad roligt att du gillade Julkortet, God Fortsättning.