tisdag 20 april 2021

Weekly photo challenge - Vecka 16 "Sticka"

Idag var det riktigt svårt att lägga upp bilder, då temat "sticka" varit med två gånger förut. Såg att jag tänkte på ungefär samma sätt idag som jag gjort tidigare. Alltså fick jag komma på nåt nytt. Är inte så säker på att jag lyckats - men hoppas ni gillar mitt mina bidrag:-)
Kan inte sticka under stol med att det inte var så lätt att variera mig då temat "sticka" var med två gånger förut.Dagsfärsk bild 1: Trädgårdsgruppen hade ryckt ut idag i det fina vädret. Tycker att krattan och sopborsten ser ut som stickor;-)

Dagsfärsk bild 2: Ett antal stickor på min fina temperaturkaktus på balkongen.
Dagsfärsk bild 3: Precis som för några veckor sedan dök en sticka upp i en bok. Här är det en USB-sticka i deckaren "Låt det brinna" av Björn Paqualin. Hade aldrig hört talas om författaren, men efter 142 sidor av 390 får boken tummen upp:-)
En arkivbild som jag visat för många år sedan. En ask med inte bara en tändsticka utan fler. En present av Gärdsmygen som tyvärr inte bloggar längre.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera stickor hittar ni här.

16 kommentarer:

Anita-Malta sa...

Tycker du fann ypperliga lösningar på ordet "Sticka"! Fast jag var tvungen att titta ganska så länge på bild ett innan pengen föll ner. Dessutom vet jag fortfarande inte riktigt vad det egentligen är jag tittar på :)

Din temperaturkaktus har varit med förr, men 36 grader!!!! Vi har 19+ här på ön.

Ama de casa sa...

Snygg tolkning och fin variation! Själv hade jag "tur" att vi behövde åka in till akuten ;-)
USB-stickan var ett riktigt smart drag :-D

Guldkryckan sa...

Fina bidrag här tycker jag, bra jobbat.

Tändstickor gillar jag sen jag som liten knodd på landet åkte ut på åkern med traktorn.
Bonden hade alltid en cigarett med sig och när han rökt halva stoppade han ner sista halvan i en tändsticksask till senare.
Tar jag en cigg idag har jag ofta en tändsticksask i fickan där sista halvan kan sparas till senare.

Nostalgi för mig.

Ha en jättefin kväll BP.


Geddfish ♥ sa...

Utmärkt tolkning, galant!
Fyndigt! Roligt med de där ordspråken också, som sticka under stol med. Fast ibland har jag en sticka under stolen. Du vet, tappar en strumpsticka.
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Sticka stack stuckit Du skulle vart hos snygge husläkaren då hade Du fått riktiga stick 💉 bilder 😜 stack mig en gång rejält på en tandpetare, en kille jag hängde med tuggade på tandpetare å hade typ ”tappat”en på golvet å det var heltäckningsmatta så tandpetaren liksom stack upp lite så där Du vet 🙄 jag satte mig på golvet å fick tandpetaren instucken i benet genom jeansen å jäklar så ont 😓
Sedan stack ju Frost å jagade en bil för en tid sen om Du minns 🤷🏻‍♀️
Många stickor kan Du få i fingrarna.

Musikanta sa...

Jättefina och originella stickbilder. Jag har inte varit med på ett tag men jag kanske skulle dra fram och fota det jag har under skrivbordet som stått där i mer än tio år...
Ingrid

Ditte sa...

Jag tycker du lyckats bra med tolkningen av veckans temaord. Och med variation.
Jag tyckte också det var svårt eftersom jag i tidigare tolkningar betat av det mesta.
Fastnade extra för din teemperaturkaktus och tändsticksasken. Båda sticker ut.

Emma, Sol som sol? sa...

Se där, solen har börjat sticka fram den med hos er så att tempen kan sticka upp den med. Vi hade 24 i dag, just nu är det 21. Inte illa!

Susjos sa...

Snyggt "stickat" BP! Där fick du till det riktigt bra. Gillar din kaktus med temp, och så varmt ni får där på balkongen!
Så många deckarförfattare jag inte hört talas om! Finns alltså massor att läsa när jag väl har den tiden!
Ha det gott!

Anki sa...

Det fixade du ju galant! Snygg tändsticksask! Min första tanke på sticka idag är att vi ska få vaccinationsstick idag ...

Carita Liljendahl sa...

Många bra och inspirerande bidrag av dig åter en gång.
Ska försöka komma ihåg utmaningen, brukar vara lite si och så med det, förra veckan hann jag med på lördag :-)

LillaSyster sa...

Snygg termometer! Du klarade utmaningen bra, utan att sticka ifrån den =) njut av seneftermiddagen. Får spana in den där författaren =) tack för tipset

Violen sa...

Det blev ju riktigt bra, varierat och lite klurigt tänkt! Det blir lite knepigt när det är ett tema som varit med tidigare men jag tycker inte det gör något om en bild återkommer. Man kan ju tänka på olika sätt.
Ha det gott! Snart sjunker temperaturen på din balkong!

Annika sa...

Alltså, jag tycker ju att du "NAILAT" det här temat.
SÅ bra!!!
Tycker du tänker så bra runt det här med tema. Under flera år stod jag för temafredagar på min blogg, vi var ett gäng som tog en månad var med ämnen etc. Vi höll på i flera år. Men det dog ut och jag lessnade på att skriva på tema rejält. Har inte återhämtat mig än, haha.
MEN eftersom jag gjorde det i så många år så "kan jag det" och du får till det så bra varje gång.

KajsaLisa sa...

Den där stolkonstruktionen blev jag inte klok på, sen din termometer börjar fundera på en sak, är det den som värmer upp din balkong?

Stare Ström sa...

Svårt att komma på något nytt när man redan ansträngt hjärnan vid två tidigare tillfällen. Men du lyckades bra!