söndag 4 april 2021

Skyltsöndag #308

Kan man ha en röd tråd med bilder som inte har en gemensam nämnare? Jo då, det kan man. Kolla min Skyltsöndag bara;-) Enjoy!

När jag såg den skylten tänkte jag direkt på Guldkryckan. Han bor ju i Göteborg och där är mycket ”gött”, bland annat är det ”gött att leva där”. Sedan är ”gö” även dialektalt för ”göra”, nåt jag inte visste. Hursomhelst tror jag att den lokala ICA menade att det är gösfilén som kostar 369 kronor/kilot.

Visst sponsrar vi våra lokala restauranger så gott vi kan. Antingen genom att använda Wolt som leverantör till dörren, eller som här att ta med maten. Som ni ser har stället fått en massa utmärkelser, nästan så man blir aningen misstänksam. Men vi är helt nöjda med The Fishery.

Ja, såklart alltså. Har man restaurangingång inne centrum får bara en person sitta vid ett bord och med stor säkerhetsavstånd till nästa bord. McDonalds är ju inte korkad. Man stänger alltså ingången inne i Täby Centrum och har bara ingången från "Döda Torget" öppet. Vips – så får man ha fyra personer som sitter vid ett bord. Totalt sjukt om ni frågar mig.

Veckans höjdare: Det är inte jag som tagit bilden utan bästisen Yvonne som vet precis vilket bloggfoder som efterfrågas. Bilden behöver egentligen ingen förklaring, men Yvonne skrev så här i sitt mejl:

- Passerade busshållplatsen i Bandhagen. Den är indragen - inga bussar kommer att passera på månader. Inte SLs bästa information - men jag fick mig ett litet skratt.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Åke sa...

Jäklar vilken blandad skyltning :) Tidtabellen hade sin poäng där och hamburgerkedjan är inte dum heller. The Fishery verkar du vara hemma med ;) Men du fisken... jäklar vad Biltemakorv man får för den slanten :)

nalta norrland sa...

Hå hå ja ja Heja McDonalds 👏
Ibland undrar jag om det är brist på sunt förnuft eller ren dumhet 🤔

Guldkryckan sa...

Tackar för den länken :)
Fisk är "gött" och väl värt sitt pris tycker vi här liksom ni.
De där restriktionerna borde de nog titta på en gång till, sjukt är ju bara förnamnet.

Att sponsra sina lokala restauranger som man bevistar vanligtvis utan pandemi måste man ju, även andra får ju lite sponsring, man får väl sprida ut det lite.
Finns ju mer att beställa via foodora nu än det fanns innan pandemin, om jag nu inte missförstått något, hur som helst är det väldigt bekvämt....och smaskens ;)

Ha en skön kväll Bp.

LillaSyster sa...

Donalds är inte mat, det är torra skosulor...Gös är gott, men kilopriset är det dubbla mot City gross svenska entrécote den här veckan, tom den svenska oxfilén är billigare.
Ha ett bra upplopp på påskhelgen =)

Geddfish ♥ sa...

Gös, är sånt man äter på Läckö slottsrestaurang, när man ändå får betala en bra slant för en lunch. Har testat flera gånger.
Gött, ja det säger vi här i Lisch också. De sa va gött å leva annars kan dä kvetta.
Det föds många idéer i pandemin, helt klart.

Susjos sa...

Snyggt skyltat! Å Mc Donalds är inte dumma, haha, smart att stänga en ingång där inne i centrum.
Måste ju prova Wolt snart, verkar bra!
HA det fortsatt gott!

byblixtra sa...

Jo, det är nog gösfilé som ska stå där.
Många utmärkelser och de verkar jobba på där med både schysta arbetsvillkor och att vara en hållbar restaurang.
Det är fler ställen än McDonalds som gjort på samma sätt när de ligger i en galleria och har en egen ingång utifrån.
Sista skylten är en toppenskylt! Inte mycket som finns att läsa där... :-D

femfemman sa...

Håller med dej helt Ang. Sitta en vid varje bord jämfört med fyra. Har inget större förtroende för FHM. Det egna sunda förnuftet får råda. Om det nu är sunt?
Dyr gösfile. Vi brukar köpa djupfryst vaccumförpackad direkt från fiskare Bolmen. Den är inte billig, men halva priset räcker nog.

Ditte sa...

Hörlig skyltning även denna vecka. Och den sista är ju obetalbar. Så rolig.
"Donken" är smarta och jag har här på Söder sett liknande. Vill till för restaurangerna att tänka till och använda sig av det de kan. Vad gäller mat så är det sällan vi beställer hem. Men då har vi mest anlitat Foodora. Vi har flera favoritrestauranger helt nära så ofta tar vi med mat på vägen när vi passerar.
En "göfilé" var något nytt. Eller också dialektalt.

Paula sa...

Haha, man kan tycka Donken gör en fuling, men nog är väl alla knep tillåtna när regeln är så himla dum. Som att man på Ikeas restaurang ska sitta en person per bord...hur stort är det inte där! Göfilén kostar men kostar det så smakar det! Vet du, jag kollade kebab-ordet för jag visste inte att det heter kebap pånågot annat språk. Engelska fick jag svenska stavningen men på turkiska och arabiska var det kebap. Och eftersom krogen ägs av turkar så förstår jag dem nu mycket bättre! Busstidtabellen var förstås roligast, haha

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, tidtabellen var ju en höjdare i denna värld, ett bottennapp i verkliga livet. Men vi i skyltvärlden skrattar ju högt.

Tant A sa...

Ha ha... ja det kändes som om det saknades något där - eller så är göfilé något nytt, vem vet :)
Spännande info om busstiderna, särskilt om det är som du skriver att hållplatsen är indragen och inte används alls.

Härlig skyltning som vanligt! Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Tja, SL behöver alla pluspoäng de kan få ... vår busslinje har försämrats nåt helt otroligt! Ner till centrum har restiden ökat med en kvart. Längre gångsträckor när man ska byta linje. Och sista buss från oss går 21.30 - längre får visst inte vi vara uppe???
McDonalds lösning på bordshistorien är ju helt prickfri.

KajsaLisa sa...

Oj den här veckan fick du till det. Göfile kanske är gögo om man köper den i Feskekyrka i Göteborg.
Andra skylten gillar jag, ordning och reda med kollektivavtal för dom som jobbar med hemkörning. Saknas ofta i den branschen.
Sista skylten var underbar, typiskt SL.
Länkar upp dig nu.

Ama de casa sa...

Alltså... Jag trodde Spanien hade världsrekord i ologiska restriktioner, men Sverige är onekligen en uppstickare och konkurrent till den titeln. Gud så knasiga regler det finns!

Haha! Informationsskylten hade ju kunnat ha en liiite mer tydlig text som direkt talar om vad som gäller :-)

Snyggt skyltat igen!

Anki sa...

Gös ... min favoritfisk! Men den ska vara helstekt i ugn med gräddsås :)
Härlig skyltning! Mc Donalds är ju inte dumma ... konstiga regler måste kringgås!
Busshållplatsen var kul!
Ha en fin annandag påsk!

christian sa...

Den där fisken är säker "görgo".....ja du, det där med restriktioner tror jag inte ens de som kommer med dem vet vad de betyder...börjar tro att man vill se hur långt man kan gå för att få folk att göra som överheten säger...blind lydnad typ....
....men men ....tidtabellen...hahaha suverän....
Ha en bra vecka

Lena sa...

Jag fick också ett litet skratt åt sista skylten. Så artig och typisk för kollektivtrafiken idag; Tyvärr inte i tjänst.
Sen gillar jag Schysta villkor och att man gör reklam med kollektivavtal. Bra takeaway är guld och här är ju tom en gulddrake.
Regler och restriktioner är inte alltid helt lätt men jag är glad för alla som gör sitt bästa...den här pesten är ingen snäll pest.
Första skylten, TACK för den, väcker liv i ljuva minnen av vällagad Hjälmargös. En stående favorit på bästa fiskrestaurangen när vi festade loss på Örebrokontoret.